در گفتوگو با کرباسچی مطرح شد؛ در انتخاب شهردار سیاسی بودن غالب نشود
غلامحسین کرباسچی، شهردار دهههای 60 و 70 و بسیاری از مدیرانش با اتهام تخلف مالی از شهرداری بیرون آمدند اما خود و مدیران همراهش بعد از تبرئه دیگر به هیچ مسوولیتی برنگشتند.
اتهامات جنجالی و تبلیغاتی گسترده این شهردار و شهرداری آن دوران را با همه نقاط ضعف و قوت احاطه کرد در حالی که به استناد مدارک قانونی و منتشر شده از سوی مراجع قضایی عموم همکاران او از آن اتهامات تبرئه و تنها در مورد شخص وی یکی از اتهامات تایید شد؛ اتهامی که از نظر خودش قانونی نبوده و همه اسناد و مدارک برای مجاز بودن اقدامش موجود بود.
به هر حال آنچه در افکار عمومی از دوره شهرداری کرباسچی در خاطرهها مانده این است که اگر تخلفاتی هم کرد برای عمران تهران خدمت هم کرد و البته در برآیند این دو نظر تاریخ به قضاوت نشسته است.
حرف و حدیثهای پشت سر کرباسچی از سالهای مسوولیتش در شهرداری تهران، پروندهسازیها، انفصال از خدمت و بعد دلخوری از مسوولان دوران خود که همه اینها زمینه دلزدگی برای بازگشت به پشت میز را به همراه داشته زمینهای برای گفتوگو با او شد.
وی در این دو ساعت و اندی در مورد دوران شهردار بودنش، پروژهها و اقداماتی که در آن دوران انجام داد، حواشی و اختلافات در شهرداری و با دولت و مشکلات و نواقص قوانین و آییننامهها در شهرداری و نظارت بر کار شهردار و شهرداری ... و در نهایت اتهامات و دادگاهی که داشت صحبت کرد.
وی در این گفتوگوی تفصیلی با ایسنا که بخشهایی از آن را به صورت اجمالی در ذیل میآید در پاسخ به این سوال که شهردار جدید تهران باید چه ویژگیهایی داشته باشد، گفت: شهردار حتما باید منصوب شورای شهر باشد و اعضا باید کاری کنند که جایگاه شورا دراین انتخاب تثبیت شود. باید توجه داشت که این انتخاب به همراه نظارت مهمتر از این است که یک نفر شهردار بشود یا نشود.
شورای شهر هنوز هم در بسیاری از شهرها و کلانشهرها جزو بخشهای مترو محسوب میشود و میارزد که شوراهای شهر حتی با سلیقههای متفاوت دست به دست هم بدهند و جایگاه شورا را حفظ کنند و نگذارند با اختلافات دیدگاهی و سیاسی، شورا مقهور نهادها و ارگانهای دیگر شود و شهردارشان برآنها ناظر شود.
انتخاب شهردار کارشناسانه باشد
شهردار تهران در دوران پس از جنگ تحمیلی در ادامه با بیان اینکه شورای شهر باید کار کارشناسی در انتخاب شهردار داشته باشد، نه کار سیاسی اظهار کرد: درست است که چهره شهردار، چهره سیاسی است ولی در همین تهران هم منهای بحث سیاسی باید فردی انتخاب شود که چهره سیاسیاش غلبه نداشته باشد و درعوض فردی توانمند در حوزه اجرایی و با سابقه کار در شهرداری میتواند موثرتر باشد ضمن اینکه باید برنامه و دانش مناسب را برای این کار ارایه کند.
وی تاکید کرد: نباید فردی که مثلا از آموزشوپرورش آمده و خاک و گل کارگاه را نخورده یا حتی افراد نظامی انتخاب شوند. یکبار زمینه حضور افراد نظامی در این حوزه فراهم شده اما نباید این روند تبدیل به یک روال شود چراکه روحیه کار شهرداری، عمرانی و فرهنگی است. در عین حال اگر شهردار تهران ویژگیهای فوق را نداشته باشد، سایر ارگانها و سازمانها نیز نمیتوانند با او همکاری کنند و شهردار نیز نمیتواند در آنها اعمال نفوذ کرده و حرفی برای گفتن داشته باشد. به همین دلیل شورا باید کسی را انتخاب کند که جای هیچ تشکیکی در آنها وجود نداشته باشد و از هر حرف و حاشیهای دوری کند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا اصلاحطلبان چنین گزینهای را برای انتخاب شهردار دارند، گفت: هنوز حرفی با کسی در این رابطه نزدهام و صحبت خودم را دارم ولی فکر میکنم چنین گزینهای از سوی اصلاحطلبان وجود داشته باشد.کرباسچی که موافق انتخاب مجدد قالیباف به عنوان شهردار تهران نیست در توضیح آن اظهار کرد: با اینکه کسی در شهری برای سمتی رای نیاورده باشد و بخواهد دوباره در پست خود بماند، مخالفم و به نظرم خودشان نیز چنین علاقهای ندارند و قبلا هم گفتهاند که پس از این دوره در شهرداری باقی نمیماند. البته اگر ضرورتی ایجاب کند و شورا تشخیص بدهد، میتواند یکی از گزینهها باشد.
معتقدم که شهردار تهران باید حداکثر در دهه 50 عمر خود باشد. این ویژگی کمک میکند تا با مسایل روز شهر تهران و نیاز نسل جوان و جمعیت عمده آنکه زیر 35 سال هستند ارتباط بیشتری برقرار کند. مدیران گذشته هر چقدر هم که به تصور عدهای توانمند باشند به درد مشورت دادن میخورند.
