ویروس H1N1 در ایران هم بومی شد: مرگ ۶ نفر بر اثر آنفلوآنزا
رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت که بیماری آنفلوآنزای خوکی دیگر در تمام کشورها جزیی از آنفلوآنزای فصلی و بومی شده است. شیوع سه نوع آنفلوآنزا در زمستان افزایش یافته و این بیماریها تاکنون جان شش ایرانی را گرفته است.
محمدمهدی گویا افزود: بیماری آنفلوآنزا انواع (سوشهای) مختلفی دارد که هر زمان سوشهای جدید ویروس آن در برخی نقاط دنیا دیده میشود، روی آن اسم میگذارند مانند ویروس H1N1 که حدود سه سال پیش(2009 میلادی) دیده شد و نام آنفلوآنزای خوکی گرفت.
وی به فارس گفت: اما همین ویروسها اگر گسترش یابند و وارد انواع ویروسهای آنفلوآنزای فصلی شوند دیگر به آن نام خاص خوانده نمیشوند.
رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت اضافه کرد: ویروس آنفلوآنزای خوکی یا H1N1 هم از نوع ویروسهایی است که امسال جزیی از ویروسهای شایع فصلی است و شاهد همهگیری جهانی آن از جمله در ایران هستیم.
وی گفت: امسال سه ویروس H1N1، ویروس آنفلوآنزای نوع B و ویروس H3N2 به عنوان سه ویروس شایع در آنفلوآنزای فصلی جهانی شناخته و معرفی شدهاند و در کشور ما نیز این سه ویروس به صورت گسترده فعال شده و به خصوص در دو ماه اخیر شاهد افزایش موارد آنفلوآنزا در کشور هستیم.
گویا ادامه داد: بیماری آنفلوآنزا در ماههای اخیر بهخصوص در استانهای غربی، شمالی، شمال غربی و مرکزی شامل تهران، البرز، قزوین، آذربایجان غربی، مازندران، قم و زنجان بیش از بقیه مناطق کشور شایع شده است و آزمایش 300 نفر از مبتلایان وجود این سه نوع ویروس را تایید کرده است البته همه این بیماران درمان شدند.
وی افزود: اکنون در فصل بیشترین شیوع بیماری آنفلوآنزا هستیم و پیشبینی میشود تا پایان زمستان حدود 20 درصد جمعیت کشور به این بیماری مبتلا و البته درمان شوند.
وی گفت: بیماری آنفلوآنزا البته در کسانی که بیماری زمینهای دارند میتواند مرگ هم داشته باشد بهطوری که از شروع فصل سرما تاکنون شش نفر از مبتلایان به آنفلوآنزا که بیماری قلبی یا ریوی مزمن داشتند جان خود را از دست دادند که البته این آمار نسبت به آمار سالهای گذشته پایین است ولی تا آخر زمستان افزایش مییابد.
رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: وزارت بهداشت برای کنترل این بیماری افراد پر خطر شامل بیماران و کادر درمانی را علیه آنفلوآنزا واکسینه کرده است و واکسن آنفلوآنزا در داروخانهها در دسترس همه مردم قرار دارد.
وی افزود: مهمترین توصیه وزارت بهداشت برای کنترل این بیماری رعایت بهداشت فردی در بین افراد مبتلا به آنفلوآنزا برای جلوگیری از ابتلای دیگران و استراحت در منزل است.
مخالفت وزارت بهداشت با
«اجباری شدن مشاوره ژنتیک»
ایسنا- رییس اداره ژنتیک مرکز مدیریت بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت درباره لایحه پیشنهادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به کمیسیون فرهنگی دولت برای «اجباری شدن مشاوره ژنتیک» گفت که در این زمینه دولت از ارگانهای مختلف از جمله وزارت بهداشت نظرخواهی کرده و وزارت بهداشت مخالفت خود را اعلام کرده است.
اشرف سماوات ضمن تاکید بر ضرورت طرح مباحث تخصصی پزشکی از سوی وزارت بهداشت گفت: اگر حلقههای یک خدمت درست تشکیل نشود، استاندارد نباشد و بر اساس اصول به مردم ارایه نشود، شکست آن برنامه خدمتی قطعی است و نتیجهای جز بیاعتمادی مردم نخواهد داشت.
