گزارشی از فروشندگان دفتر مشق کودکان: طرحهای ایرانی- اسلامی درحاشیه
بیش از 13 میلیون دانشآموز در سال تحصیلی جدید به مدرسه میروند و هرکدام به پنج یا شش دفتر به طور متوسط نیاز دارند. پس باید حدود 70 میلیون دفتر برای دانشآموزان امسال آماده در بازار حضور داشته باشد اما چه تعدادی از آنها جذب دفترهایی با عکس انیمیشن شکرستان که جایزه بهترین پویانمایی خانه سینما را در سال 90 گرفت، میشوند؟ یا جذب طرحهای باستانی کانون فکری آموزشوپرورش؟ یا جذب طرح چهرههای انقلابی همچون شهید چمران و شهید باکری؟ تعداد دفترهایی که با این طرحها چاپ میشوند بیشتر از پنج میلیون نسخه نیست، برای فروش این تعداد محدود به چه میزان آشنایی در ذهن کودکان وجود دارد که جذب چنین طرحهایی شوند؟
ذهن و تخیل کودکان به کدام یک از طرحهای داخل بازار نزدیک است؟ به طرحهای ایرانی- اسلامی همچون شخصیتهای بهلول، پادشاه و وزیر، پهلوان و نوچهاش، قاضی و ننه قمر، مختار، ابراهیم، مالک اشتر، امیرکبیر، رستم و سهراب؟ یا شخصیتهای کارتونیای چون باب اسفنجی، باربی، سیندرلا، بت من و مرد عنکبوتی که این روزها نه تنها از شبکههای ماهوارهای بلکه از شبکه داخلی صدا و سیما نیز پخش میشود و از سالها قبل به دلیل طراحی زیبایی که با ذوق کودکان همراه بود، آنها را میشناختهاند؟
یا اصلیترین و پرفروشترین طرحی که تمام بازار تهران هم به آن اشاره میکردند، انگری برد؟ تخیل کودکان به کدام یک از این طرحها نزدیک است؟ کدام یک برایش جذابتر است؟ طرحی که از صبح تا شب بازیاش را انجام میدهد و کارتونش را میبیند یا انیمیشنی 15 دقیقهای که از شبکه دو سیما دو سال پیش ساخته شده یا طرح شخصیتهایی که ذهنش هنوز درک از شناخت زندگی آنها ندارد؟
برای اینکه مردم ناشران دفاتر ایرانی چون روشنا، ایام، قاصدک، پویا، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، شکرستان، مدرسه، نجیب پوشان را بشناسند چه اقداماتی صورت گرفته است؟
برای اینکه بدانیم بزرگسال کدام یک از طرحها را برای کودکان خود خریداری میکنند و کودکان چه طرحهایی را دوست دارند، راهی بازار تهران قسمت لوازمالتحریر شدیم و همچنین کتابفروشیها و نوشتافزار فروشیهایی در سطح شهر تهران
وجود دارند.
بازار تهران
دسته لوازمالتحریر فروشهای بازار با مغازههای کوچک و نزدیک به همی شروع میشود که اکثرا عمدهفروش نیستند. هرچه در این دسته داخلتر بروی به عمدهفروشها نزدیکتر میشوی و هرجا طبقهای میخورد و بالا میرود نمایندگی شرکتهای تولیدکننده دفتر دارند و میتوانی داخل دفترشان بنشینی و با آنها صحبت کنی و از طرحها بپرسی. مغازههای سر بازار لوازمالتحریر طرحهای ایرانی به هیچ عنوان ندارند. تمام طرحهای باب اسفنجی و عینک و گربهای با سیبیل بزرگ است. میگویند «طرحهای سفارشی را که بازار نمیآورند در شرکتهای خودشان میفروشند». با یکی از خریداران صحبت کردیم و پرسیدیم برایش طرح روی دفتر مهم است و گفت «الان قیمتها آنقدر بالا و پایین دارد که سعی میکنیم بیشتر به مغازهای که پایینتر از همه میفروشد توجه کنیم تا طرحهای روی دفتر. ولی خب سعی میکنم طرحهایی که میگیرم خوش رنگ باشند و بچهها دوست داشته باشند». سراغ یکی از عمده فروشها میرویم. نوشتافزارهایی که به فروش میرسانند تماما مارکدار و بدون طرح است.
