قانون حمایت از کودکان نیاز به بازنگری دارد: کودکآزاری پیامد ناهنجاریهای خانوادگی
حوادث- ژینا، نسیم، سپیده، سالار، مهسا... و حالا فائزه کودک دیگری که قربانی کودکآزاری شده است. در فقدان لایحهای حمایتی از کودکان کشورمان فائزه کودک دیگری گرفتار خشم نامادری شده است. دقیقا به همان اندازه که لایحه حمایت از کودک در صف انتظار رسیدگی پاستور مانده بود فائزه نیز به جای مدرسه رفتن کنج خانه گرفتار اخلاق نامتعادل نامادری و محروم از درس و مشق هر روز شکنجه میشد و حالا سر او دیگر ضربات دستان نامادری را تاب نیاورده و بر اثر صدمات وارده زندگی نباتی دارد.
فائزه به جرم نداشتن مادر با شکنجههای نامادری حدود چهار سال است به جای رفتن به مدرسه گوشهنشین خانه شده و هر روز امیدش برای داشتن زندگی همانند همسالانش رنگ میبازد.
عقربههای ساعت وقتی به 9:30 رسید، موبایل «خلیل» (پدر فائزه) به صدا درآمد. «شریفه» (نامادری فائزه) هراسان فریاد میکشید: «برگرد خانه، دخترت تشنج کرده، برگرد». وقتی احمد به منزل رسید، قلب فائزه دیگر نمیتپید.
پدر فائزه درباره آن صبح غمانگیز بر اساس نظریه پزشکیقانونی گفت: نامادری فائزه بهطور مستمر و دایم نسبت به کودکآزاری و ایراد ضرب و جرح عمدی این کودک اقدام کرده و ضربههای وارده به مغز طفل سبب ورود وی به زندگی نباتی شده و قادر به دفع و کنترل ارادی ادرار و مدفوع نیست و هر دو دست و پاهای وی دچار فقدان حرکت ارادی است. پدر فائزه مدعی است که شریفه این طفل را سوزانده است و بارها پرسنل مدرسه به او اطلاع دادند که بدن فائزه کوچولو دارای زخمهای ناشی از ضربات و شکنجههای نامادریاش است اما شریفه این موضوع را تکذیب میکرد و منکر هر نوع ورود آسیب به فائزه کوچولو بود.
وی گفت: شریفه در روز حادثه طبق روال همیشه شروع به سوزاندن بدن فائزه میکند، سپس سیخ را بعد از داغ کردن وارد نقاط حساس کودک کرده و وقتی با مقاومت او مواجه میشود، قصد خفه کردن او را داشته که ناگهان بیتحرکی فائزه او را متوجه کارش کرد اما...
خلیل با بیان اینکه وقتی به خانه رسیدم، دخترم با ناخنهای کبود روی زمین افتاده بود، گفت: پزشکان در معاینههای اولیه در یکی از بیمارستانهای کردستان اعلام کردند که به بچه دارو داده شده است و اجازه ندادند برای ادامه درمان او را به تهران منتقل کنم. بعد از چهار روز فائزه را مرخص کردند، او را به تهران آوردم اما جواب درست و حسابی از پزشکان نگرفتم و به اتفاق گفتند باید نامادری اتفاقات افتاده را برای آنان توضیح بدهد تا درمان را به نحو صحیح انجام دهند. خلیل با بیان اینکه دخترم هیچ مشکلی نداشت، گفت: ساعت 9 صبح 25 اسفندماه سال 88 (تنها نیم ساعت قبل از حادثه) در حال شستوشوی ماشین بودم که فائزه که بسیار سلامت و خندان بود به کمکم آمد.