تنها متولی؛ وزارت بهداشت
وی تاکید کرد: مشاوره ژنتیک یک حلقه از زنجیره پیشگیری ژنتیک است نه تمام آن، تنها وزارتخانهای که میتواند متولی عرضه خدمت مشاوره ژنتیک در کشور باشد و بر اساس رسالت سازمانی وظیفه و ساز و کار کامل عرضه خدمات پیشگیری ژنتیک را داشته باشد و بتواند بر نحوه عرضه خدمت نظارت کند، وزارت بهداشت است.
این وزارتخانه بر اساس قانون تشکیلات و وظایف، متولی آموزش پزشکی و عرضه خدمات آزمایشگاهی، تشخیص ژنتیک، درمان و مشاوره ژنتیک است.
از طرفی سماوات ادامه داد: وزارت بهداشت با «مطالبهکنندگان خدمات پزشکی روبهرو است» و باید پاسخگو باشد اگر خدمات به مردم در جایگاه اصلی خود و به صورتی کامل ارایه شود مردم به حق واقعیشان میرسند در غیر این صورت خدمات نتیجه بخش نیست و مردم هزینه میکنند و دچار سرگردانی و بیاعتمادی میشوند این در حالی است که برخی سازمانها به جای پرداختن به رسالتهای سازمانی و اصلی با عرضه بخشی از یک خدمت از خدمات تحت پوشش سازمان دیگر به عرضه جامع و یکپارچه زنجیره خدمات لطمه میزنند در این شرایط مردم صدمه میبینند و منابع نیز هرز میرود.
رییس اداره ژنتیک وزارت بهداشت گفت: اکنون اقدامات مربوط به پیشگیری بیماریهای ژنتیک در برنامه پزشک خانواده تلفیق شده است و سوالات ژنتیک برای شناسایی افراد در معرض خطر، هنگام ویزیت پایه از جمعیت تحت پوشش هر پزشک پرسیده میشود.
مباحث ژنتیک در معاینات بدو ورود به مدرسه و در شناسنامه سلامت دانشآموزان و بسته کودکان (کودک سالم، کودک ناخوش) و شناسنامه الکترونیک سلامت و همچنین سایر برنامههای اصلی وزارت بهداشت تلفیق شده است.
غیردولتیها هوای سالم بخرند!
انتقاد مدیران مدارس غیرانتفاعی از توزیع نشدن شیرشیر در حالی در مدارس غیردولتی توزیع نمیشود که بر اساس قانون، تفاوتی بین دانشآموزان مدارس دولتی و غیردولتی وجود ندارد.
به گزارش مهر، برنامه توزیع شیر در مدارس کشور ابتدا از سطح مقطع ابتدایی و در چند استان به صورت آزمایشی آغاز شد. این برنامهای بود که از ابتدای دهه 80 در وزارت آموزش و پرورش کلید خورد و قرار شد هر سال بودجهای به همین منظور تخصیص داده شود.
در آن زمان هیچ تفاوتی بین مدارس دولتی و غیردولتی نبود و تنها مقطع تحصیلی مدنظر قرار گرفته بود. بهطوری که تا سال گذشته نیز شیر در مدارس غیردولتی توزیع میشد و قرار نبود این برنامه در سطح این مدارس متوقف شود. به گفته مدیر یکی از مناطق آموزش و پرورش شهر تهران، وزارتخانه هیچ ابلاغ کتبی در خصوص عدم توزیع شیر در مدارس غیردولتی صادر نکرده است اما به صورت شفاهی گفته شده که به دلیل کمبود بودجه شیر در مدارس غیردولتی توزیع نشود!
این در حالی است که بیش از یک میلیون دانشآموز در مدارس غیردولتی مشغول تحصیل هستند که هیچ تفاوتی بین آنها و دانشآموزان مدارس دولتی وجود ندارد.
