قاضیزاده هاشمی، وزیر بهداشت: غذا و سلامت معیار حاکمیت خوب
مراسم تودیع و معارفه وزرای سابق و جدید بهداشت، درمان و آموزش پزشکی صبح روز یکشنبه با حضور جمع کثیری از مسوولان و دستاندرکاران نظام سلامت در مرکز همایشهای رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد.
به گزارش ایسنا، مراسم تودیع و معارفه وزرای سابق و کنونی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با حضور نمایندگان مجلس و به ویژه اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، جهانگیری معاون اول رییسجمهور، کامران دانشجو، معاونان و مدیران وزارت بهداشت، روسای دانشگاههای علوم پزشکی، حجتالاسلام محمدیان نماینده مقام معظم رهبری در دانشگاهها و اعضای فرهنگستان علوم پزشکی، علیاکبر ولایتی، اعضای هیاتمدیره سازمان نظام پزشکی، روسای سازمانها و انجمنهای علمی و تخصصی، مدیران بیمارستانهای دولتی و خصوصی، نمایندگان سازمان پزشکی قانونی، روسای سازمانهای نظام پرستاری و نظام پزشکی و همچنین باقر لاریجانی رییس سابق دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.
معاون اول رییسجمهور در این مراسم افزایش آرامش روانی ناشی از گسترش پوشش بیمههای سلامت را از دیگر اولویتهای دولت در بخش بهداشت و درمان عنوان و خاطرنشان کرد: بخشی از مردم کشور هنوز تحت پوشش هیچ بیمهای نیستند و از سوی دیگر بیمهها همدیگر را همپوشانی نمیکنند بنابراین چه کسانی که بیمه هستند و چه کسانی که بیمه نیستند، رضایت ندارند. معمول است در این بخش مشکلات اساسی داریم که باید رفع شود.
جهانگیری با بیان اینکه مطمئن خواهیم بود بحث بهداشت و درمان در اولویت اول قرار خواهد گرفت، به بیان ویژگیهایی از هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پرداخت و اظهار کرد: جامعه پزشکی پشتیبان ایشان است و بنابراین ایشان باید از این فرصت نهایت بهرهبرداری را داشته باشد و راهکارهای نوینی پیدا کنند، تا بتوان از مشکلات رهایی پیدا کرد، البته صرفا با منابع مالی نمیشود این مشکلات را پشتسر گذاشت، باید در نحوه مدیریت بخشهای مختلف مخصوصا بخشهای خدماتی کشور اصلاحاتی اتفاق بیفتد.
سلامت از مهمترین گلوگاههای فقر در کشور
دکتر سیدحسن قاضیزاده هاشمی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در این مراسم هزینههای کمرشکن سلامت را یکی از مهمترین گلوگاههای فقر در کشور خواند.
هاشمی در مراسم معارفه خود ضمن تشکر از حمایتهای مجلس و به ویژه کمیسیون بهداشت و درمان از مبحث سلامت گفت: از دکتر طریقتمنفرد به خاطر خدمتگزاری در دورانهای سخت تشکر میکنیم و آرزوی توفیق برای ایشان داریم و امیدواریم که بتوانیم از تجربیات ایشان بهرهمند شویم.
وی تاکید کرد: سلامت به معنای نداشتن بیماری نیست. بلکه سلامت به معنی برخورداری از رفاه کامل و سلامت جسمانی، روانی و معنوی است.وزیر بهداشت به اصل «29» قانون اساسی اشاره کرد و گفت: بر اساس این ماده قانونی، دولت باید از محل درآمد عمومی و همچنین مشارکت مردم خدمات بهداشتی و درمانی را برای آحاد مردم فراهم کند، در مجموع سلامت به نوعی اولویت ملی تلقی میشود. سلامت یک ارزش است و از جمله مهمترین نیازهای اساسی مردم و حقی پذیرفته شده در مجامع بینالمللی.قاضیزاده هاشمی ادامه داد: پس از استقلال و فرهنگ، دولتها را با خدمتشان در بحث غذا و سلامت میسنجند. یک حاکمیت خوب حاکمیتی است که در بخش رفاه عمومی به سلامت نیز به اندازه غذا و امنیت اهمیت دهد.وی افزود: یکی از مهمترین گلوگاههای فقر در کشور سلامت و هزینههای کمرشکن آن است. این موضوع واقعیتی است که به زبان آوردن و اعتراض به آن همتی را میطلبد که مشکلات مردم در آن حل شود.
