معاون سازمان حفاظت محیطزیست تاکید کرد؛ امکان تامین یکچهارم آب تهران از باران
آب روزهاست که به یکی از دغدغههای تهرانیها تبدیل شده است. از ماجرای خشکسالی و پایین آمدن ذخیره سدها تا وجود نیترات غیرمجاز و آلودگی، هر بار موضوعی هست که ذهن پایتختنشینان را مشغول کند. اما معاون توسعه، مدیریت و امور مجلس سازمان حفاظت محیطزیست میگوید آب باران میتواند به حل یکی از این نگرانیها کمک کند. وی با بیان اینکه بهطور متوسط 38 بارندگی قابل احساس در سال صورت میگیرد، گفت: بارندگیهای تهران قابلیت تامین یک چهارم آب مصرفی شهروندان را دارد.
به گزارش ایسنا، دکتر محمد مجابی با بیان اینکه بالاترین میزان مصرف آب بالغ بر 90 درصد در بخش کشاورزی صرف میشود، اظهار کرد: بهرهوری در کشاورزی هنوز قابل قبول نیست چراکه نحوه کشت ما هم متناسب با وضعیت آبی کشور نیست به طورمثال بسیاری از محصولاتی که ما تولید میکنیم آب زیادی میطلبند و همه این مسایل باعث میشود فشار آب بیشتر شود.
وی با بیان اینکه در این موقعیت باید تمامی مسیرهایی که منجر به اتلاف آب میشود را اصلاح کنیم، گفت: حتی در این میان آب شرب هم از اهمیت بالایی برخوردار است.
معاون توسعه، مدیریت و امور مجلس سازمان حفاظت محیطزیست با اشاره به وضعیت نابسامان انتقال آب در شهرها گفت: در شهری مثل تهران به علت فرسودگی لولههای انتقال آب، میزانی از آب را از دست میدهیم چراکه برنامههای خوبی برای استفاده بهینه آب در دست نداریم. وی ادامه داد: در تهران با وسعت 700 کیلومترمربع بهطور متوسط 38 بارندگی قابل احساس در سال صورت میگیرد و 250 تا 300 میلیون مترمکعب ریزش باران داریم که چون کل سطح شهر بتنی و آسفالتی است در جایی تسکین نمییابد در حالی که این آب روان است و میتواند معادل یکچهارم کل مصرف آب مردم تهران باشد.
مجابی با اشاره به اهمیت آب در ایران اظهار کرد: اگر تا سقف 25 درصد آب برداشت شود، بهترین حالت است اما برداشت آب 25 تا 50 درصد در شرایط بحرانی است و اگر بیشتر از 50 درصد باشد در مرحله خطریم و ما در کشورمان بیش از 75 درصد از آب استحصالی استفاده میکنیم و در این صورت به منابع آب زیرزمینی فشار میآید و حقآبه دریاچهها و رودخانهها و تالابها داده نمیشود و باعث میشود آسیب ببیند.
معاون توسعه، مدیریت و امور مجلس سازمان حفاظت محیطزیست با تاکید بر اینکه با عدم مدیریت سبب خشکی در تالابها میشویم، گفت: در این شرایط توقع داریم بحران گردوغبار حل شود اما باید اول یک تغییر اصولی و نگرش در تولید و مصرف کشور اتفاق بیفتد و بحثهای محیطزیست را در سیاستگذاریهای کلان وارد کنیم در غیر این صورت این اصلاحات صورت نمیگیرد.
مجابی با اشاره به تشکیل کمیته خاص محیطزیست در مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: اواخر سال گذشته شاهد بودیم با دستور ریاست مجمع و حکم دبیران کمیته شکل گرفت و طی همین مدت کوتاه پیشنویس سیاستهای کلی نظام در حوزه محیطزیست را نوشتیم و مراحل را طی کردیم و در اسناد بالادستی باید بحث محیطزیست را جدی بگیریم.
وی با بیان اینکه تغییر الگوی تولید و مصرف باید در همه حوزهها باشد، افزود: وقتی در همه کشور با بحران آب مواجه هستیم محصول کشاورزی را تولید و صادر میکنیم که معادل میلیونها تن آب است و آب ارزش بیشتری از محصول دارد و اینها نکات اساسی است که باید در حوزه محیطزیست اتفاق بیفتد و به نتیجه مثبت برسد.
معاون توسعه، مدیریت و امور مجلس سازمان حفاظت محیطزیست با بیان اینکه اساس و پایه محیطزیست و هر موضوع در دنیای امروز با خواست و اراده مردم معنا پیدا میکند، گفت: زیربنای همه چیز باید محیطزیست باشد چراکه اگر بخواهیم زندگی سالم داشته باشیم باید محیطزیست سالم داشته باشیم وگرنه با این همه تلاش بدون دید محیطزیستی نتیجهای حاصل نخواهد شد. افزایش رشد اقتصادی زمانیکه مجبور باشیم برای هزینه درمان پرداخت کنیم فایدهای ندارد.