یکی از مدیران مدارس غیردولتی معتقد است که مسوولان آموزش و پرورش، دانشآموزان مدارس غیردولتی را تافته جدابافته از سایر دانشآموزان میدانند و احساس میکنند کسانی که در این مدارس درس میخوانند، افرادی متمول و بیدرد هستند! درحالی که در خیلی از این مدارس دانشآموزانی حضور دارند که پدر و مادر آنها افراد معمولی جامعه هستند که با مشقت و زحمت بیشتر دوست دارند فرزندشان در این قبیل مدارس تحصیل کند.
طبق قانون بودجه، امسال 250 میلیارد تومان بودجه برای تامین و توزیع شیر میان حدود 10 میلیون نفر از دانشآموزان ابتدایی و راهنمایی کشور در نظر گرفته شده است.
توزیع شیر با هدف ارتقای سطح سلامت دانشآموزان و کاهش سوءتغذیه در بین دانشآموزان برنامهریزی شده است. در این بین دانشآموزان شهرهای بزرگ کشور که در هوای آلوده تنفس میکنند، بیش از سایر دانشآموزان نیاز دارند که شیر بخورند.
یکی دیگر از مدیران مدارس غیردولتی در شمال شهر تهران با انتقاد از عدم توزیع شیر در مدارس غیردولتی گفت: بچههایی که در این مدارس درس میخوانند، همین هوای آلوده را تنفس میکنند و هیچ تفاوتی بین اکسیژن آنها و سایر دانشآموزان مدارس دولتی نیست اما مثل اینکه مسوولان آموزش و پرورش چنین باوری ندارند و احساس میکنند که بچههای غیردولتی پولشان از پارو بالا میرود و میتوانند هوای سالم بخرند و تنفس کنند.
درخواست اشد مجازات برای قاتلان خرسها
رییس سازمان محیطزیست خواستار اشد مجازات برای قاتلین خرسهای سمیرم شد.
محمدجواد محمدیزاده در گفتوگو با مهر ضمن بیان این مطلب افزود: سازمان محیطزیست به عنوان شاکی این پرونده از قاضی دادگاه میخواهد تا اشد مجازات را برای متهمان اصلی کشتار و سلاخی سه قلاده خرس در بخش ونک شهرستان سمیرم در نظر بگیرد تا دیگر شاهد بروز چنین حوادثی در حیاتوحش کشور نباشیم.
وی تاکید کرد: محیطزیست تا گرفتن رای قطعی برای متخلفان این پرونده دست از تلاش خود برنمیدارد.
محمدیزاده اظهار داشت: معاونت حقوقی محیطزیست استان اصفهان به عنوان نماینده سازمان محیطزیست در دادگاه متهمان کشتار و سلاخی سه قلاده خرس سمیرم که در سمیرم برگزار میشود، شرکت میکند.
به گزارش مهر، جلسه دادگاه «ح. ا» متهم اصلی کشتار و سلاخی سه قلاده خرس در بخش ونک شهرستان سمیرم طبق برگه احضار ارسالی از طرف دادگستری استان اصفهان برای انجمن حمایت از حیوانات ۲۵ دیماه برگزار میشود.
یکی از متهمان این پرونده به نام «ح ا» پس از دستگیری و دو ماه حبس با قرار وثیقه ۲۰ میلیون تومانی از زندان آزاد شد و متهم دیگر پرونده هنوز متواری است.
بر اساس این گزارش، انتشار تصاویر کشتار بیرحمانه یک خرس قهوهای ماده و دو تولهاش، در حالی که شکم توله خرسهای زنده پاره شده بود و در همان حال به آغوش مادر غرق در خون خود پناه میبردند، آنقدر دردناک و تکان دهنده بود که برای نخستینبار موجی از اعتراض و انزجار عمومی را به دنبال داشت و احساسات بسیاری از مردم کشور را جریحهدار کرد.
به دنبال این اتفاق تلخ، ۲۰ شهریور به همت گروههای حامی محیطزیست و حیوانات طی بیانیهای به عنوان «روز ملی مبارزه با خشونت علیه حیوانات» نامگذاری شد.