وزیر بهداشت گفت: خداوند هیچگاه مردم و کشور ما را به ویژه در شرایط سخت رها نکرده است. اگر ما همت کنیم، خدای بزرگ نیز راه را به ما نشان میدهد.هاشمی ادامه داد: خداوند را سپاسگزارم که لیاقت خدمت به مردم را در سنگر دیگری برایم فراهم ساخت تا با لطف دولت و مجلس بتوانیم در رفع مشکلات مردم قدم برداریم و با عقلانیت، تدبیر، همدلی و عزمی استوار همت خود را به کار بندیم که رفته رفته مشکلات مردم به حداقل کاهش یابد.وی خطاب به نمایندگان مجلس که در جلسه حاضر بودند و همچنین معاون اول رییسجمهور و همچنین سایر دستاندرکاران حوزه سلامت گفت: امیدوارم در ادامه راه نیز از حمایت شما بهرهمند باشیم. مباحثی در باب سلامت در حضور معاون اول رییسجمهور مطرح شد، مطمئنم ایشان و همچنین رییسجمهور و هیات دولت بخش سلامت را یاری میکنند تا در این دوره چهار ساله که به سرعت میگذرد، قدمهایی برداریم برای رسیدن به آن آرزوی بزرگ رهبر معظم انقلاب که فرمودند بیماری جز رنج و بیماری، رنج دیگری نداشته باشد.
دکتر محمدحسن طریقت منفرد، وزیر بهداشت دولت دهم در مراسم تودیع خود گفت: با اصلاح نظام آموزشی و بستن کف ظرف اعتبارات و با تکیه بر پیشگیری در خدمات بهداشتی، نیازهای سلامت در ارایه خدمات به جامعه برطرف میشود.
وی افزود: خدمات در بحث بهداشت و درمان درواقع معامله با خداست چراکه مردم در صورتی که بهبود پیدا نکنند، وزارت بهداشت و درمان را مقصر دانسته و در صورت شفا آن را بیتاثیر میدانند.وی ادامه داد: اکنون مردم اطلاعات و به دنبال آن توقعات بالاتری دارند و خواستار امکانات بیشتر درمانی و آموزشی هستند.
وزیر سابق بهداشت با بیان اینکه انسان سالم محور توسعه است، گفت: در این بحث هر چقدر اعتبار باشد، سرمایهگذاری و هزینه تلقی نمیشود اما مشکل این بخش به هیچوجه پول نیست و این کمبود اعتبار حتی در کشورهای غربی وجود دارد و مشکل جهان شمول است. ولی آنان قادر به بستن ته ظرف اعتبارات بودهاند. ولی ما قادر به انجام این کار نبودیم، اگر تمام امکانات هم در این بخش هزینه شود، بینیاز نخواهیم بود.
وی تصریح کرد: اگر تحول اساسی در ساختار بهداشت و درمان ایجاد نشود، هیچ دولتی با هر میزان اعتبار نمیتوانست این مشکل را حل کند. در سال 90 بیش از 40 هزار میلیارد در بخش بهداشت و درمان هزینه شده که 15 هزار میلیارد را دولت و بیمه و 25 هزار میلیارد از سوی مردم هزینه شده است که پیشبینی میکنیم این هزینه در سال 92 به بیش از 62 هزار میلیارد برسد.
نشست صمیمانه مسوولان مترو با اصحاب رسانه: تامین هزینه بزرگترین مشکل مترو است
جامعه- مترو نشست صمیمانهای با خبرنگاران برگزار کرد تا طی آن هم بر همکاری نزدیک و نقش اصحاب رسانه بر انتقال مشکلات مترو تاکید داشته باشد و هم خود هر چند بهطور کمرنگ از توجه بیش از حد به بزرگراهسازی بهجای تمرکز بر توسعه خطوط و تجهیز مترو گله کند.
برنامهای که طبق دعوت روابط عمومی قرار بود ساعت 10:30 آغاز شود، ساعت 11:30 با حضور و صحبتهای مهذب، معاون مدیرعامل مترو آغاز شد و یک ساعت بعد از آن مدیرعامل مترو به این جمع اضافه شد.
