مدیریت پینگپنگی و فرافکنی دیگر جواب نمیدهد: ضرورت ائتلاف بزرگ برای رسیدن به هوای پاک
جامعه- روزها میگذرد و باد و بارانی نیامده است تا به بهبود هوای آلوده پایتخت و حتی سایر کلانشهرهای صنعتی کمکی کند.
نخستین روز هفته هوای پاک را نیز تهرانیها در شرایطی پشتسر گذراندند که هوا در شرایط ناسالم بود و جو پایدار پیشبینی شده هیچ بشارتی از بهتر شدن اوضاع کنونی نمیدهد و این یعنی پایتختنشینان این کشور پهناور بین جنگ کشدار و بیسرانجام تولید خودرو غیراستاندارد و بنزین غیراستاندارد گیر افتادهاند و منتظرند تا این «دیگر مقصربینی» مسوولان آنها را از تنفسی که بوی مرگ میدهد، نجات دهد در واقع مردم خسته شدهاند و میخواهند این دعواها خاتمه یابد و کاری انجام شود شاید از اینرو است که شهرداری تهران پا پیش گذاشته و از مسوولان خواسته است تا در ائتلاف بزرگی بهطور جدی و عملگرایانه به این مهم بپردازند؛ ائتلافی که رییس ستاد محیطزیست و توسعه پایدار شهرداری تهران از آن با خوشبینی یاد میکند.
وی در اینباره میگوید: این ائتلاف بنا بر پیشنهاد تعدادی از متخصصان و تشکلهای زیستمحیطی با هدف فصلالخطاب قرار دادن منویات مقام معظم رهبری مبنی بر عدم ایجاد التهاب در کشور تا زمان انتخابات شکل میگیرد. به گفته او قرار است با ایجاد همگرایی در بخشهای مرتبط، فضای فرافکنی و انتقاد مدیریت شده و فرافکنی تبدیل به مباحث کارشناسی و مدیریتی و حمایت از برنامههای اجرایی در بدنه اجرایی کشور شود، زیرا مردم از روند جناحی کردن مسایل آلودگی هوا خسته شده و به دنبال نتایج کاهش آلودگی هوا هستند. حیدرزاده همچنین با اشاره به اینکه آلودگی هوای تهران هماکنون به عنوان یک معضل ملی مطرح است، اظهار کرد: با توجه به اصل 50 قانون اساسی که تاکید دارد حفاظت از محیطزیست وظیفه عمومی است بنابراین موضوع آلودگی هوا به صورت مشخص وظیفه یک یا چند دستگاه نیست بلکه باید همه سازمانها، نهادها و احزاب و بخشهای مختلف در این زمینه مشارکت کنند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه در مدیریت آلودگی هوا چه به صورت رسمی و غیررسمی باید تغییراتی ایجاد شود، افزود: مبحث فعلی آلودگی هوا در فضای رسانهای و سیاسی متاسفانه فضای مدیریت پینگپنگی است و همه توپ را به زمین هم میاندازند.
وی خاطرنشان کرد: هماکنون کمترین جریان به سمت متن آلودگی هواست و همه به حاشیهها توجه دارند که این عامل عواقب بسیار بدی را به دنبال دارد که مهمترین نشانه آن افزایش میزان آلودگی است.
وی با اشاره به اینکه در شرایط حساس سیاسی حال حاضر کشور بسیاری از رسانههای بیگانه از موضوع تعطیلی شهر تهران به دلیل آلودگی هوا سوءاستفاده میکنند، اظهار کرد: همانند موضوع دیپلماسی هستهای، ما در موضوع آلودگی هوا باید به یک همگرایی بین همه سلایق علمی، اجتماعی و سیاسی در داخل نظام برسیم و از فرافکنی و متهم کردن یکدیگر جلوگیری کنیم که این دلیل بر سانسور انتقادهای سازنده و کارشناسانه نخواهد بود.
حیدرزاده گفت که نباید اجازه دهیم فضای رسانهای کشور در این زمینه ملتهب شود، همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند که تا زمان انتخابات اجازه ندهیم کشور در هیچ زمینهای ملتهب شود.