وی در عین حال تاکید دارد که اگر پیشنهاد شهرداری تهران برای خود او هم مطرح شود قبول نخواهد کرد و ادامه داد: دلیل آن هم مسایل شخصی است که به خودم برمیگردد. 60 سال سن دارم و دیگر بازنشسته شدهام و باید نیروهای جوان، توانمند و پرانگیزه وارد صحنه شوند و ما هم اگر چیزی بدانیم با دادن مشورت کمکشان کنیم. این روند باید درکل دولت هم اینطور باشد.
مدیرکل پیشبینی سازمان هواشناسی: تداوم افزایش دمای هوا در کشور
مدیرکل پیشبینی سازمان هواشناسی از تداوم افزایش دمای هوا در سطح کشور خبر داد و گفت که پیشبینی میشود دمای هوای پایتخت در پایان هفته آتی به حدود ۴۱ درجه سانتیگراد برسد.
عبدالرضا امیدوار شهری در گفتوگو با فارس اظهار داشت: براساس نقشههای پیشیابی هواشناسی پیشبینی میشود که دمای هوا در کل کشور با روند افزایشی همراه باشد.
مدیرکل پیشبینی سازمان هواشناسی افزود: روند افزایش دما از امروز تا پایان هفته آتی در کل کشور و همچنین پایتخت ادامه خواهد داشت.
وی بیان داشت: پیشبینی میشود که دمای هوای تهران تا پایان هفته آینده به حدود 41 درجه برسد.
وی یادآور شد: بیشترین افزایش دمای هوا در هفته جاری مربوط به شهرستانهای اهواز در استان خوزستان و دلهران در استان ایلام میشد که دمای هوا در این شهرستانها به ترتیب به 50 و 52 درجه سانتیگراد رسید.
امیدوار شهری درباره وزش باد در سطح کشور ابراز داشت: در سطح کشور طی هفته آتی شاهد پدیده وزش باد نخواهیم بود البته در شمال سیستان و بلوچستان و جنوب خراسانجنوبی وزش باد فصلی خواهیم داشت.
مدیرکل پیشبینی سازمان هواشناسی خاطرنشان کرد: طی هفته آتی هیچگونه پدیده بارشی در نقاط مختلف کشور نخواهیم داشت.
خط 3 مترو؛ 37 کیلومتر با 28 ایستگاه
قائم مقام شرکت بهرهبرداری مترو تهران و حومه با بیان اینکه خط 3 مترو تهران میتواند نقش مهم و بسزایی در تسهیل ترددها و ترافیک شهر تهران داشته باشد، گفت که با بهرهبرداری از نیمه جنوبی این خط حدود 500 هزار نفر به ظرفیت جابهجایی مترو تهران افزوده میشود.
مهندس عبابافی در گفتوگو با تهرانسما ضمن بیان این مطلب اظهار کرد: خط 3 مترو تهران به طول 37 کیلومتر با 28 ایستگاه یکی از مهمترین خطوط مترو پایتخت محسوب میشود که از نقاط مهم و پرتردد شهر عبور میکند و میتواند جاذب بسیاری از سفرهای شهری تهران باشد.
هزینه صدور گذرنامه افزایش یافت
متقاضیان صدور، تعویض و تمدید گذرنامه برای تمامی شرایط سنی از این پس باید مبلغ 750 هزار ریال بپردازند.
نیروی انتظامی با صدور اطلاعیهای اعلام کرد: به استناد بند «60» قانون بودجه سال 1392 از این پس متقاضیان صدور، تعویض و تمدید گذرنامه برای تمامی شرایط سنی باید مبلغ 750 هزار ریال (75 هزار تومان) بپردازند.
آتشسوزی در کارگاه پوشاک ۲ زن و یک مرد را بلعید
در ساعت 10:55 روز پنجشنبه آتشسوزی در یک کارگاه تولیدی در خیابان جمهوری نرسیده به بهارستان به سازمان آتشنشانی اعلام شد.
سخنگوی سازمان آتشنشانی شهر تهران در اینباره افزود: 9 ایستگاه آتشنشانی به همراه سه دستگاه بالابر، سه خودرو تجهیزات تنفسی و دو تانکر آب به محل حادثه واقع در خیابان جمهوری رسیدند.
ملکی بیان داشت: در بررسیهای اولیه مشخص شد در یک ساختمان شش طبقه 18 کارگاه تریکو، پارچه و سلیکون قرار داشت و این ساختمان کاملا شعلهور بود و آتش در حال سرایت به طبقات بالایی این ساختمان بود.
سخنگوی سازمان آتشنشانی شهر تهران افزود: یک نفر از کارگران قبل از حضور آتشنشانان در اقدامی نسنجیده خود را از طبقه چهارم به پایین پرت کرده بود که بر اثر شدت جراحات در دم جان سپرد.
ملکی ادامه داد: متاسفانه به دلیل چیدمان نامناسب اجناس و فرسودگی ساختمان شدت آتش هر لحظه افزایش یافت و در این لحظه آتشنشانان موفق شدند شعلههای آتش را تحت کنترل قرار دهند.
سخنگوی سازمان آتشنشانی در ادامه افزود: آتشنشانان در بررسی ساختمان جسد دو کارگر زن و یک مرد دیگر را نیز کشف کردند.