مهذب در آغاز جلسه گفت: هدف از این نشست صمیمانه این است که خبرنگاران با حس و حال کار مترو آشنا شوند تا بتوانند این احساس را به درستی و روشنی به مردم منتقل کنند.
وی برای انتقال این حس اینطور آغاز کرد که تا کسی پدر و مادر نشود نمیتواند درباره پدر و مادری و تربیت فرزند ادعایی داشته باشد و احساسات و تجربیات را به درستی منتقل کند.
وی افزود: هدف در این جلسه صمیمی این است که روزنامهنگاران با پیدا کردن این حس بتوانند موضوعات و اخبار مربوط به مترو را به مردم به درستی منتقل کند. اما او برای انتقال حس ترجیح داد به طرح پرسشهای تخصصی مترو از خبرنگاران این حوزه بپردازد و به نوعی یادآور این موضوع شود که هیچکدام دارای دانش فنی لازم در این
ارتباط نیستند!
بعد از طرح این موضوع او سعی کرد با مثالی از نحوه ساخت پروژه تهران- شمال موضوع را برای خبرنگاران حاضر قابل هضم کند.
وی سپس به راهسازی درونشهری در سال 1351 اشاره کرد و گفت: در سال 1351 ساخت یک زیرگذر برای یک میدان بیمعارض شش سال طول میکشید در حالی که همان نسل در حال حاضر سالانه 14 تا 15 کیلومتر مترو میسازد.
مهذب به حضور کارشناسان ژاپنی و آمریکایی در ایران اشاره کرد و اینکه گفته بودند تهران قابلیت ساخت مترو را ندارد اما سال 54 فرانسویها پیشنهاد میکنند که مترو دقیقا زیر خیابانها ساخته شود که سال 54 در تپههای عباسآباد حدود 5/1 تا 2 کیلومتر بهطور آزمایشی ساخته میشود.
مهذب گفت: ایرادی که از بهرهبرداری میگیرند مربوط به کمبود قطار است. تونلهای متروی حاضر برای هر دو دقیقه ورود قطار طراحی شده است اما به دلیل نداشتن قطار در حال حاضر در بهترین شرایط هر 5/3 دقیقه است.
وی یادآور شد: نسلی که در سال 51 شش سال برای یک زیرگذر وقت صرف کرد حالا 140 کیلومتر مترو ساخته که روزانه سه میلیون نفر را جابهجا میکند.
به گفته وی، ساخت مترو در حالی صورت گرفته است که از همان ابتدا تاکنون با مشکلات و کمبود منابع مالی مواجه بوده است با این حال برای مترو ساخته شده هم قطار نداریم.
وی گفت؛ سه میلیون مسافرت و در روز در مترو دو میلیون لیتر بنزین صرفهجویی میشود.
به گفته مهذب، اگر مترو فقط یک روز کار نکند امکان نفس کشیدن هم نمیماند!
وی تاکید کرد: باید اولویت مترو مشخص شود تا بر آن اساس امکانات بگیرد.
وی گفت: شش ماه دیگر اتوبان امام علی ترافیک آن سنگین میشود بنابراین باید بر مترو تمرکز میشد.
این گفته به نوعی نشان میدهد که او نیز به عنوان عضوی از بدنه مترو مخالف بزرگراهسازیهای شهرداری بوده است.
وی افزود: اتوبانهای شهید بابایی و همت نیز فقط شش یا هفت ماه روان بود و بعد از آن دچار ترافیک شد.
پس از دو ساعت تاخیر از آنچه در دعوتنامه روابط عمومی نوشته شده بود، هابیل درویش، مدیرعامل مترو در جمع خبرنگاران حاضر شد تا روز خبرنگار را به همه خبرنگاران حاضر و حتی غایب تبریک بگوید.
وی گفت: پروژههای مترو هنوز هم برای خیلیها ناشناخته است، مظلومیت مترو این است که زیر سطح خیابانهاست و دیده نمیشود!
به گفته وی، 10 هزار نفر نیروی انسانی زیر زمین کار میکنند که کار پرخطر و مشکلی است و کسی نمیتواند آنها را رسانهای کند جز خبرنگاران.
او نیز تنها مشکل مترو را تامین هزینههای مالی مترو دانست.
