سموم تاریخ گذشته در کاهو، آلودگی «دیزل» در هوا و فلزات سنگین در مواد پروتئینی
رییس کمیته محیطزیست شورای شهر تهران در مورد افزایش آلایندههای زیستمحیطی در ایجاد سرطانها، بقایای سموم و نیترات در مواد غذایی، خطر اشعه UV، عقبماندگی وزارت بهداشت و افت 63 رتبهای عملکرد محیطزیست ایران سخن گفت.
معصومه ابتکار در همایش سرطان و پیشگیری که در سالن همایشهای صدا و سیما برگزار شد، افزود: 4/71 درصد مردم ایران بر اساس آخرین سرشماری سال 90 در شهرها زندگی میکنند اما با وجود سرعت بالای شهرنشینی توسعه پایدار رخ نداده است و آلایندههای زیستمحیطی با سرعت بسیار بالا در حال شکلگیری است و شیب صعودی افزایش سرطان را در کشور شاهد هستیم.
وی ادامه داد: افزایش آلایندههای زیستمحیطی به قدری است که طبق آمارها 30 درصد عوامل سرطانزا منشای محیطی و زیستمحیطی دارند که البته قابل پیشگیری است و شیوه زندگی و آلایندههایی که روزانه فرد با آنها مواجه میشود نقطه آغاز پیشگیری است.
ابتکار در مورد وضعیت شهر تهران گفت: آلودگی هوا بزرگترین معضل زیستمحیطی است و در سال 84 برنامه علمی برای کنترل آلودگی هوا بر اساس دادهها و تجربیات بینالمللی عملیاتی شد اما متاسفانه به تعطیل کشانده شد و استانداردها ارتقا نیافت.
دانشیار ایمونولوژی دانشگاه تربیت مدرس تصریح کرد: ذرات کمتر از 5/2 میکرون بسیار خطرناک است و از سوی سازمان بهداشت جهانی حدود چهار ماه گذشته ذرات ریز خطرناک دیگری با نام ذرات دیزل شناسایی شد که از عوامل سرطانزا محسوب میشود.
وی گفت: در تهران از این آلودگیها رنج میبریم و دو آلایندهای که از سال 88 در تهران افزایش یافته و در شهرهای دیگر دنیا وجود ندارد بنزن است که در ایجاد سرطان خون نقش دارد و فیبر آزبست که در ایجاد سرطان ریه موثر است نیز شناسایی شده و بهطور قطع در ایجاد این سرطانها نقش اساسی دارند اما از سوی دستگاههای مسوول اقدام جدی انجام نشده است. ابتکار با اشاره به برنامه کنترل آلودگی هوا در شورای شهر افزود: جلسات متعددی در این زمینه برگزار شد اما محدودیتها، موانع و همچنین عدم اجرای برنامه در سطح ملی باعث ناکامی این جلسات شد.
وی ادامه داد: بارها هشدار داده و اعلام کردهایم که علت رشد سرطان در کشور به عوامل عجیب و غریب مربوط نمیشود دلایل روشنی دارد و راهحل آن نیز مشخص است. همانگونه که شهرهای دیگر جهان مسایل پیچیده را حل کردند بنابراین در این زمینه به جلب مشارکت مردم، مدیریت مناسب و اراده ملی نیازمند هستیم.
رییس کمیته محیطزیست شورای شهر تهران نسبت به وجود بقایای سموم، نیترات و کود شیمیایی و اقلام غذایی هشدار دارد و افزود: آمارها مسایل نگرانکنندهای را نیز نشان میدهند البته در سطح شهر تهران موانع متعددی را وضع کردیم اما بهطور کلی اجرا نشد.
وی تصریح کرد: 90 درصد فرآوردههای غذایی تهران از میادین میوه و ترهبار عبور میکند و برخلاف تمایل مسوولان شهری آنها را قانع کردیم تا مواد غذایی با نظارت جدی به دست مردم برسد بنابراین در سال 88 تمام مواد غذایی از نظر فلزات سنگین و... باید پایش میشد. با وزارت جهاد کشاورزی جلساتی را برگزار کردهایم و نتیجه این شد که محصولات خارج از استانداردها به تدریج حذف شوند.