سراغ وسایلی با طرحهای فانتزی را ازشان میگیریم و میگویند «اینها بیشتر برای دانهای فروشهاست، کسی که میآید عمده بگیرد صد تا از یک طرح میگیرد». او تا امروز طرحهای ایرانی ندیده است و میگوید «چند سال است طرحی با عکس یک خاتون فروش خوبی دارد، فکر کنم این طرح ایرانی باشد، ما بیشتر به کیفیت کاغذ و جلد توجه میکنیم تا مشتریهایمان را نگه داریم بقیه طرحها خوب نیستند اما این طرح خاتون جلد و کاغذهای خوبی هم دارد». سراغ یکی از نمایندگیهایی که طبقه بالای بازار داخل دفترهایشان نشستهاند میرویم و میگوید: «تقاضایی برای طرحهای ایرانی نداشتهایم که تولید کنیم» و دفتر دیگری میگوید: «ما نظر خودمان به دفترهایی است که رویش طرحهای فانتزی نداشته باشد، اصلا بازار را دفترهایی که طرحهای خارجی و بدون کیفیت دارند خراب کردهاند، بچهها تا میبینند عکس کارتونی که صبح دیدهاند روی دفتر است خوششان میآید و پافشاری و اصرار که مادر بخرد، مادرهم گناهی ندارد این تولیدیهایی که این طرحهای بیکیفیت را میزنند را باید با آنها برخورد داشت، تازه بعضی عکسهایی کار میکنند تا فروش بیشتری ببرند».
پس از آن راهی خیابانهای تهران و کتابفروشیها شدیم. اکثرا دفترهای انگری برد یا باب اسفنجی داشتند و خبری از طرحهای ایرانی نبود و خبر نداشتند. یکی از کتاب فروشیها گفت«طرحهای ایرانی و طرحهای اسلامی را میان لوازم التحریریها پخش نکردهاند. میدانم که برای مرکزهای خودشان نگه داشتهاند. تولیدی زیادی هم ندارند که به پخش کردن برسد».
در یکی از کتابفروشیها با گروهی از مادران صحبت کردیم و تعدادی از آنها به دفتر فروشی شکرستان رفته بودند و دلیل این کار را نارضایتی شان از دفترهای طرحداری که در بازار وجود دارد، اعلام کردند. اما درباره آن دفترها هم گفتند«طرحهای شکرستان را آنقدر که باب اسفنجی و انگری برد دوست داشتند، دوست ندارند. حتی دفترهای قدیمی شان را با طرحهای قدیمی به طرحهای شکرستان ترجیح دادند. کاش تلویزیون به کمک کسانی که طرحهای ایرانی میزنند بیاید و تبلیغشان را بکند» یکی از مادرها از طرح دارا و سارا نام برد و گفت«دختر بزرگم از آن مجموعه تلویزیونی متنفر بود و از عروسکها و طرحهایش هم اما وقتی دفترهای شکرستان را دید بدش نیامد و گفت کاش زمان ما این طرحها را میزدند یا طرحهای رستم و سهراب را خیلی هم دوست دارد فقط کیفیت خیلی خوبی ندارند»
از طرف دیگر امیر اللهورن، مدیر تولید نوشتافزارهای ایرانی- اسلامی روشنا از قانونی میگوید که اجرایی نشده است «در واقع یکی از مطالبات اصلی ما در این حوزه این است که با توجه به مصوبهای که نزدیک به 13 سال پیش در شورای عالی انقلاب فرهنگی در رابطه با تولید نوشتافزار با طرحها و نقوش ایرانی- اسلامی به تایید و تصویب این شورا رسیده است، پس چرا هنوز هم هیچ ارگان و سازمان ویژهای در این زمینه تاسیس نشده است؛ سازمانی که به طور تخصصی بر موضوع تولید لوازمالتحریر با طرحهای ایرانی و اسلامی نظارت کند همچنین حالا که گروههای مختلف دولتی و غیردولتی در این حوزه مشغول به تولید آثاری شدهاند، وظیفه ارگانهای دولتی حمایت از تولیدکنندگان ایرانی است تا با کمک آنها در عرصه تبلیغ و توزیع، تولید نوشتافزار و لوازمالتحریر ایرانی-اسلامی در کشور
گسترش یابد».