وی افزود: ما که درباره عدالت و استفاده یک اندازه تمام مردم از امکانات حرف میزنیم باید بدانیم مترو عین عدالت است زیرا همه میتوانند از این وسیله حملونقل ایمن، ارزان و سریع استفاده کنند.
درویش گفت: مترو میتواند تا 200 کیلومتر توسعه پیدا کند، از جاده ساوه گرفته تا میدان قائم در شمال شرقی تهران تا لواسانات.
وی گفت انتظار دارد اطلاعرسانی واقعی شود! تا مردم با کار مترو آشنا شوند! الان زیرساخت وجود دارد و اگر ناوگان وجود داشته باشد میتوان تا پنج میلیون نفر را روزانه جابهجا کرد که از محل فاینانس سال 90 و ادامه آن 92 که 700 میلیارد تومان قطار خریدیم و تولیدش آغاز شده است.
وی خبر داد: حدود 20 کیلومتر خط 3 نیز به زودی قابل بهرهبرداری میشود.
ما قادریم 150 کیلومتر در سال بسازیم و به بهرهبرداری برسانیم.
خردادماه سال 93 خط بزرگ و پراهمیتی است که بهتنهایی دو میلیون نفر از شهرکهای اقماری جنوب شهر را پوشش میدهد.
رییس پلیس آگاهی تهران خبر داد: دستگیری بیش از ۱۰۰ نفر از فروشندگان تلفنهای همراه سرقتی
رییس پلیس آگاهی تهران بزرگ از دستگیری بیش از یکصد نفر از فروشندگان تلفنهای همراه تقلبی و مسروقه در محدوده خیابانهای جمهوری و حافظ خبر داد.
به گزارش فارس، سرهنگ عباسعلی محمدیان، رییس پلیس آگاهی تهران بزرگ در حاشیه اجرای طرح برخورد با فروشندگان گوشیهای تلفن همراه تقلبی و مسروقه در محدوده خیابان جمهوری و حافظ به تشریح جزییات این طرح پرداخت و با اشاره به دستگیری یکصد نفر در این زمینه اظهار داشت: یکی از سوالاتی که همیشه از سوی شهروندان مطرح شده این است که سرنوشت تلفنهای همراه مسروقه چه میشود؟ از آنجا که اکثر سارقان تلفنهای همراه مسروقه را به خریداران اموال مسروقه فروخته و سرانجام این تلفنها با جعل کارتن و شماره سریال از سوی خریداران اموال مسروقه، به شهروندان فروخته میشوند، پلیس موظف است این موضوع را پیگیری کرده و اقدام به ردیابی تلفنهای همراه مسروقه کند.
وی ادامه داد: در راستای اجرای تدابیر رییس پلیس تهران بزرگ، درخواست شهروندان و شکایتهای ارایه شده از سوی کسبه و اهالی محدوده خیابانهای جمهوری و حافظ، مبنی بر تجمع فروشندگان گوشیهای تلفن همراه مسروقه و تقلبی، پلیس آگاهی تهران بزرگ اقدام به اجرای طرح یادشده کرد.
در ابتدای این طرح ماموران به صورت نامحسوس اقدام به مستندسازی و شناسایی چهره این افراد که برابر یکی از مجتمعهای تجاری این محدوده تجمع کرده و اقدام به خرید و فروش تلفنهای همراه مسروقه و تقلبی میکردند، کرد و با حضور نیروهای گشت یگان امداد و پلیس پیشگیری تهران بزرگ، این افراد را دستگیر کردند.
محمدیان خاطرنشان کرد: ماموران پلیس پایتخت موفق شدند با بررسیهای نامحسوس، این افراد را که بعضا خریدار اموال مسروقه و سارق اموال مسروقه بودند و در پیادهرو تجمع کرده و ضمن سد معبر اقدام به توزیع گوشیهای تلفن همراه مسروقه، تقلبی یا کارتنها و شماره سریالهای جعلی میکردند شناسایی کنند و طی یک عملیات ضربتی در کوتاهترین زمان، بیش از یکصد نفر از آنها را بازداشت کنند.
رییس پلیس آگاهی تهران بزرگ ضمن توصیه به شهروندان درخصوص دقت در زمان خرید تلفن همراه تاکید کرد: شهروندان و خریداران گوشیهای تلفن همراه مراقب باشند هنگام خرید به مراکز معتبر مراجعه کرده و در زمان تحویل کالا، مشخصات، شماره سریال و کد فاکتور را بررسی کنند و همچنین از وجود هولوگرام معتبر روی کارتن دستگاه اطمینان حاصل کنند.