ابتکار گفت: در حال حاضر اکثر اقلام پروتئینی، میوه و سبزی در شهر تهران از سال گذشته بر اساس مجوزها و استانداردهای لازم پایش شده و این نتایج نگرانکننده بوده است.
سموم خارج از رده در کاهوها
رییس کمیته محیطزیست شورای شهر تهران افزود: براساس این نتایج در بسیاری از سبزیجات پهنبرگ و کاهو بقایای سموم از رده خارج شده مشاهده شده و سموم از تاریخ گذشته یا توصیه نشده در این اقلام دیده شده است.
وی تصریح کرد: همچنین میزان نیترات و فلزات سنگین در مواد پروتئینی بیش از حد استانداردها و نیاز وجود دارد.
عقبماندگی وزارت بهداشت
ابتکار گفت: سالهاست بخشهای نظارت بر موادغذایی و وزارت بهداشت عقبماندگی دارند و حرکت جدی در این زمینه انجام ندادهاند در حالی که باید حرکات را در سطوح ملی آغاز کنیم.
این دانشیار ایمونولوژی دانشگاه تربیت مدرس در مورد پایش امواج نیز گفت: انواع امواج را از طریق دکلهای مخابراتی و سایر منابع در سطح شهر تهران شاهد بودیم بنابراین شورای شهر در سال 89 نظارت بر تمام امواج صادره از سازمان انرژی اتمی، وزارت بهداشت و سایر منابع را تصویب کرد اما در سطح شهر فقدان سیستم پایش و نظارت وجود دارد که با مخالفت و رد شدن مواجه شد.
وی افزود: در چند ماه اخیر این مصوبه شورای شهر عملیاتی شده و تمام امواج صادره از مراکز مختلف قائل به نظارت شدهاند و هیچ موجی در این مورد استثنا نیست.
اشعه خطرناک UV
ابتکار همچنین در مورد تابش UV گفت: میزان تابش این اشعه در شدیدترین حالت بین 10 تا 12 است که در تهران در اغلب موارد بین 9 و 11 گزارش شده است.
وی تصریح کرد: در این مورد اطلاعرسانی مناسب را خواستاریم تا مردم با استفاده از عینک آفتابی، کرمهای ضدآفتاب و پوشش مناسب از پوست و چشم خود محافظت کنند.
ابتکار در مورد شرایط محیطزیست نیز بیان کرد: مسوولیت اصلی در مورد آلایندههای محیطزیست برعهده دولتها و مسوولان اجرایی است بهطوری که حفظ محیطزیست وظیفه حاکمیتی و رسالت اصلی دولتها حفظ و ارتقای محیطزیست است.
رییس کمیته محیطزیست شورای شهر تهران گفت: متاسفانه در سالهای اخیر شاهد تنزل جایگاه محیطزیست کشورمان در سطح بینالمللی هستیم بهطوری که طبق شاخصهای جهانی 63 رتبه در عملکرد زیستمحیطی افت کردهایم. وی افزود: دولتها نسبت به وظایف خود در ارتقای بهبود محیطزیست باید جدیتر باشند تا مردم کمتر در معرض آلودگیها قرار گیرند.