رییس ستاد محیطزیست با اشاره به اینکه در بحث هستهای همه گرایشهای سیاسی و علمی داخل نظام به یک همگرایی رسیدهاند که این رمز موفقیت در این زمینه بوده است، گفت: در دیپلماسی هستهای به دلیل همگرایی که بین سلایق سیاسی در داخل نظام ایجاد شد توانستهایم موضوع را خوب مدیریت کرده و توفیقات علمی را کسب کنیم.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: بنا به نظرات کارشناسانه تعدادی از تشکلهای زیست محیطی و متخصصین محیطزیست به منظور رسیدن به یک انسجام در مدیریت آلودگی هوا، اولویت قرار دادن حفظ سلامت شهروندان، جلوگیری از فضای ملتهب در این بخش و همچنین جلوگیری از بعضی سوءاستفادههای داخلی و خارجی پیشنهاد یک ائتلاف بزرگ را در این زمینه دادهایم.
وی با اشاره به اینکه در این ائتلاف چند بخش مهم حضور دارند، گفت: این بخشها شامل مسوولان اجرایی کشور در حوزههای مرتبط شامل روسای سازمان محیطزیست در بعد از انقلاب، متخصصین و اساتید دارای سوابق علمی، تشکلهای زیستمحیطی مرتبط با آلودگی هوا، فراکسیون محیطزیست مجلس، صنایع مرتبط از جمله خودروساز و صنایع سوخت همچنین نمایندگان رسانهها هستند.
حیدرزاده در ادامه با اشاره به دعوت از مسوولان امر در این ائتلاف بزرگ گفت: از محمدجواد محمدزاده، فاطمه واعظ جوادی، معصومه ابتکار و محمدهادی منافی روسای سازمان محیطزیست بعد از انقلاب، دکتر یوسف حجت، دکتر ناصر محرمنژاد، دکتر متصدی، دکتر اطیلیان و اساتید متخصص در موضوع آلودگی هوا در کنار سایر گروههای مورد اشاره در این ائتلاف دعوت به عمل آمده است.
حیدرزاده در ادامه افزود: این ائتلاف جلسات مستمری خواهد داشت و نگاه آن نقد نبوده بلکه استفاده از تجربیات مسوولان در بعد از انقلاب، همچنین استفاده از تجارب بینالمللی جهت برنامهریزی برای آینده و بردن فضای انتقاد به سمت فضای مباحث کارشناسی و مدیریتی است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: این ائتلاف به عنوان یک سازمان غیررسمی باید کمک فکری علمی و اجتماعی به سازمانهای رسمی که شامل دستگاههای حاکمیتی است کند تا سازمانهای رسمی که متولی امور هستند نیز بهطور جدی کارشان را پیگیری کنند.
حیدرزاده در ادامه با اشاره به اینکه این ائتلاف در هفته هوای پاک تشکیل خواهد شد، گفت: پیشنهاد ما این است که این ائتلاف جلساتی را در صورت نیاز با ریاست محترم جمهور، رییس مجلس، رییس قوهقضاییه و مسوولان اجرای داشته باشد که همگرایی را بیشتر کرده و به نوعی در بهبود وضعیت آلودگی هوا کمک کند.
شرکت کنترل کیفیت هوا؛ بنزین یورو 4 کجاست تا آن را تست کنیم!
جامعه- مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران در پاسخ به ادعاهای مطرح شده از سوی مسوولان وزارت نفت در خصوص توزیع بنزین با استاندارد یورو 4 در جایگاههای سوخت تهران گفت، لطفا نشانی جایگاههایی را که بنزین یورو 4 در آنها توزیع میشود اعلام کنید تا آنها را تست کنیم!
به گزارش روابط عمومی معاونت حملونقل و ترافیک شهرداری تهران، دکتر یوسف رشیدی افزود: سه ماه پیش نمونههایی از انواع سوخت را در سطح شهر جمعآوری کرده و آنها را مورد بررسی قرار دادیم.
وی با استناد به نتایج این بررسیها اعلام کرد: گازوییل معمولی در سطح شهر هشت هزار قسمت در میلیون PPM گوگرد دارد و البته سهم گازوییلی که اتوبوسهای شرکت واحد میزنند، 500 قسمت است در صورتی که این رقم باید زیر 10 واحد و حداکثر زیر 50 PPM باشد.
رشیدی با اشاره به اینکه البته وضع بنزین نیز دستکمی از گازوییل ندارد، تاکید کرد: بنزینهای معمولیمان 187 در میلیون PPM گوگرد دارد درحالی که این رقم باید زیر10 واحد و حداکثر زیر 50 PPM باشد و البته بنزینهای سوپر نیز از حداکثر مجاز بیشتر گوگرد دارند. مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوا در پایان خاطرنشان کرد: بنزینی که در تهران توزیع میشود 5/3 برابر، گازوییلی که اتوبوسهای شرکت واحد مصرف میکنند 10 برابر و گازوییلی که سایر خودروهای سنگین مصرف میکنند 160 برابر حد مجاز گوگرد دارند.