وی با بیان اینکه شریفه در جریان رسیدگی به پرونده منکر کودکآزاری شد، گفت: متهم انگیزهاش از این جنایت غیراخلاقی را بیتربیتی فائزه اعلام میکند و میگوید این بچه در ادرارش کنترل ندارد و خودش را خیس میکند در حالی که اینطوری نبود و فائزه شب ادراری ندارد. خلیل با اشاره به اینکه مادر فائزه به محض تولد این کودک از وی جدا شده و او وقتی فائزه سه ساله بود، با شریفه ازدواج کرده است، گفت: چشمان فائزه همیشه باز است اما دیدش خیلی کم است و نور را تشخیص میدهد و وقتی صدای کودکان را میشنود، بلند میخندد و عکسالعملهایی در مقابل پدر و عمهاش دارد و آنان را میشناسد. وی با بیان اینکه منتظر صدور حکم طلاق شریفه است، گفت: دادگاه با وجود تمام اتفاقات افتاده، مهریه، نفقه و وسایل زندگی را به او داده است و الان وی با فائزه در شرایط بد مالی قرار گرفته است. پدر فائزه که در حال حاضر دارای شغل ثابت و مشخصی نیست، برای آغاز درمان و نجات فائزه از این وضعیت بغرنج نیاز به همت بالای ایرانیان دارد تا شاید فائزه شانس دیگری برای زندگی داشته باشد. اما فائزه تنها کودک مورد آزار قرار گرفته نیست. تا فقر و اعتیاد و بیکاری هست کودکآزاری نیز قابل پیشبینی است. کودکان افراد معتاد بیشترین آزارها را تحمل میکنند و این در حالی است که لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان سه سال پیش توسط قوهقضاییه بر اساس اصل «156» قانون اساسی به منظور حمایت قضایی افراد زیر 18 سال تنظیم شده که تاکنون در مجلس شورای اسلامی تعیین تکلیف نشده است.
رهبر، عضو کمیسیون قضایی مجلس هشتم با بیان اینکه ایران عضو کنوانسیون جهانی حقوق کودک است، تصریح کرد: قانون فعلی برای حمایت از کودکان جامع نبوده و نیاز به بازنگری دارد، چراکه قانون کودکآزاری در ایران کامل نبوده و برای مجازات فرد خاطی شش ماه حبس و جریمه نقدی در نظر گرفته شده که کافی نیست.
وی با اشاره به اینکه باید راهکارهای جدی در زمینه جلوگیری از کودکآزاری ارایه شود، خاطرنشان کرد: دستگاه قضا باید در این زمینه سختگیری بیشتری نسبت به فرد کودکآزار که موجب ضرب و شتم کودک، محرومیت از تحصیل و تحمیل کار اجباری بر این قشر بیپناه میشود را اعمال و مجازات وی را تشدید کند.
پایتخت تعطیل نیست اما هوا...
جامعه- امروز تهران تعطیل نیست، مدارس و ادارات باز شدهاند و شهر مجددا به تکاپو درآمده است اما پرونده کشدار و تکرار آلودگی هوا بسته نشده است. تعطیلی طولانیمدت اینبار یک هشدار جدی برای مسوولان و حتی شهروندان پایتخت بوده است. پیش از این یکی دو، روز تعطیلی شرایط را بهتر میکرد اما امروز شهروندان در شرایطی روز خود را آغاز کردهاند که هیچ تغییر آب و هوایی محسوسی که بر رفع آلودگیها اثر گذاشته باشد به چشم نمیخورد و بادی نوزیده است که آلودگی را با خود از این شهر ببرد، بارانی هم نباریده که گرد و غبار و ذرات ریز معلق را مهار کند اما به هر حال دیگر امروز تعطیل نیست.
مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران که مدعی شده بود میزان آلایندهها در روز قبل هم در حدی نبود که تهران تعطیل شود.
یوسف رشیدی با اشاره به اینکه تهران را در وضعیت هشدار و شاخص کیفیت هوای پایینتر از 150 تعطیل کردند، گفت: بر اساس قانون تنها زمانی میتوان ادارات و نهادهای دولتی را تعطیل کرد که شاخص کیفیت هوا بالاتر از 200 و شهر در وضعیت اضطرار قرار داشته باشد. اما در این بین دکتر موسی احمدی، عضو کمیسیون انرژی مجلس توجه به حملونقل عمومی را ضروریترین راهکار کاهش آلودگی هوا دانست و گفت: چنانچه در مورد تشدید آلودگی هوا پیشگیری لازم صورت میگرفت، هرگز به این نقطه نمیرسیدیم. وی با تاکید بر اینکه در صورت توجه به حملونقل عمومی مجبور به تعطیلی تهران نبودیم، افزود: در این صورت نیازی نبود که مسایل ساده و پیش پا افتاده را به معضلات بغرنج و پیچیده تبدیل کنیم و مجبور شویم پایتخت را تعطیل کنیم.
از سوی دیگر حمیدرضا پشنگ، عضو کمیسیون عمران مجلس نیز عوامل انسانی را در ایجاد آلودگی هوا دخیل دانست و اظهار کرد: آلودگی هوای تهران دیگر به یک معضل تبدیل شده و هزینههای هنگفتی را هم بر دوش مردم و هم بر دوش مسوولان گذاشته است. وی با تاکید بر اینکه تعطیلی اجباری تهران فقط مردم این شهر را تحت تاثیر قرار نمیدهد بلکه بر سراسر کشور اثر میگذارد، تصریح کرد: تعطیلی اجباری پایتخت خسارات بسیاری را به صورت ناخواسته به کل کشور تحمیل میکند.