برگزاری آزمون المپیاد علمی از 24 تا 27 بهمن
معاون مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانشپژوهان جوان با بیان اینکه روز چهارشنبه 27 دیماه آخرین مهلت ثبتنام در المپیادهای علمی کشوری است، گفت: دانشآموزان اول دبیرستان میتوانند به صورت آزمایشی در این المپیاد شرکت کنند.
حسن ساعی گفت: المپیادهای علمی کشوری در هفت رشته ریاضی، فیزیک، شیمی، نجوم و اخترفیزیک، ادبیات، زیستشناسی و کامپیوتر برگزار میشود که بر اساس جدول زمانبندی، مهلت ثبتنام تا روز چهارشنبه 27 دیماه تعیین شده است.
بیمه مسافرتی سامان: متناسب با مقاصد اصلی مسافران ایرانی
احمدرضا ضرابیه، معاون طرح و برنامه شرکت بیمه سامان در گفتوگو با خبرنگار ما اعلام کرد: بیمه سامان با هدف تقویت اعتماد عمومی به صنعت بیمه و افزایش آگاهی عمومی از خدمات بیمهای، انطباق کامل شرایط محصولات و خدمات خود با نیاز مردم عزیز کشورمان را ارزیابی مجدد میکند.
در این راستا طرحهای جدید بیمه مسافرتی با نگاهی نو به نیاز هموطنانمان در سفرهای خارج از کشور توسط شرکت بیمه سامان طراحی و عرضه شده است.
احمدرضا ضرابیه تصریح کرد: هر مسافر با توجه به بودجه سفر خود، میزان مشخصی ارز به همراه دارد که در نظر دارد این میزان ارز را برای مقاصد مشخص از جمله هزینه اقامت، ایاب و ذهاب، خورد و خوراک، خرید و... مصرف کند در صورتی که خدای نکرده اتفاقی برای مسافر بیفتد، این ارز باید برای مواردی از جمله هزینه بیمارستان و پزشک و... صرف شود. با برخورداری از بیمه مسافرتی سامان، نهتنها هزینههای تحمیل شده به مسافر به علت بیماری و حوادث تحت پوشش است بلکه این هزینه نیز توسط بیمه سامان به صورت مستقیم و در خارج از کشور به پزشک، بیمارستان یا مرکز خدماتی پرداخت میشود و مسافر نگرانی از مصرف ارز همراه خود ندارد.
ضرابیه اضافه کرد: هزینههای درمانی، فوریتهای پزشکی و دندانپزشکی، تاخیر در حرکت هواپیما و گم شدن چمدانها از جمله مواردی است که بیمه مسافرتی سامان تحت پوشش قرار میدهد تا مسافران گرامی با خیالی آسوده سفری بهیادماندنی را تجربه کنند.
از جمله مزایای عمده بیمه مسافرتی سامان میتوان به خدمات 24 ساعته، پشتیبانی اپراتور فارسیزبان و پرداخت هزینههای خسارت به صورت مستقیم از طریق مراکز خدماتی و درمانی در سراسر جهان اشاره کرد.
مسافران و علاقهمندان به حوزه گردشگری و سفر برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص طرحهای جدید بیمه مسافرتی سامان میتوانند به پایگاه اطلاعرسانی شرکت بیمه سامان به آدرس www. samaninsurance. com مراجعه کنند یا با شماره تلفن چهار رقمی 8943 - 021 تماس گرفته یا به نمایندگیهای مجاز بیمه سامان در سراسر کشور مراجعه کنند.
کلاهبرداری از 44 نفر با یک تلفن!
رییس پلیس آگاهی استان مرکزی از دستگیری فردی که در چند استان کشور اقدام به کلاهبرداری تلفنی از 44 نفر کرده بود، خبر داد.
سرهنگ رضا احمدی در تشریح جزییات این خبر گفت: وی مبلغ ریالی کلاهبرداری شده را در حدود 120 میلیون ریال اعلام کرد و گفت: متهم پس از تشکیل پرونده برای ادامه روند رسیدگی به جرم روانه دادسرا شد. رییس پلیس آگاهی استان مرکزی از تمامی شهروندان خواست نسبت به تماسها و درخواستهایی که از طرف افراد ناشناس صورت میگیرد هوشیاری و دقت کافی داشته باشند و در صورتی که با مواردی مشکوک برخورد کردند، مراتب را برای بررسی کارشناسانه از طریق تلفن 110 به مراکز پلیس گزارش کنند.