رییس بخش عفونی بیمارستان لقمان حکیم هشدار داد: ورود اتباع بیگانه از کشورهای همسایه به کشور مهمترین عامل ابتلا به وبا
ایسنا- رییس بخش عفونی بیمارستان لقمان حکیم گفت که با افزایش سفرهای زیارتی و مهاجرت اتباع بیگانه از کشورهای همسایه همچون افغانستان، پاکستان و عراق به کشور شاهد بروز موارد تکی ابتلا به وبا هستیم.
دکتر مسعود مردانی اظهار کرد: هر ساله با گرم شدن هوا در فصل تابستان و به دنبال افزایش سفرهای زیارتی و مهاجرت اتباع بیگانه از کشورهای همسایه همچون افغانستان، پاکستان و عراق به کشور شاهد بروز موارد تکی ابتلا به این بیماری هستیم به طوری که وقوع این موضوع اجتنابناپذیر است.
وی با اشاره به اینکه بیشترین موارد ابتلا به وبا در ایران به سال 1384 مربوط میشود، ادامه داد: ورود افراد مبتلا به این بیماری از کشورهای همسایه عمدهترین دلیل شیوع وبا در کشور به شمار میرود بنابراین توصیه میشود اشخاصی که قصد مسافرت دارند به ویژه سفرهای زیارتی همچون مشهد، قم و جمکران مسایل بهداشتی را به خصوص در ارتباط با اتباع کشورهای یاد شده رعایت کنند.
این فوق تخصص بیماریهای عفونی عدم استفاده از آب آلوده را یکی از مهمترین اقدامات پیشگیرانه در ابتلا به وبا دانست و گفت: تمام آبهایی که در محیط باز و توسط دستفروشان ارایه میشود باید آلوده تلقی شده و از نوشیدن آن توسط افراد خودداری شود. چنانچه به آب سالم دسترسی وجود ندارد باید آب پیش از استفاده حتما جوشانده شود اما تا حد امکان بهتر است اشخاص از آبهای بستهبندی شده و مطمئن مصرف کنند.
دکتر مردانی عدم مصرف مواد غذایی آلوده به ویژه خوراکیهای فسادپذیر از قبیل ساندویچ، بستنی، فالوده، شیرینیهای خامهای و. . . را از جمله مواردی عنوان کرد که رعایت آنها در پیشگیری از ابتلا به وبا نقش موثری دارد.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر احتیاط در مصرف آبمیوههای غیربستهبندی توصیه کرد: تا آنجا که میتوان بهتر است از آبمیوهها و نوشیدنیهای بستهبندی شده و در نظر گرفتن تاریخ مصرف آنها استفاده کرد. باید به خاطر داشت شستن مکرر دستها به محض بازگشت از بیرون به خصوص اماکن زیارتی موجب قطع زنجیره انتقال عفونتهای ویروسی، انگلی و باکتریایی از جمله وباست.
رییس بخش عفونی بیمارستان لقمان حکیم در پایان هشدار داد: افراد در صورتی که به اسهال شدید با تعدد دفعات اجابت مزاج مبتلا هستند و چنانچه این حالت با از دست دادن آب فراوان از بدن همراه است، حتما در اولین فرصت به پزشک متخصص مراجعه کنند.
قتل هولناک پسر 12 ساله
مهر- دو مرد جنایتکار که در جریان سرقت از خانهای پسر 12 ساله صاحبخانه را به طرز هولناکی به قتل رسانده بودند در عملیات ضربتی پلیس آگاهی شناسایی و دستگیر شدند.