وحید نوروزی، مشاور زیستمحیطی معاون شهردار تهران نیز در این ارتباط اظهار کرد: نمایندگان رسمی شهرداری تهران به جلسه کمیته اضطرار آلودگی هوای تهران که روز پنجشنبه تشکیل شد، دعوت نشدند و به نظر میرسد سازمان محیطزیست کم آورده است. معاون عمرانی استاندار تهران نیز با بیان اینکه از امروز فعالیت ادارات و مراکز آموزشی دایر است، گفت: هیچ برنامهای برای تعطیلی تهران نداریم.
محمدرضا محمودی اظهار کرد: امروز تهران تعطیل نیست و همه مراکز آموزشی و ادارات نیز دایر هستند. وی افزود: اجرای طرح زوج و فرد از درب منازل همچنان ادامه دارد و فروش آرم طرح ترافیک روزانه و هفتگی نیز تا اطلاع ثانوی ممنوع است.
مدیر روابطعمومی آموزش و پرورش شهر تهران هم گفت: مدارس شهر تهران امروز دایر است، مگر آنکه کمیته اضطرار آلودگی هوا تصمیم جدیدی در این باره اتخاذ کند.
حمیدرضا مختارنژاد افزود: در صورتی که کمیته اضطرار آلودگی هوای تهران تصمیم جدیدی را اتخاذ و اعلام نکند، مدارس شهر تهران امروز دایر است و طبق برنامه امتحانات دانشآموزان برگزار میشود. وی افزود: امتحانات داخلی روز شنبه 16 دیماه که به علت تعطیلی لغو شد، به آخرین امتحان داخلی موکول میشود. همچنین امتحان نهایی امروز نیز به 26 دیماه موکول میشود. اما یک فوق تخصص ریه، سیگار، آلودگیهای شغلی و آلودگی هوا را سه عامل خطرساز بیماریهای ریوی نامید و گفت: آلودگی هوا باعث عصبانیت و پرخاشگری شهروندان تهرانی شده است.
دکتر ابراهیم رضی افزود: پنج گروهی که در رابطه با آلودگی هوا در معرض بیشترین خطر قرار دارند، کودکان، سالمندان، بیماران ریوی، بیماران قلبی و خانمهای باردار هستند. وی با اشاره به اینکه خانمهای باردار و جنین در سه ماه نخست بارداری بیشترین تاثیر را از آلودگی میپذیرند، اظهار کرد: عدم خروج از منزل، نخستین توصیهای است که به این گروه از شهروندان و سایر گروههای در معرض خطر میتوان ارایه داد.
رضی با بیان این توصیه به شهروندان که حتیالمقدور در محدوده مرکزی شهر تردد نکنند، اضافه کرد: اصولا ماسکها در جلوگیری از ورود آلایندهها به ریه شهروندان تاثیری ندارند و در این میان تنها ماسکهای استاندارد فیلتردار اندکی موثرند.
سالاد میوه، سپر دفاعی در برابر آلودگی هوا
یک متخصص تغذیه به مردم توصیه کرد که با سالاد میوه و سبزی بر آلودگی هوا غلبه کنند.
سیدضیاءالدین مظهری در گفتوگو با فارس گفت: مصرف میوه و سبزیها میتواند سموم ناشی از آلودگی هوا را از بدن خارج کند. وی افزود: ذرات ریز و آلودگیهای موجود در هوا میتواند وارد جریان خون شود و عوارض قلبی و عروقی و سرطانهای مختلف را فراخوان کند. البته بدن انسان به صورتی خلق شده که با تمهیداتی از جمله تقویت سیستم ایمنی بدن میتواند از خطر گذر کند.
وی مصرف منابع غذایی حاوی آنتیاکسیدان را از مهمترین عوامل دفع این آلودگیها دانست و گفت: سبزیهای رنگارنگ و میوههای متنوع موادی وارد بدن میکنند که به تقویت سیستم ایمنی بدن و دفع سموم کمک میکند.
این متخصص تغذیه اظهار کرد: شیر و لبنیات کمچرب نیز بدن را تقویت میکند. همچنین مغزها و دانههای کپک نزده مانند پسته، بادام، فندق به دلیل اینکه حاوی منابع غنی انرژی، پروتئین و مواد معدنی هستند حاوی ماده سلینوم هستند که نه تنها ضدسرطان است بلکه مانع جذب فلزات سنگین (سرب، کادمیوم، جیوه و. . . ) در بدن شده و آنها را به بیرون هدایت میکند.
