معاون مبارزه با جرایم اقتصادی ناجا خبر داد: تشدید برخورد با وامگیرندگان دارای مدارک جعلی
بازار آشفته اقتصاد کشور و تحمیل نوسانات نرخ ارز که اواخر سال گذشته تمام محورهای تولید کشور را تحتالشعاع قرار داد به ورشکستگیهای قابل توجه و رکود در زمینههای تولید و حتی خدمات منجر شد، این نوسانات همچنان بر سرمایهگذاریها و درآمدهای صاحبان کارگاههای اقتصادی اثر گذاشت و موجب شد بسیاری از وامگیرندگان حوزههای اقتصادی نتوانند به موقع بدهی خود را به بانکها باز پرداخت کنند. در این بین پلیس جرایم اقتصادی معتقد است، ضمانتنامههای تعدادی از این وامگیرندگان اساسا معتبر نبوده و در بلبشوی اقتصادی کشور کلاهبرداریهای کلان صورت گرفته است.
سرهنگ محمدرضا مقیمی درباره پرونده بدهکاران بانکی به ایسنا گفت: ما برای بدهکاران بانکی از کلمه «دستگیری» استفاده نمیکنیم چراکه معتقدیم افرادی با ورود به چرخه قانونی درخواست وام توانستهاند با ارایه مستندات کافی برای آن موسسه مالی، وام دریافت کنند و پس از آن نسبت به بازپرداخت وام اقدام نکردند اما ضمانتهای وام آنان در نزد بانکها یا موسسات موجود میباشد و حتی لازم است بدانیم که در خیلی از مواقع خود موسسات اقتصادی معتقدند اتفاقی در حوزه اقتصادیشان در مورد بدهکاران رخ نداده و ممکن است بانکها حتی شکایتی هم نداشته باشند و این حاکمیت است که نسبت به این قضیه پیگیر است که این مقوله پیگیری نشاندهنده شفافیت موضوع میباشد.
معاون مبارزه با جرایم اقتصادی نیروی انتظامی با بیان اینکه بدهکاران بانک وام خود را گرفتهاند، اما در اجرا موفق نبوده و نتوانستهاند قسطهای خود را وصول و وام را برگردانند، گفت: این افراد در قبال دریافت وام ضمانتهایی دادهاند که میتوان برای وصول وام از این ضمانتها استفاده کرد. اما جای سوال است با دستگیرشدن یا زندانیکردن این بدهکاران مشکل کشور حل میشود؟ چراکه معتقدیم این برخوردهای حذفی به گرایش سرمایهگذاران به کارهای تولیدی در کشور تاثیر میگذارد و موجب دلسردی آنان میشود.
وی گفت: آن دسته از بدهکارانی که وامی را با مدارک جعلی و غیرواقعی دریافت کرده و فرار کردهاند با آنان برخورد میشود و این دسته افراد را جزو مجرمانی که تسهیلات غیرمجاز بانکی دریافت کردهاند، قرار میدهیم و در مورد این افراد لفظ بدهکار بانکی استفاده نمیشود چراکه از لحاظ حقوقی کلمات بارهای حقوقی متفاوتی دارند و اجازه برخورد با بدهکاران بانکی را نداریم، چراکه همه ما به نوعی بدهکار بانک محسوب میشویم. اما جرم اقتصادی حادث نشده است چراکه زمانی جرم اقتصادی رخ میدهد که فرد تسهیلاتی را از بانک گرفته باشد که گرفتن آن تسهیلات برابر روش جاری بانک تعریف نشده باشد و غیرمجاز است.