برخورد خونین وانت جان سه عضو خانواده را گرفت
مدیر روابطعمومی اورژانس تهران از مرگ سه عضو یک خانواده در اثر برخورد خونین وانت با آنان خبر داد.
حسن عباسی در گفتوگو با ایسنا ضمن بیان اینکه در ساعت 21:09 شب گذشته وقوع یک فقره تصادف در جاده اسلامشهر در محدوده کارخانه بستنی میهن به مرکز فوریتهای پزشکی 125 اعلام شد، گفت: با توجه به نوع حادثه بلافاصله دو دستگاه آمبولانس به محل حادثه اعزام شد.
وی با بیان اینکه تکنسینهای اورژانس با حضور در صحنه حادثه دریافتند که یک دستگاه وانت با سه عابرپیاده که همگی از اعضای یک خانواده بودند برخورد کرده، گفت: متاسفانه شدت ضربه و همچنین جراحات این سه عضو خانواده به گونهای بود که در دم جان خود را از دست دادند. مدیر روابطعمومی اورژانس تهران افزود: اعضای این خانواده مردی 30 ساله، زنی 25 ساله و پسربچه 4 ساله بودند که جان خود را از دست دادند. وی همچنین از برخورد یک دستگاه پژو 405 با گاردریل در اتوبان کرج- تهران در محدوده شهرک اکباتان خبر داد و گفت: در این حادثه نیز که سه سرنشین زن و یک سرنشین مرد داشت همگی پس از انجام اقدامات درمانی اولیه به بیمارستان حضرت رسول(ص) منتقل شدند.
جنایت در کارگاه نجاری
حوادث- راز جنایت کارگر نجاری پس از یک سال برملا شد. آذرماه سال گذشته مرکز فوریتهای پلیسی 110 در جریان یک فقره آتشسوزی در یک کارگاه نجاری واقع در منطقه سیاه سنگ به کلانتری 206 بومهن قرار گرفت که بعد از حضور ماموران کلانتری و آتشنشانی در محل و پس از اطفای حریق، جسد سوختهای در کارگاه کشف شد که بنابر اظهارات کارگران کارگاه نجاری متعلق به یکی از کارگران کارگاه به هویت «بهروز. چ» (22 ساله) بود که شبها نیز در همانجا استراحت میکرد.
با تشکیل پرونده مقدماتی تحت عنوان آتشسوزی منجر به مرگ، پرونده در دادسرای ناحیه 16 تهران تحت بررسی قرار گرفت و همزمان به دستور مقام قضایی جسد جهت مشخص شدن علت اصلی مرگ به پزشکیقانونی منتقل شد. همزمان با آغاز تحقیقات و بنابر اظهارات کارگران کارگاه نجاری، بررسی فرضیه «اشکال فنی در سیمکشی کارگاه» به عنوان علت آتشسوزی منجر به مرگ تحت بررسی قرار گرفته بود اما با اعلام نظریه کارشناسی اداره آتشنشانی مبنی بر عمدی بودن آتشسوزی و همچنین نظریه پزشکیقانونی در خصوص علت مرگ (ضربات جسم برنده به گردن و شکم)، پرونده با قرار عدم صلاحیت از دادسرای ناحیه 16 به دادسرای امور جنایی تهران ارجاع شد. با وجود آنکه پرونده پس از گذشت نزدیک به 9 ماه از زمان وقوع حادثه در اختیار کارگاهان اداره دهم پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار گرفته بود اما کارآگاهان با مراجعه به محل کارگاه به بررسی میدانی از محل حادثه پرداخته و در بررسیهای انجام شده از محل کارگاه اطلاع پیدا کردند که تعدادی از کارگاههای محل حادثه مجهز به دوربینهای مداربسته هستند بنابراین تصاویر دوربینهای مداربسته این کارگاهها مورد بازبینی قرار گرفت و کارآگاهان موفق به به دست آوردن تصاویر مورخه 26/9/1390 از یکی از دوربینهای مشرف به کارگاه محل حادثه شدند. بررسی تصاویر به دست آمده، مقتول را به همراه جوان دیگری نشان میداد که در ساعت 22 مورخه 26/9/1390 در حال ورود به کارگاه نجاری بودند؛ با به دست آمدن تصاویر فوق کارآگاهان به تحقیق از کارگران و صاحب کارگاه نجاری پرداخته و آنها نیز پس از مشاهده تصاویر همگی عنوان داشتند که جوان همراه بهروز (مقتول)، یکی از کارگران سابق کارگاه نجاری به هویت «علی. ت» (20 ساله) و همچنین از همشهریان مقتول است که پیش از این در آنجا مشغول به کار بوده است.