آیا نظامپزشکی دچار سیاستزدگی شده است
مشکل حوزه درمان، سیاسی یا اقتصادیجامعه- سازمان نظامپزشکی این روزها اگر گرفتار بحران انتخابات نشده باشد بدون شک درگیر سختترین دوره انتخاباتی خود شده است. این سازمان مردمنهاد که 200 هزار عضو نخبه کشور را دربردارد با سابقهای 50 ساله این روزها به میدان گروکشیها و جناحبندیهایی تبدیل شده است که یک طرف مدعیان میخواهند به آن رنگ و صبغه سیاسی بدهند و لابد به مدد آن تعدادی را از حضور در هیاتمدیره جدید حذف کنند و در مقابل عدهای دیگر تکیه بر دانش و مدیریت و پیشبرد اهداف سازمان نظامپزشکی دارند و به نظر میرسد دارند قربانی جدلهای سیاسی میشوند! اما به دنبال منافع اقتصادی این حوزه هم هستند! از طرفی بحث تحریم حضور در انتخابات نیز مطرح شد. وقتی صدر، رییس فعلی سازمان انتخابات پیشرو را سیاسیترین انتخابات صنفی کشور میخواند خود موجب میشود تا نوعی هراسآفرینی در میان هیات نظارت و هیات اجرایی در ارتباط با احتمال پیروزی یک جناح سیاسی فضا را پر کند هر چند رد صلاحیتها و سوءاستفاده از پتانسیل قانونی سازمانهای صنفی در جهت منافع سیاسی هم نشان از آن دارد که این کاربرد سیاسی از سازمان نظامپزشکی خیلی پیشتر از آنکه حتی صدر به آن اعتراف کند روی داده است با این همه این هشدارها بیشتر رنگی از پیشداوری گرفته است. در این ارتباط عباس کبریاییزاده، عضو هیاتمدیره انجمن داروسازان ایران و عضو هیاتمدیره نظامپزشکی تهران و مدیر گروه اقتصاد و مدیریت دارو، دانشگاه علومپزشکی تهران در خصوص احتمال سیاسی شدن انتخابات نظامپزشکی و بروز رد صلاحیت برخی چهرههای پزشکی معتقد است: قداست و حساسیت حرفه پزشکی از یک سو و سابقه ادوار گذشته از سوی دیگر حاکی از آن است که جامعه پزشکی هیچگاه به دنبال نفوذ تفکرات جناحی و سیاسی نبوده است و هرگز به خود اجازه نمیدهد کشمکشهای مستهلککننده گرایشات سیاسی به ساختار نظامپزشکی و نظام سلامت کشور منتقل شوند.
وی افزود: مسلما اگر شائبهای مبنی بر برخوردهای سیاسی و جناحی یا احیانا رد صلاحیتهای فلهای به واسطه صفبندیهای سیاسی وجود داشت، هیچگاه این استقبال چشمگیر از انتخابات صورت نمیپذیرفت.
سیدمحمدتقی نوربخش، عضو شورای عالی نظامپزشکی و رییس انجمن ارتوپدی نیز با تاکید بر این نکته که مسلما سیاستزدگی، نظامپزشکی را از رسیدن به اهدافش بازمیدارد، افزود: تحلیلهای عجولانه از میزان و رویکرد رد و صلاحیتها هیچ ضرورتی ندارد. رسیدگی به صلاحیتها در چارچوب قانون و آییننامهها باید صورت بپذیرد و خوشبختانه موضوع مبهم و نامعلوم و ناشناختهای نیز در میان نیست که هیات نظارت نتواند در خصوص آن به جمعبندی برسد.
محمد بیات، عضو شورای عالی نظامپزشکی و دبیر انجمن جراحان فک و صورت ایران هم معتقد است: به هر حال جامعه پزشکی یک جامعه مرجع در کشور محسوب میشود که همواره رابطه تنگاتنگی میان این جامعه و مردم وجود داشته و هیچگاه هیچ کدام نسبت به سرنوشت یکدیگر ساکت ننشستهاند و اکنون نیز جامعه پزشکی با احساس مسوولیت نسبت به وظیفه خطیری که در دفاع از حقوق مردم و در کنار آن دفاع از حقوق صنف خود بر عهده دارد، به پای صندوقهای رای خواهند رفت.