سرهنگ محسن عطار، رییس پلیس آگاهی استان سیستانوبلوچستان درباره این جنایت گفت: 13 شهریور امسال مردی در تماس با پلیس از قتل پسربچهاش در سرقت از خانه خود در زاهدان خبر داد. در ادامه تیمی از کارآگاهان مبارزه با جرایم جنایی در محل جنایت حاضر شده و با صحنهای دلخراش روبهرو شدند.
وی افزود: در بررسیها مشخص شد در زمان حادثه پسربچه 12 ساله صاحبخانه در خانه تنها بوده است. سارق یا سارقان پس از ورود به خانه در اقدامی هولناک سر پسر 12 ساله را بریده و پس از سرقت لوازم باارزش از محل فرار کرده بودند. سرهنگ عطار ادامه داد: با توجه به ایجاد رعب و وحشت در منطقه، تحقیقات گستردهای برای افشای راز این جنایت آغاز شد و کارآگاهان در نخستین گام با تهیه لیستی از مشخصات اموال سرقت شده به جستوجو در مغازههای سمساری و فروش لوازم دسته دوم پرداختند.
رییس پلیس آگاهی استان سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: سرانجام تحقیقات پلیسی در این شاخه جواب داد و بخشی از اموال سرقت شده در یک مغازه سمساری مورد شناسایی قرار گرفت. صاحب مغازه به اداره آگاهی منتقل شد که در بازجوییها مدعی شد اموال را از یک تبعه افغانی به نام مهرالله خریده است. وی افزود: با کشف این سرنخ روند رسیدگی به پرونده وارد مرحله تازهای شد و کارآگاهان با تلاش شبانهروزی مخفیگاه مهرالله را شناسایی و او را در عملیاتی ضربتی دستگیر کردند. متهم به قتل پس از انتقال به اداره آگاهی منکر قتل شد و در اعترافاتش سعی کرد با طرح ادعاهای واهی مسیر تحقیقات را تغییر دهد.
سرهنگ عطار با اشاره به اعترافات مرد جنایتکار گفت: قاتل 22 ساله سرانجام لب به اعتراف گشود. مهرالله در بازجوییها اظهار داشت: روز حادثه به تصور اینکه کسی در خانه نیست همراه همدستم وارد خانه شدیم اما ناگهان با پسر 12 ساله صاحبخانه روبهرو شده و برای اینکه هویتمان فاش نشود تصمیم به قتل گرفتیم. ابتدا قصد داشتیم با چاقوی میوه خوری گلوی پسربچه را ببریم که چاقو شکست و از آشپزخانه کاردی برداشتیم و با آن سر پسر 12 ساله را بردیم و پس از قتل با سرقت اموال باارزش خانه از آنجا فرار کردیم.
رییس پلیس آگاهی استان سیستانوبلوچستان که خود عملیات دستگیری دو مرد جنایتکار را برعهده داشت، ادامه داد: با این اعترافات همدست مرد جنایتکار نیز شناسایی و در عملیاتی ضربتی دستگیر شد.
وی در پایان اظهار داشت: متهمان پس از اعتراف به این جنایت با قرار قانونی روانه زندان شدند. تعدادی از ساکنان محل جنایت نیز با ابراز خوشحالی از دستگیری عاملان این جنایت از دستگاه قضایی خواستند که به پرونده دو مرد جنایتکار به صورت ویژه رسیدگی کنند و آنها در محل جنایت به دار مجازات آویخته شوند.
یکی از اهالی محل گفت: پس از این قتل وحشت در محله به وجود آمده بود و شنیدن این خبر همه را متاثر کرده است.
دستگیری عاملان این جنایت کمی از غم ما را کاست اما امیدواریم دستگاه قضایی نیز که همیشه با جنایتکاران برخوردی جدی و قاطع داشته در این پرونده نیز مجرمان را سریع به سزای عمل خود برساند تا دیگر شاهد اینگونه جنایات در منطقه نباشیم و مجازات دو مرد جنایتکار درس عبرتی برای دیگر مجرمان باشد.
مدیر کل نظارت بر مواد خوراکی و آشامیدنی غذا و دارو اعلام کرد: شیرهایی که در فضای آزاد نگهداری میشوند، نخرید!