بودجه انقباضی بخش درمان: راهی برای فرار از مشکلات
جامعه- بودجه انقباضی دولت در حوزه بهداشت و درمان نگرانیهای زیادی را در بخش سلامت ایجاد کرده است. هر چند مجلسیان اعلام کردهاند که زیر بار بودجه انقباضی نخواهند رفت اما به نظر نمیرسد تصمیمات از قبل اتخاذ شده دولت به راحتی مورد تعدیل مجلس قرار گیرد مگر آنکه دولت در سال آینده بخواهد جلو روند اجرایی برخی از طرحها و استخدامها را بگیرد از جمله طرح پرسروصدا اما بینتیجه و البته پرهزینه پزشک خانواده که شاید اگر به درستی و تمامی در سطح کشور اجرا میشد، میتوانست وضعیت بهداشت و درمان ایران را در سطح منطقه و حتی ملاکهای WHO ارتقا دهد که شتابزدگی و نداشتن برنامه و استراتژیهای راهبردی مناسب آن را با موانع بسیاری مواجه ساخت اما مشکل داروهای خاص و فناوریهای روز درمانی یا حداقل نگهداشت امکانات موجود در سطح برخورداری وسیعتر برای بیماران همه اقشار جامعه نیز از مهمترین دغدغههای وزارت بهداشت است حال اگر بودجه این حوزه انقباضی باشد یعنی سهم دولت در آورده بخشهای تشخیص و درمان کمتر شود حتما کمبودها را باید بخشخصوصی و دلالان جبران کنند که باز هم به نوع ارز دریافتیشان بستگی دارد که هر دو صورت چشمانداز خوبی را برای بخش درمان متصور نمیسازد چه آنکه در شرایط اخیر با حضور دولت داروخانهها و مراکز تشخیص و درمان با معضلات متعدد و گرانیهای گسترده مواجه بودهاند و اگر دولت به سبب ناتوانی مالی در این بخش حوزه کارکردی خود را نیز کاهش دهد معلوم نیست در این بلبشو چه بر سر بیماران خواهد آمد البته در هر صورت پذیرفتنی است که تصدیگری دولت باید کمتر و کارها به خود مردم سپرده شود اما در شرایطی که اوضاع به لحاظ اقتصادی چنان متغیر و غیرقابل پیشبینی است باید دید آیا این رفتار سیاسی و اقتصادی دولت به نفع مردم خواهد بود یا خیر؟
قتل پدر به خاطر ماهواره
درگیری پدر و پسر بر سر تماشای ماهواره جنایتی تلخ را رقم زد.
صبح روز سهشنبه گذشته عابران هنگام عبور از کنار پل ستاری مشهد با جسد پتوپیچی روبهرو شدند که از پل آویزان بود. آنها سپس موضوع را به پلیس اطلاع دادند و با حضور تیمی از کارآگاهان پلیس آگاهی جسد به پایین پل منتقل شد.
پس از باز کردن پتو مشخص شد جسد متعلق به مردی میانسال است که آثار درگیری روی بدنش مشاهده میشد. عامل یا عاملان جنایت پس از قتل این مرد در محل دیگری جسد را به آنجا منتقل کردند و قصد انداختن آن را به داخل کانال آب را داشتند اما طنابهای که با آن جسد پیچیده شده بود به نردههای کنار کانال گیر کرده بود.
با حضور قاضی موحدیراد، بازپرس جنایی مشهد تحقیقات ویژه برای افشای راز این جنایت آغاز شد. با انگشتنگاری از مقتول هویت او در بانک اطلاعاتی پلیس مشخص شد. مقتول متولد سال 1333 بود و سهبار به اتهام زنا، اهانت و اعتیاد به زندان معرفی شده بود. او همچنین سال 87 به صورت توافقی از همسرش جدا شده بود. پزشک جنایی نیز با معاینه جسد اعلام کرد که وجود آثار دفاعی روی بدن مقتول حکایت از درگیری او با قاتل دارد. در ادامه ماموران با شناسایی خانه مقتول راهی آنجا شده و پسر او را در حال از بین بردن آثار جرم شناسایی و دستگیر کردند.
او در ابتدا منکر قتل شد اما پس از روبهرو شدن با دلایل پلیسی لب به اعتراف گشود و گفت: برای خرید ماشین نیاز به یک میلیون تومان پول داشتم. شب حادثه از او خواستم این پول را به من بدهد اما مخالفت کرد سر همین موضوع درگیر شده و او را با ضربههای کتری کشتم.