نظارتهای بانکی ضعیف و قاطعیت پلیس
مقیمی با بیان اینکه پلیس با قاطعیت برخورد با دریافتکنندگان تسهیلات غیرمجاز بانکی را در دستور کار خود قرار داده است، گفت: تسهیلات غیرمجاز بانکی تاثیرات زیادی در اقتصاد میگذارد و در این میان نقش بانکها و سازمانهای بازرسی داخل بانک بسیار حایز اهمیت است چراکه معتقدیم برخی نظارتهای بانکی در مقاطعی ضعیف است و این سبب میشود که وام اخذ شده در جای خود خرج نشود و در این میان بازرسیهای بانکی میتواند مثمرثمر باشد و پرداخت وام به صورت پلکانی یا اخذ مدارک و مستندات در میانه راه میتواند نقش موثری در کاهش اخذ تسهیلات غیرمجاز بانکی داشته باشد.
معاون مبارزه با جرایم اقتصادی پلیس آگاهی ناجا با بیان اینکه ضعف بانکها در کنترل افراد باعث میشود که وامهای کلان به افراد دیگر پرداخت شود، اما بازپرداختی را شاهد نباشیم، گفت: ارتباط پلیس با بانکها به عنوان یکی از اصول مبارزه شناخته شده و در این میان بحث جعل و ایجاد شرکت و موسسات کاغذی بسیار حائز اهمیت است که در حال رصد و برخورد هستیم چراکه ما شاهد شکلگیری شرکتهای کاغذی هستیم و این شرکتهای کاغذی برای دریافت وام، ضامن یکدیگر میشوند و ما با پدیدهای روبهرو هستیم که به عنوان مثال شرکتهای الف، ب، ج به صورت ضربدری ضامن یکدیگر میشوند و هیچیک از این شرکتها واقعی نیستند.
مقیمی با اشاره به تعامل خوب پلیس با بانکها گفت: حراست و بازرسی بانکها در این مقوله نقش مهمی را ایفا میکند، اما در پروندههایی که مجموعه پرونده بازرسی بانکها به نتیجه نرسد، پلیس میتواند در راستای حل مساله وارد عمل شود و خروجی مبارزه با جرایم اقتصادی تنها به نفع سازمانها و موسسات اقتصادی و دولت است چراکه پولهای برگردانده شده به حساب دولت یا موسسات اقتصادی که مالشان ضایع شده است، برگردانده میشود.
نوای نی سید خانم
عکس و گزارش: مریم بابایی- خیابان یوسفآباد یا اسدآبادی فقط به شیرینیپزیهایش معروف نیست انتهای خیابان آبمیوهفروشیهایی دارد که عصر روزهای سرد زمستانی هم مشتریان خود را دارد چه برسد به روزهای بلند و گرم تابستان. در کنار یکی از آبمیوهفروشیهای پرسابقه سید خانم با نی خود ترانههای قدیمی را در هر ردیف آوازی مینوازد و آدمهای پیر و جوانی را که مشغول نوشیدن و خوردن آبمیوه و بستی سنتی هستند با خود به روزهای دور و شاید خاطرات دورتر میبرد.
سید خانم 65 سال را از سر گذرانده است و محجبه و اصالتا کرد است.
25 سال است که در تهران است و با تنها دختر دانشجو و نوه 9 سالهاش زندگی میکند. او میگوید: همسرم مرد و پسرم مفقود شد. عروسم طلاق غیابی گرفت و نوهام را نزد من گذاشت تا زندگی دیگری را شروع کند. مردم همین خیابان به من کمک کرده و وامهای قرضالحسنه برایم جور کردند. هشت ماهی است که با نواختن نی کسب درآمد میکنم و قسطها و قرضهایم به مردم را میپردازم. او از انگیزهاش برای انتخاب نواختن نی برای کسب روزی میگوید: یک سال و نیم در مسافرخانه به سر میبردم که جای مناسبی برای دختر و نوهام نبود. تتمه داراییام را چند جوراب و لیف خریدم و کنار خیابان بساط کوچکی راه انداختم اما گذشته از سد معبر بودن که شهرداری مانع آن میشد اینطورها هم نبود که بشود جایی را اشغال کرد و بیدردسر پولی درآورد. سالها بود به نوای نی عشق میورزیدم، شاید از کودکی یک روز که درمانده و بیکار و بیپول در مسافرخانه نشسته بودم بالاخره به آن پناه بردم و با تمام غم و غصهها و نیازهایی که داشتم در آن دمیدم... مردم این منطقه خوبند، صدایم را شنیدند به کمکم آمدند به من وسایل زندگی دادند هرچند خیلی دور اما حالا خانهای دارم و سقفی آبرومندانهتر از مسافرخانه بالای سرم هست. راضیام به رضای خدا...