مظهری خاطرنشان کرد: این میوهها و سبزیها علاوه بر طعم و رنگ 50 نوع ریز مغزی مورد نیاز بدن را تامین میکنند. رییس انجمن علمی غذا و تغذیه گفت: درگذشته میزان مصرف گروه میوهها و سبزیها را 5-7 واحد در روز تعیین کرده بودند اما اخیرا گفته شده تا 9 واحد در روز نیز میتوان از این مواد تغذیه کرد.
این متخصص تغذیه توصیه کرد: بهتر است با خرد کردن میوههای مختلف نوعی از سالاد میوه تهیه شود و با افزودن مقداری دانه و مغز و کمی دارچین علاوه بر لذت بردن از طعم این مواد غذایی در مقابل آلودگی هوا و سرمای زمستان بدن خود را مقاوم کنند.
معرفی سازمان فضای سبز بندرعباس به عنوان ارگان سبز در نمایشگاه بینالمللی محیطزیست
غرفه سازمان پارکها و فضای سبز در بندرعباس در دوازدهمین نمایشگاه بینالمللی محیطزیست به عنوان ارگان سبز استان هرمزگان معرفی شد.
در این نمایشگاه علاوه بر حضور مدیرعامل سازمان محیطزیست هرمزگان، مدیرعامل سازمان فضای سبز بندرعباس، مدیرعامل سازمان پسماندهای بندرعباس، مدیر روابطعمومی شورای اسلامی شهر بندرعباس و کارشناسان فنی سازمان و جمعی از مسوولان استان هرمزگان نیز به منظور بازدید از این نمایشگاه حضور داشتند. مدیرعامل سازمان فضای سبز و پارکهای بندرعباس در حاشیه بازدید از دوازدهمین نمایشگاه بینالمللی محیطزیست گفت: شرکت در دوازدهمین نمایشگاه محیطزیست فرصت مناسبی برای آشنایی صنایع سبز و تبادل اطلاعات درباره دستاوردهای صنایع و واحدهای سبز است همچنین فرصت مناسبی برای بررسی چالشهای زیستمحیطی است.
آرمان هدف از شرکت در این نمایشگاه را افزایش کشت درختان بومی و سایهدار، جلوگیری از قطع درختان، فرهنگسازی در زمینه فضای سبز از طریق همکاری با شهروندان، رعایت استانداردهای زیستمحیطی در طراحی کاشت و اجرا، بالا بردن سرانه فضای سبز در شهر بندرعباس، انجام کارهای پژوهشی، افزایش رضایت اربابرجوع از طریق راهاندازی سیستم ارسال پیامک و اتوماسیون اداری، افزایش بنیه کارشناسی سازمان و تقویت ناوگان موتوری و نقلیه سازمان از لحاظ معیارهای زیستمحیطی عنوان کرد.
مدیر روابطعمومی شورای اسلامی شهر بندرعباس نیز ضمن بازدید از این نمایشگاه گفت: برگزاری چنین نمایشگاههایی گام موثری در اشاعه فرهنگ عمومی زیستمحیطی در جامعه خواهد داشت.
تولید روزانه ۹۰ تن زباله بیمارستانی در تهران
متاسفانه زبالههای عفونی توسط کلینیکها و درمانگاهها در کنار زبالههای عادی قرار میگیرد. از نظر قانونی سازمان محیطزیست به عنوان متولی اصلی مسوولیت دارد.
سیدمحمد فیاض در گفتوگو با ایلنا با بیان اینکه نگرانی ما در بخش زبالههای عفونی از ۱۳۵ بیمارستان شهر تهران نیست چراکه بیش از پنج هزار مطب کلینیک، درمانگاه و دندانپزشکی در شهر وجود دارد که خطر زبالههای عفونی آنها کمتر از زبالههای بیمارستانی ندارد.
وی از مسوولان مراکز درمانی و مطبهای شهر تهران درخواست کرد تا همانگونه که مسوول درمان مردم هستند با تولید پسماند پزشکی آلوده و قرار دادن آن در مخازن زبالههای عادی، فضای بیماری را در شهر گسترش ندهند.
مدیرعامل سازمان مدیریت و پسماند شهرداری تهران با بیان اینکه متاسفانه زبالههای مراکز پزشکی و بهداشتی این کلینیکها و درمانگاهها در زبالههای عادی قرار میگیرد، گفت: این زنگ خطری است که نباید نسبت به آن
بیتفاوت باشیم.