متهم به قتل سپس به دادسرا منتقل شد و در حضور بازپرس جنایی گفت: شب حادثه میخواستم کشتیکج ببینم اما پدرم داشت شبکه دیگری را تماشا میکرد. به او اعتراض کردم که با شیشه نوشابه به سمتم حمله کرد من هم در دفاع با کتری او را کشتم. بعد جسدش را در میان پتو پیچیده و قصد داشتم به داخل کانال آب پرت کنم که طنابها به نردههای کنار پل گیر کرد و جسد در هوا معلق ماند. پس از تحقیقات مقدماتی متهم با قرار قانونی روانه زندان شد.
نزاع خونین در قهوهخانه 4 کشته و مجروح داشت
مدیر روابطعمومی اورژانس تهران از مرگ پسر 25 ساله و زخمی شدن سه نفر در نزاع خونین در یک قهوهخانه در شمال تهران خبر داد.
حسن عباسی در گفتوگو با مهر اظهار داشت: ساعت 16:54 دیروز درگیری خونین در یک قهوهخانه به اورژانس تهران اعلام شد. بلافاصله دو آمبولانس به محل حادثه در گلابدره تجریش اعزام شدند. در بررسی اولیه مشخص شد به علت نزاع خونین میان چند جوان یک پسر 25 ساله کشته و سه نفر زخمی شدند.
وی ادامه داد: بلافاصله سه مجروح این حادثه به بیمارستان شهدای تجریش منتقل شدند. مدیر روابطعمومی اورژانس تهران همچنین از تصادف دو خودرو در اتوبان شهید یاسینی خبر داد و گفت: ساعت 1:05 بامداد دیروز تصادف دو خودرو در مسیر جنوب به شمال اتوبان باقری قبل خروجی یاسینی به اورژانس اطلاع داده شد و سه دستگاه آمبولانس از نزدیکترین پایگاه به محل اعزام شدند. به گفته عباسی، در این حادثه هفت نفر از سرنشینان دو خودرو مجروح شده بودند که به بیمارستان منتقل شدند. در این عملیات به علت برخورد یک موتور سیکلت با تکنسین اورژانس این فرد از ناحیه پا مصدوم و به بیمارستان منتقل شد.
ارز دارو کاملا تامین شد
سرپرست وزارت بهداشت گفت که 6/1 میلیارد دلار ارز دارویی تامین شده و یک میلیارد دلار دیگر هم در راه است. مشکل کمبود برخی اقلام دارویی و چندنرخی شدن برخی اقلام نیز تا عید حل میشود.
حسن طریقتمنفرد در گفتوگو با فارس در پاسخ به این پرسش که مشکلات کمبود دارو کی حل میشود، افزود: مشکل کمبود دارو به این شدتی که در برخی رسانهها از آن یاد میشود، وجود ندارد، ارز دارویی هم تامین شده و به تدریج مشکلات دارویی کشور تا پایان امسال بهطور کامل حل میشود.
وی در پاسخ به این پرسش فارس که آیا 5/2 میلیارد دلار ارز مورد نیاز دارویی که وزارت بهداشت از بانک مرکزی درخواست کرده بود تامین شده است، توضیح داد: 6/1 میلیارد دلار آن که قبل از اینکه ما بیاییم تامین شده بود، بقیه آن هم الان موجود است و امیدواریم به تدریج داروهای مورد نیاز مردم تکمیل شود.
سرپرست وزارت بهداشت در مورد مشکلات ترخیص دارو از گمرک نیز توضیح داد: ترخیص داروها از گمرک هیچ وقت مشکل نداشته است و اینطور که من از مسوولان گمرک شنیدهام ترخیص دارو روان است.