آغاز به کار وزیر دادگستری در ساختمان سازمان بازرسی
حجتالاسلام پورمحمدی سکان هدایت و مدیریت وزارت دادگستری را از آخرین طبقه ساختمان خیابان طالقانی در دست گرفت.
در حالی که وزرای دولت در روزهای اخیر وارد دفتر کار شدند ولی همچنان سیدمرتضی بختیاری بر صندلی وزارت دادگستری تکیه شده است. قرار بود دیروز مصطفی پورمحمدی به ساختمان وزارت دادگستری رفته و کلید اتاق وزارت را تحویل بگیرد ولی محقق نشد.به گزارش مهر، ساعت 14 روز گذشته پورمحمدی تمامی معاونان وزارت دادگستری را به دفتر خود در سازمان بازرسی کل کشور فراخوانده تا نخستین جلسه وزارت دادگستری را برگزار کند.
وزارت دادگستری یکی از وزارتخانههای ایران است که به موجب اصل«160» قانون اساسی وزیر آن مسوولیت تمامی مسایل مربوط به روابط قوه قضاییه با قوه مجریه و قوه مقننه را بر عهده دارد و از میان کسانی که رییس قوه قضاییه به رییسجمهور پیشنهاد میکند انتخاب میشود. براساس قانون رییس قوهقضاییه میتواند اختیارات تام مالی و اداری و همچنین اختیارات استخدامی غیرقضات را به وزیر دادگستری تفویض کند.
این وزارتخانه از بدو تاسیس تاکنون 61 وزیر را به خود دیده است؛ وزرایی که هر یک به دنبال افزایش اختیارات این نهاد دولتی بودهاند. حالا بعد از تلاشهای غلامحسین الهام، وزیر دادگستری دولت نهم و سیدمرتضی بختیاری وزیر دادگستری دولت دهم برای افزایش اختیارات وزارت دادگستری و رفع چالشهای این وزارتخانه حجتالاسلام مصطفی پورمحمدی وارد میدان شده است.
مهمترین چالشهای وزرای دادگستری
1- پیگیری لوایح قضایی و حقوقی 2- افزایش اختیارات وزیر دادگستری 3- پاسخگویی به مجلس 4- نقش وزیر دادگستری در کابینه دولت 5- جای خالی وزیر دادگستری در جلسه سران قوا.
وزیر کار به عضویت مرتضوی در هیات امنای تامین اجتماعی پایان داد
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در اطلاعیهای اعلام کرد: مراحل قانونی تعیین اعضای هیات امنای تامین اجتماعی مبتنی بر پیشنهاد وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و تصویب شورای عالی رفاه و تامین اجتماعی است.
در پی انتشار اخباری مبنی بر انتصاب مدیر عامل و ترکیب هیات امنای تامین اجتماعی، روابط عمومی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اطلاعیهای به شرح زیر منتشر کرد.با توجه به اخبار منتشر شده درخصوص ترکیب هیات امنای تامین اجتماعی به اطلاع میرساند مراحل قانونی تعیین اعضای هیات امنای تامین اجتماعی مبتنی بر پیشنهاد وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و تصویب شورای عالی رفاه و تامین اجتماعی است که با توجه به عدم تحقق شروط یادشده در تصمیمات اخیر هیچگونه تغییری در ترکیب اعضای قبلی هیات امنای یادشده از نظر این وزارتخانه صورت نپذیرفته و اعضای قانونی هیات امنا، اعضای قبل از تاریخ 1/5/1392 است.
بدیهی است پس از بررسیهای لازم ترکیب اعضای جدید هیات امنا با پیشنهاد وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و تصویب شورای عالی رفاه و تامین اجتماعی مشخص شده و به اطلاع عموم خواهد رسید.به گزارش مهر، با توجه به این اطلاعیه، به عضویت سعید مرتضوی و ناصر برهانی در هیات امنای تامین اجتماعی پایان داده شد. پیش از این طی احکامی این دو نفر به عنوان عضو هیات امنای تامین اجتماعی بدون تصویب شورای عالی رفاه و تامین اجتماعی منصوب شده بودند.