فیاض درباره شناسایی این کلینیک و درمانگاهها گفت: از نظر قانونی شهرداری تهران متولی شناسایی این مساله نیست و سازمان محیطزیست به عنوان متولی اصلی مسوولیت دارد اگر چه ما با تعاملاتی که با وزارت بهداشت و درمان داشتیم چندین مرکز درمانی را شناسایی کرده و به آنها اخطار دادیم.
وی ادامه داد: برایم جالب است که چگونه میشود افرادی که سواد علمی بالایی دارند و خود متولی درمان مردم هستند با اقداماتی از قبیل قرار دادن زبالههای عفونی در کنار زبالههای عادی به مردم آسیب برساند اگر اینها توسط کارگر بیسوادی انجام شود ایرادی ندارد اما آنها چه پاسخی دارند.
فیاض درباره بیخطرسازی زبالههای بیمارستانی گفت: خوشبختانه در دو سال اخیر سیاست بیخطرسازی یا سترونسازی زبالههای بیمارستانی به روش اتوکلاو و هیدروکلاو در بیش از ۹۰ درصد بیمارستانهای دولتی در حال انجام است. اگرچه با این روش زبالههای بیمارستانی بیخطر و به زبالههای عادی تبدیل نمیشود اما ما این اقدام وزارت بهداشت را نخستین گام مثبت تلقی میکنیم.
وی ادامه داد: استفاده از روش اتوکلا و هیدروکلاو زباله عفونی این زبالهها را بیخطر نمیکند چراکه همچنان مواد عفونی و مواد تیز و برنده در آنها
باقی میماند.
ثبتنام رشتههای بدون کنکور دانشگاه آزاد
رییس مرکز آزمون دانشگاه آزاد از آغاز ثبتنام رشته محلهای بدون آزمون دوره کارشناسی این دانشگاه از ساعت 14 امروز از طریق سایت مرکز آزمون به نشانی www. azmoon. org خبر داد و گفت که در این دوره 220 هزار نفر در 5000 رشته محل پذیرش میشوند.
ناصر اقبالی با بیان اینکه ثبتنام داوطلبان تا 30 دیماه ادامه دارد، گفت: اسامی پذیرفتهشدگان این دوره در اواسط بهمنماه از طریق سایت مرکز آزمون اعلام میشود.
- مشاور عالی سازمان سنجش از اعلام نتایج نهایی تکمیل ظرفیت آزمون دکتری 91 در اواخر دیماه خبر داد.
دکتر حسین توکلی با اشاره به اعلام نتایج نهایی مرحله تکمیل ظرفیت دومین دوره آزمون نیمهمتمرکز دکترا در اواخر دیماه از طریق سایت سازمان سنجش به نشانی www. sanjesh. org گفت: حدود 20 هزار و 795 داوطلب فرم انتخاب رشته تکمیل ظرفیت و ظرفیتهای جدید آزمون دکترا را تکمیل کرده بودند.
- رییس مرکز آزمون دانشگاه آزاد از اعلام نتایج تکمیل ظرفیت آزمون دکترا در 20 دیماه خبر داد.
اقبالی با اشاره به اعلام نتایج تکمیل ظرفیت آزمون کارشناسی ارشد گفت: پذیرفتهشدگان در روزهای یکشنبه و دوشنبه (17 و 18 دیماه) میتوانند برای انجام ثبتنام به واحدهای پذیرفته شده مراجعه کنند.
- امکان ثبتنام در چهلمین آزمون دستیاری تخصصی پزشکی برای داوطلبانی که تاکنون نتوانستهاند اقدام کنند از یکم تا سوم بهمنماه فراهم شد.
کاهش چشمگیر اعتبارات عمرانی کشور
شاهرود- قرهگزلی- رییس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگاران در شاهرود گفت که تخصیص اعتبارات عمرانی کشور کاهش چشمگیری داشته است.
دکتر کاظم جلالی افزود: از مجموع اعتبارات عمرانی مربوط به سال 1391 در حالی که در ماههای آخر قرار داریم، فقط 11 درصد تخصیص یافته است.
نماینده مردم شهرستانهای شاهرود و میامی در مجلس شورای اسلامی گفت: مجموع اعتبارات کشور برای بودجه سالجاری 142 هزار میلیارد تومان بود که از این میزان 103 هزار میلیارد آن مربوط به بودجه جاری است و 39 هزار میلیارد تومان نیز بودجه عمرانی کشور شامل آب، راه، جاده، نیروگاه، برق و مدرسه و... است که تا الان فقط چهار هزار میلیارد تومان آن تخصیص پیدا کرده است که چیزی حدود 11 درصد میشود.