مجابی در خاتمه افزود: یکی از مهمترین شاخصهایی که در زیربنای امروز به آن توجه میشود کیفیت زندگی است و محیطزیست یکی از اصلیترین شاخصههای کیفیت است.
جمعآوری پایلوت آبهای سطحی
معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران نیز روز گذشته در رابطه با همین موضوع گفت: زیرساختهای لازم را برای جمعآوری آبهای سطحی فراهم کردهایم و این شبکه در مناطق 21 و 22 به صورت پایلوت فراهم شده است.
مازیار حسینی افزود: برای ارتقای کیفیت، زیرساختهای لازم را برای جمعآوری آبهای سطحی فراهم کردهایم.
وی با بیان اینکه رویکرد شهرداری درخصوص آبهای سطحی در گذشته دفع این آبها بود، اظهار کرد: پیش از این نقشهای با عنوان شبکه دفع آبهای سطحی شهر تهران داشتیم و به تازگی خوشبختانه همانند کشورهایی که سطح بارندگی بالایی دارند شبکه جمعآوری آبهای سطحی را طراحی کردهایم چراکه حاضر نیستیم کمترین میزان آبی را از دست بدهیم.
پایان پرونده آلودگی آب پایتخت
ماجرای آلودگی نیتراتی آب هم به سرانجام رسید. رییس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران از راهاندازی سامانه نیتراتزدایی استقبال کرد و گفت: راهاندازی این سامانه راهاندازی، نگرانیهای ما را در رابطه با آلودگی آب تهران برطرف کرده و به نظر من این ماجرا مختومه است.
رحمتالله حافظی در گفتوگو با مهر ضمن بیان اینکه سخنانم در مورد آلودگی آب تهران براساس مستندات است، گفت: روز پنجشنبه گذشته شاهد آن بودیم که از سوی معاونت تحقیقات و فناوری ریاست جمهوری خبر راهاندازی سامانه نیتراتزدایی به روش الکتروبیوشیمی را داده بودند که به نظر من دیگر پس از این اتفاق موضوع آلودگی آب تهران مختومه است زیرا اگر همین روند ادامه پیدا میکرد ما در سالهای بعد با مشکلات بیشتری مواجه بودیم.
وی ادامه داد: با وجود آنکه این روش، روش گران و پرهزینهای برای نیتراتزدایی از آب است اما نگرانیهای ما را درخصوص آب شرب برطرف میکند.
حافظی در پاسخ به این پرسش که با تغییر استانداردهای نیترات آب امکان تغییر سلامت آب از لحاظ نیترات وجود ندارد، گفت: آژانس محیطزیست آمریکا PPM10 را استاندارد میداند و سازمان جهانی بهداشت این استاندارد را PPM50 دانسته که در کشور ما نیز همین استاندارد مورد تاکید است.
شرط وزارت بهداشت برای پرداخت حق ویزیت پزشکان
وزیر بهداشت ضمن تاکید بر لزوم واقعی شدن ارقام تعرفهها در بخش ویزیت دولتی در عین حال افزایش نرخ ویزیت در سالجاری را مورد اشاره قرار داد و گفت: اگر پزشک به ازای هر یک ساعت، بیشتر از هشت بیمار را ویزیت کند، دستمزدی را دریافت نخواهد کرد.
دکتر سیدحسنهاشمی درباره اقدامات انجام شده در زمینه ارقام تعرفهای بخش ویزیت بهویژه در درمانگاههای بیمارستانهای دولتی گفت: امسال ارقام مربوط به ویزیت بخش دولتی را افزایش دادیم و البته این افزایش نرخ را به زمانی که پزشک جهت ویزیت بیمار میگذارد، منوط کردیم. وی افزود: بر این اساس اگر پزشک به ازای هر یک ساعت، بیشتر از هشت بیمار را ویزیت کند، دستمزدی را دریافت نخواهد کرد. در برخی از دانشگاههای علوم پزشکی از جمله دانشگاه علوم پزشکی یزد سامانه خوبی در این زمینه راهاندازی شده است چراکه گاهی خود پزشک هم متوجه تعداد ویزیتها نیست و سامانه مربوطه به وی تذکر میدهد که میتوانی با سرعت کمتر و وقت بیشتر برای بیمار طبابت کنی؛ البته اجرای این امر در کل کشور نیازمند زمان است.
وزیر بهداشت گفت: در عین حال معتقدم واقعی شدن رقمها در بخش ویزیت هم نیاز است، اگرچه که ارقام بخش ویزیت را امسال افزایش دادیم اما هنوز با ارقام واقعی فاصله دارد. تاکید میکنم که این موضوع به معنی تخلف کردن برخیها نیست و خواهش میکنم همه رعایت کنند و کسی از این اعلام نظر صریح سوءاستفاده نکند.