با شناسایی هویت «علی. ت»، کارآگاهان با شناسایی محل کار وی در یک کارگاه نجاری واقع در منطقه «مرتضیگرد» به این محل مراجعه و در تحقیقات خود اطلاع پیدا کردند که علی در زمستان سال 1390 و حدودا یک ماه پس از مرگ بهروز بیهیچ دلیل مشخصی مبنی بر کم بودن حقوق دریافتی و... از محل کار خود تسویه حساب کرده است.
با آغاز تحقیقات «علی. ت» در تحقیقات اولیه منکر هرگونه ارتکاب جنایت شده و مدعی شد که آخرینباری که با مقتول بوده شب پیش از کشف جسد بوده که تنها تا مقابل درب ورودی کارگاه رفته و بدون آنکه وارد آنجا شود از بهروز خداحافظی و محل را ترک کرده است.
اظهارات ضد و نقیض «علی. ت» حتی پس از مواجهه حضوری با افرادی که وی هر بار در اظهارات متفاوت خود مدعی همراه بودن با آنها در زمان حادثه شده و مشخص شدن کذب بودن تمامی آنها همچنان ادامه داشت تا اینکه سرانجام تصاویر دوربینهای مداربسته شب حادثه به وی نشان داده شد؛ زمانی که او در برابر دلایل و مدارک غیرقابل انکار ارایه شده از سوی کارآگاهان قرار گرفت به ناچار در مورخه 24/10/1391 لب به حقیقت گشود و به ارتکاب جنایت اعتراف کرد. وی گفت: در ساعت 22 شب قبل از حادثه به همراه بهروز (مقتول) به داخل کارگاه نجاری رفته و تا حدود ساعت 1:30 بامداد (مورخه 27/9/1390) در حال تماشای فیلم بودیم؛ پس از تماشای فیلم بود که سر صحبت در خصوص تعدادی از بستگان و دختران فامیل من (دخترعمو و...) باز شد و بهروز شروع به تمسخر آنها و حتی خانواده من کرد؛ در حالی که عصبانی شده بودم از روی اجاقگاز یک چاقو برداشته و دو ضربه به شکم و پس از آن چندین ضربه به گردن بهروز زدم که باعث شد او روی اجاق بیفتد و همین موضوع باعث آتش گرفتن کارگاه شد؛ در حالی که لباسهایم کاملا خونی شده بود از کارگاه خارج شده و شبانه به مرتضیگرد برگشتم اما برای آنکه کارگران کارگاه متوجه وضعیت من نشوند، تصمیم گرفتم شب را در پشت کارگاه سپری کنم تا اینکه صبح زود و پیش از بیدار شدن سایر کارگران از دیوار بالا رفته و وارد کارگاه شدم و بلافاصله لباسهای خود را تعویض کردم تا کسی متوجه موضوع نشود. چندین هفته در کارگاه ادامه کار دادم تا در نهایت به بهانه خسته شدن از کار، تسویهحساب کرده و به شهرستان بازگشتم. طی این مدت تمامی اهالی محل و بستگان تصور میکردند که بهروز به علت آتشسوزی ناشی از نقص سیستم سیمکشی کارگاه نجاری فوت کرده و به هیچ عنوان تصور نمیکردم که پلیس متوجه اصل موضوع میشود تا اینکه پس از گذشت نزدیک به یک سال دستگیر شدم.