وی افزود: طبیعتا این افراد برای صیانت از وظایف راهبردی سازمان نظامپزشکی و تقویت آن توقعاتی در چارچوب قانون از هیات نظارت خواهند داشت توقعاتی نظیر فرآیند تایید صلاحیتها مبتنی بر قانون و در چارچوب آییننامههای انتظامی نظامپزشکی صورت بگیرد و تفسیر موسع از قانون و پرهیز از تنگنظریها در رسیدگی به صلاحیتهای افراد لحاظ شود زیرا جامعه پزشکی مسوولیت رد و تایید صلاحیتها را مستقیما از چشم هیات نظارت میبیند.
غلامرضا انصاری، رییس ساق بهزیستی و عضو اسبق شورای عالی نظامپزشکی در اینباره افزود: وظایف و مسوولیتهای نظامپزشکی آنقدر گسترده است که باید برای تحقق آن زمینه حضور همه سلایق و تفکراتی که در چارچوب قانونی اساسی مجاز شناسایی شدهاند را فراهم سازیم. این یک واقعیت غیرقابل انکار است که تنها راه ارتقای نظام سلامت و درمان در کشور، تقویت زیرساختهای مبتنی بر خرد جمعی جامعه پزشکی است.
وی گفت: قشر پزشکی، قشر فرهیخته و متعادلی است که به دنبال تحقق اهداف صنفی خود در کنار دفاع از حقوق بیماران و از طریق گفتمان دوطرفه و منطقمدارانه با سیاسیون است و در همه جای دنیا سیاسیون با درک صحیح از جایگاه جامعه پزشکی تلاش میکنند چالشهای سیاسی خود را به عرصه نهادهای مردم نهاد و صنفی پزشکی نکشانند.
پیشبینی انتقال 5000 دانشجوی ایرانی از خارج به داخل کشور
رییس سازمان امور دانشجویان با اشاره به آخرین آمار دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در دانشگاههای خارج از کشور گفت که این آمار پیش از این بین 60 تا 80 هزار نفر متغیر بود، اما تعداد دانشجویانی که از سال گذشته تاکنون برای دریافت ارز به وزارت علوم مراجعه کردند، 51 هزار نفر بوده است.
دکتر محمود ملاباشی در گفتوگو با ایسنا، ضمن تاکید بر اینکه وزارت علوم آمادگی جذب و پذیرش تمام دانشجویان ایرانی خارج از کشور را در تمامی مقاطع دارد، تصریح کرد: سایت جذب دانشجویان غیرایرانی نیز آماده پاسخگویی به داوطلبان متقاضی بازگشت به داخل است، بر این اساس داوطلب 10 روز پس از ارایه تقاضای خود میتواند از طریق سایت، فهرست دانشگاههایی که امکان ادامه تحصیل در آنها دارد را مشاهده کند.
وی در این رابطه تصریح کرد: سال گذشته حدود 500 نفر متقاضی انتقال از دانشگاههای خارج به داخل بودند که تاکنون با پذیرش 207 نفر از آنها موافقت شد.
ملاباشی با اشاره به برخی از شرایط انتقال دانشجو از خارج به دانشگاههای داخل گفت: انتقال دانشجو از تمامی دانشگاهها به دانشگاههای داخل امکانپذیر است تا جایی که حتی دانشجویان مقاطع کاردانی و کارشناسی دانشگاههای خارجی که از دیدگاه وزارت علوم نامعتبر بوده ولی مورد اعتبار خود آن کشور مبدا هستند نیز امکان انتقال به دانشگاههای داخل همتراز را دارند.
وی با اشاره به تنها موردی که امکان انتقال به داخل را ندارند، گفت: تنها برای آن دسته از دانشآموختگان دانشگاههای غیرمعتبر از نظر کشور مبدا نمیتوان کاری انجام داد.
خفگی سه برادر و مهمانشان در اثر گازگرفتگی: گاز نسخه پزشکان راپیچید
دکتر امیر میرباقری، فوقتخصص گوارش و کبد و استاد دانشگاه علومپزشکی تهران بر اثر گاز گرفتگی جان خود را از دست داد.