وی تاکید کرد: مسلم آن است که در بخش ویزیت هنوز کار و مطالباتی داریم. امیدواریم سازمان نظام پزشکی و جامعه پزشکی در راستای اقدامات انجام شده در حوزه حقالعلاج و دیگر طرحهای در حال انجام قدمهای مثبت و ارزنده بردارند تا به این ترتیب دولت و مجلس را تشویق کنند برای آنکه اعتبار بیشتری را جهت واقعی شدن خدمات سرپایی و ویزیت اختصاص دهند.
37 درصد معتادان تحصیلات تکمیلی دارند
ایسنا- عارف وهابزاده، مدیرکل فرهنگی ستاد مبارزه با مواد مخدر در جشنواره دانشگاه پاک در توصیف وضعیت مواد مخدر در ایران و جهان گفت که از سال 2008 تا 2012 بیش از 28 هزار تن تریاک در جهان تولید شده و همچنین سطح زیر کشت خشخاش در افغانستان 36 درصد افزایش یافته است. وهابزاده با اشاره به طرح شیوعشناسی مصرف مواد مخدردر سال 90 توضیح داد: یک میلیون و 325 هزار نفر معتاد شناسایی شدند که 7/90 درصد آنان مرد و 3/9 درصد زن هستند. همچنین کرمان با 75/4 درصد بیشترین شیوع و زنجان با 96/0 درصد کمترین شیوع را دارد.
وی مهمترین علل شیوع اعتیاد را کسب لذت، کنجکاوی و تفریح دانست و ادامه داد: بیشترین گروه سنی که درگیر اعتیاد میشوند، گروه سنی 35 تا 39 سال و 20 تا 24 سال هستند. همچنین 64 درصد معتادان متاهل و 37 درصد آنها دارای تحصیلات تکمیلیاند. مدیرکل فرهنگی ستاد مبارزه با مواد مخدر با ارایه آماری ناشی از اعتیاد اظهار کرد: 65 درصد همسرآزاریها، 55 درصد طلاقها، 30 درصد کودکآزاریها و 25 درصد قتلها ناشی از اعتیاد است. وی سپس به مقایسه برنامههای پیشگیری ایران و سایر کشورها پرداخت و گفت: 97 درصد مدارس اسکاتلند تحت پوشش برنامههای پیشگیری هستند، اما در کشور ما تنها در هشت درصد از مدارس برنامههای پیشگیری از اعتیاد عرضه شده است.
پلمب 2 داروخانه در تهران
مهر- معاون حقوقی تعزیرات حکومتی تهران از تشکیل پرونده برای تخلف دو داروخانه در پایتخت تهران به اتهام تخلف عرضه داروی قاچاق خبر داد.
سیداحمد نقیبی با اشاره به مختومه شدن چند پرونده بزرگ تعزیراتی در تهران گفت: در یکی از پروندهها گمرک شهریار گزارشی مربوط به قاچاق ارایه کرد که پرونده برای بررسی به شعب تعزیرات استان ارسال شد. بعد از احراز تخلف شرکت واردکننده کالا به پرداخت 380 میلیون تومان جزای نقدی محکوم شد.وی افزود: در پرونده دیگری نمایندگان معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تهران طی بازدید در گشت مشترک تعزیرات به مقادیری داروی قاچاق در دو داروخانه تهران برمیخورند. همچنین تعدادی از این داروها هم تاریخ گذشته بودند که در مکان داروخانه معدوم شدند. این پرونده در حال رسیدگی است.معاون حقوقی تعزیرات حکومتی تهران همچنین از مختومه شدن پرونده قاچاق کفش خارجی خبر داد و گفت: در این پرونده شاکی گمرک تهران و کاشف پلیس آگاهی بود که متخلف بعد از احراز تخلف 84 میلیون ریال جریمه و کالاهایش ضبط شد.
حبیب کاشانی دوباره خزانه دار شورای شهر شد
فارس- حبیب کاشانی بعد از یک سال و نیم وقفه دوباره خزانهدار شورای اسلامی شهر تهران شد. در جلسه غیرعلنی شورا، اعضا با 15 رای حبیب کاشانی را دوباره بهعنوان خزانهدار شورا انتخاب کردند.
رقیب کاشانی در این انتخابات، ولیالله شجاعپوریان، خزانهدار قبلی شورا بود که سال گذشته و با شروع به کار دوره چهارم شورای شهر، توسط احمد مسجدجامعی، رییس پیشین شورا به این سمت برگزیده شده بود.
شجاعپوریان در این انتخابات با کسب 12 رای از کاشانی شکست خورد. هنوز خبری از انتخاب معاون اجرایی شورا مطرح نیست. شنیدهها حاکی است ابوالفضل قناعتی احتمالا به این سمت برگزیده میشود.