استانهایی که دارای بیشترین مدارس تخریبی کشور هستند
معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش با اشاره به وضعیت نامطلوب فضاهای آموزشی و مدارس تهران گفت که بر اساس آمار احصا شده از سراسر کشور، استانهای تهران و خراسان رضوی دارای بیشترین مدارس «تخریبی» و تهران و آذربایجان شرقی دارای بیشترین مدارسی هستند که نیازمند «مقاومسازی» هستند.
مرتضی رییسی در گفتوگو با ایسنا، ضمن بیان اینکه بیشترین اعتبار قانون تخریب و بازسازی به تهران و خراسان رضوی ارایه شده است، افزود: اما کماکان این دو استان در راس مدارس تخریبی کشور قرار دارند و نیازمند توجه بیشتری هستند.
وی افزود: در دو دهه اول بعد از انقلاب به نقاط محروم و روستاهای کشور و همچنین شهرهای کم جمعیت توجه بیشتری شد، این در حالی است که هرچه از پایتخت دورتر میشویم به کیفیت فضاهای آموزشی افزوده میشود، بهطوری که در حال حاضر مناطقی که عنوان مناطق محروم را به خود اختصاص دادهاند از لحاظ آموزشی بسیار وضعیت مطلوبتری را نسبت به مرکزیترین نقطه کشور دارند.
رییس سازمان نوسازی و توسعه و تجهیز مدارس کشور گفت: با توجه به اینکه قدیمیترین مدارس کشور در کلانشهرها به ویژه در تهران احداث شده است و این مدارس عموما دارای قدمت بالا و در بافتهای فرسوده قرار دارند، باید در اولویت تخریب، بازسازی و مقاومسازی قرار بگیرند.
وی با بیان اینکه بیشترین مدارس تخریبی کشور در استانهای تهران و خراسان رضوی قرار دارد، گفت: براساس آمارها، استانهای تهران و آذربایجان شرقی در رتبههای اول و دوم مدارس نیازمند مقاومسازی قرار دارند.
رییس اداره سرطان وزارت بهداشت از تدوین پروتکلهای درمانی برای تمامی سرطانها خبر داد و گفت: پیشگیری و تشخیص زودرس بیماری سرطان قطعا به کمک یک برنامهریزی منسجم و منظم قابل انجام است.
شهرداری منطقه 11 در نظر دارد با همکاری سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور، کلاسهای آموزش شهروندی را با ارایه گواهینامه معتبر برگزار کند.
مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران از پرداخت عیدی فرهنگیان تهران همراه با حقوق بهمنماه خبر داد.
به گزارش روابطعمومی شهرداری منطقه 11، نخستین همایش کودکان کار و خیابان برگزار شد، در این همایش در خصوص ساماندهی کودکان کار و خیابان تعاریف و موارد حقوقی و قانونی ساماندهی این قشر آسیبپذیر جامعه برای شهروندان تشریح شد و فرصتها و چالشهای پیش روی اجرای طرح مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت.
مرگ سالانه 4200 نفر در کشور به دلیل سوءمصرف مواد
بابک دینپرست، معاون کاهش تقاضای ستاد موادمخدر در حاشیه نخستین نشست راهبردی مشترک اعضای کمیته فرهنگی و پیشگیری و روسای کمیته فرهنگی و پیشگیری استانهای سراسر کشور با بیان این مطلب گفت: موادمخدر حوزه پیچیدهای است و جزو چهار بحران اصلی دنیا قرار دارد و سالانه 200 هزار نفر در دنیا و 4200 نفر در ایران جان خود را به خاطر سوءمصرف مواد از دست میدهند.
وی افزود: در بررسیهای به عمل آمده مشخص شده است برخلاف آنکه برخی گرایش به اعتیاد را در اثر ناآگاهی و جهل از عواقب آن میدانند، معتقدیم تعداد قابل توجهی از افراد با وجود آگاهی و علم به عواقب و اثرات سوء گرایش به موادمخدر به آن روی میآورند بنابراین در این حوزه نقش خانوادهها در کنترل فرزندان بسیار موثر است و نباید انحرافات اینچنینی را بر عهده دیگران قرار داد.