کشف یک میلیون داروی قاچاق و تقلبی
رییس پلیس تهران بزرگ از دستگیری 80 توزیعکننده داروهای غیرمجاز و تقلبی در سه منطقه تهران خبر داد.
سردار حسین ساجدینیا در حاشیه بازدید از نمایشگاه کشفیات پلیس آگاهی اظهار داشت: بر اساس عملیاتی که پلیس آگاهی تهران طی 48 ساعت انجام داد، 80 نفر از توزیعکنندگان داروهای غیرمجاز و تقلبی در تهران دستگیر و یک میلیون داروی قاچاق و تقلبی از آنها کشف شد.
وی افزود: این طرح برای جمعآوری تولید و توزیعکنندگان داروهای تقلبی و قاچاق در سه منطقه ناصرخسرو، محدوده داروخانه 13 آبان و جنوب تهران اجرا شد.
حتی یک معلول هم بیمه مکمل ندارد
عضو سازمان جهانی معلولان از عدم پوشش بیمه تکمیلی معلولان خبر داد و گفت: در حال حاضر حتی یک معلول نیز بیمه تکمیلی ندارد.
علی همت محمودنژاد در گفتوگو با مهر افزود: وجود بیمه مکمل درمان برای 500 هزار نفر از معلولان کذب محض است و بیش از دو سالی است که بیمه مکمل درمان معلولان تمدید نشده و این درحالی است که بسیاری از این افراد توانایی پرداخت هزینههای کمرشکن درمان را ندارند. وی تاکید کرد: هزینه بیمه مکمل معلولان تحت عنوان صندوق درمان بر خلاف برنامه و بودجه دولت و مجلس در نزد مدیران بهزیستی نگهداری میشود.
مدیرعامل انجمن حمایت از حقوق معلولان با اشاره به اینکه سرانه بیمه مکمل درمان معلولان سالانه فقط چهار هزار تومان یعنی به اندازه یک بسته قرص آسپیرین است، گفت: در حال حاضر مهمترین مشکل معلولان بیمه پایه است و بیش از یک میلیون نفر از این افراد فاقد هرگونه بیمه درمانی هستند.
افزایش گشت ارشاد در تهران
روزهای اخیر احمدیمقدم، فرمانده نیروی انتظامی گفته بود که رییسجمهور چه در حال حاضر و چه در کارزار انتخابات هرگز حرفی درباره حجاب نزده و راهکار مشخصی در این باره اعلام نکرده است. ظاهرا ناجای تهران خود دست به کار شده و آنچه گزارشهای سطح شهر نشان میدهد با بدپوششان یا همان بدحجابان سابق به شدت برخورد کرده است.
مشاهدات خبرنگاران ایسنا از سطح شهر حاکی است حضور نیروهای پلیس پایتخت در این مدت در میادین و اطراف مراکز بزرگ خرید به میزان قابل توجهی افزایش یافته است. اخبار دریافتی در عین حال از حضور پررنگ ماموران گشت ارشاد در مناطق تفرجی و تفریحی پایتخت همچون فرحزاد، دربند، درکه، لواسان و حتی توچال و برخورد با بدپوششان حکایت دارد. عصر پنجشنبه نیز ماموران پلیس با حضور گسترده در برج میلاد که محل برگزاری یکی از کنسرتهای پرمخاطب بود، ضمن جلوگیری از ورود افراد بدپوشش به کنسرت، با افراد متخلف برخورد کرده و تعدادی از افراد بدحجاب را نیز دستگیر کردند.