به گزارش وب دا، در این حادثه تاسفبار برادران مرحوم سیدامیر میرباقری فوقتخصص گوارش و عضو هیات علمی بیمارستان امیر اعلم، دکتر سیدنادر میرباقری مدیر آزمایشگاه بیمارستان فیروزگر، مهندس امید میرباقری و نظامالدین پزشکی از دوستان این سه برادر نیز جان خود را از دست دادند.
گفتنی است، مرحوم دکتر امیر میرباقری مقالات متعددی در ژورنالهای مختلف به چاپ رسانده و شیوههای درمانی متفاوتی را در زمینه گوارش و کبد ابداع کرده بود. همچنین عضویت در دانشگاه علومپزشکی اهواز، سرپرست بخش داخلی بیمارستان ایرانیان دوبی بوده است.
بنا به این گزارش وی سابقه فعالیت در بیمارستانهای دولتی و خصوصی اعم از بیمارستان امیراعلم را در کارنامه فعالیت خود داشت.
در این رابطه، مرتضی همایوننسب مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری دزفول در اینباره گفت: این حادثه بر اثر نشت گاز منواکسید کربن در منزل یک پزشک در دزفول اتفاق افتاده است در این حادثه علاوه بر پزشک و دو برادر وی یک نفر مهمان آنان که وی نیز پزشک بوده جان خود را از دست دادهاند.
وی اضافه کرد: یکی از نزدیکان این پزشکان که صبح روز جمعه از غیبت آنان نگران شده با مراجعه به منزل وی متوجه وقوع این حادثه شده و با اورژانس و نیروهای امدادی تماس میگیرد.
وی افزود: متاسفانه هنگام حضور ماموران امدادی در محل حادثه، هر چهار نفر بر اثر گاز گرفتگی جان خود را از دست داده بودند. وی استفاده از دودکش و کلاهک غیراستاندارد را علت وقوع این حادثه عنوان کرده است.
به گزارش ایسنا، مرحوم دکتر سیدامیر میرباقری در سال 1337در شهر تهران متولد شد. وی تحصیلات ابتدایی را در دبستان پهلوی (سابق) در سال 1342 و تحصیلات متوسطه را در دبیرستان بایندر آغاز کرد و در سال 1355 موفق به اخذ مدرک دیپلم شد. مرحوم میرباقری تحصیلات عالی خود را در سال 1355 در رشته پزشکی دانشکده پزشکی دانشگاه اهواز آغاز کرد و در سال 1363 فارغالتحصیل شد.
وی در سال 1367 موفق به اخذ درجه تخصص در رشته بیماریهای داخلی از دانشکده پزشکی دانشگاه علومپزشکی تهران گردید. او سپس تحصیلات فوقتخصصی خود را در رشته گوارش در دانشگاه علومپزشکی تهران ودر سال 1370 به پایان رساند.
وی دورههای تکمیلی آندوسونوگرافی را در دانشکده کلینیک بورد دانشگاه پاریس (کشور فرانسه) گذراند. وی در سالهای اخیر به عنوان عضو هیات علمی و دانشیار گروه داخلی در بخش گوارش بیمارستان امیراعلم به خدمت رسانی به بیماران مشغول بود.
عضو هیات علمی دانشگاه علومپزشکی اهواز از سال 75-1363 ، عضو هیات تحریریه مجله علومپزشکی اهواز به مدت سه سال، عضو هیات بررسی طرحهای تحقیقاتی پژوهشی دانشگاه اهواز به مدت سه سال، سرپرست بخش داخلی بیمارستان ایرانیان دوبی به مدت سه سال، سرپرست اجرای کنفرانسهای علمی بیمارستان ایرانیان دوبی به مدت سه سال و عضو هیاتتحریریه مجله علمی بیمارستان ایرانیان به زبان انگلیسی به مدت چهار سال بخشی از سوابق این استاد فقید بود.
همچنین دکتر سیدنادر میرباقری، متخصص علوم آزمایشگاهی و مدیر آزمایشگاه بیمارستان فیروزگر همکار دیگر دانشگاه علومپزشکی تهران بودکه در این حادثه همراه دو برادر دیگر و یکی از دوستان خود دچار حادثه شد و جان باخت.
بر این اساس روابط عمومی دانشگاه علومپزشکی تهران ضایعه درگذشت این استاد برجسته و پزشک متعهد، دکتر سیدنادر میرباقری مدیر آزمایشگاه بیمارستان فیروزگر، مهندس امید میرباقری و نظامالدین پزشکی از دوستان این سه برادر را به جامعه دانشگاهی، همکاران، شاگردان و اعضای خانواده آنان تسلیت گفت.