ایسنا- مدیرکل نظارت بر مواد خوراکی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو ضمن اعلام این خبر که در حال حاضر بیشترین شکایات مردمی درباره مواد غذایی مربوط به فرآوردههای لبنی است، گفت: متاسفانه شیری که باید در سوپرمارکتها در یخچال نگهداری شود، در داخل سبد و بیرون از مغازه قرار میگیرد. شیر به قدری حساس است که وقتی در دمای 30 تا 40 درجه نگهداری میشود، آلوده میشود بنابراین توصیه میشود مردم شیرهایی را که در فضای آزاد نگهداری میشوند، خریداری نکنند.
عباس مهدیزاده گفت: به علت حساسیت محصول و عدم رعایت زنجیره سرد در موقع حمل مواد لبنی اتفاقاتی نظیر فساد در آنها رخ میدهد. متاسفانه در امر آموزش به مردم ضعیف عمل کردهایم زمانی که کارخانه شیر یا دوغ تولید میکند باید زنجیره سرد آن نیز در بازار رعایت شود.
وی ادامه داد: به عنوان مثال شیری که باید در سوپرمارکتها در یخچال نگهداری شود، در داخل سبد و بیرون از مغازه قرار میگیرد. شیر به قدری حساس است که وقتی در دمای 30 تا 40 درجه نگهداری میشود، آلوده میشود یا دوغهای نایلونی را در هوای داغ نگه میدارند. دوغ دارای مخمر است و مخمرها هم موجود زندهاند، سریعا رشد کرده و تولید گاز میکنند.
مدیرکل نظارت بر مواد خوراکی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه اقدام مغازهدارها در نحوه نگهداری از محصولات لبنی از معضلات اساسی ماست، گفت: لازم است در این زمینه آگاهی بیشتری به مردم داده شود تا حتما شرایط و دمای نگهداری محصولات را از روی برچسبهای نصب شده بر روی این مواد بخوانند و اگر در شرایط نامناسبی نگهداری میشوند یا به مغازهدار تذکر بدهند یا از وی خرید نکنند. سس مایونز هم همینگونه است و باید حتما در یخچال نگهداری شود.
مهدیزاده ادامه داد: در تمام دنیا مردم اطلاعات مواد غذایی را از طریق برچسب دریافت میکنند. مردم باید هوشیار باشند که بر اساس ماده «11» قانون مواد خوراکی و آشامیدنی تولیدکنندگان محصولات خوراکی و آشامیدنی اطلاعاتی شامل نام محصول، شرایط و دمای نگهداری، نحوه مصرف، تاریخ تولید، تاریخ انقضا و سری ساخت حتما در برچسبها لحاظ شده باشند تا اگر محصول مشکلی داشت به راحتی قابل ردیابی باشد.
وی با اشاره به اینکه متولی اصلی شیر خام سازمان دامپزشکی است، گفت: باید شیری که تحویل کارخانهها میدهند حد مجاز میکروب در آن رعایت شود. اکنون طبق استانداردها حد مجاز در شیر 30 تا 100 هزار توتال کانت میکروبی است ولی متاسفانه به علت عدم برخورداری از دامداریهای صنعتی، این میزان به خوبی رعایت نمیشود و میزان میکروبها در شیر هم به صورت تصاعدی بالا میرود و در شیرهای درجه اول گاهی به عدد پنج میلیون هم میرسد به ویژه در تابستان میزان آلودگی و فساد شیر بالاتر است.
مهدیزاده ادامه داد: بنابراین رعایت زنجیره سرد در زمان حملونقل شیرها و توسعه دامداریهای صنعتی میتواند ایمنی و کیفیت شیرهای تولیدی را تضمین کند.
دانشگاه تهران در ISC10 دانشگاه برتر علوم جهان اسلام معرفی شدند
ایسنا- براساس دادههای پایگاه استنادی علوم جهان اسلام(ISC)، دانشگاه تهران، علامه طباطبایی و اصفهان، سه دانشگاه برتر تولیدکننده علم در این پایگاه هستند.
دکتر جعفر مهراد با اعلام این خبر افزود: تعداد مقالات دانشگاه تهران که رتبه اول تولید علم را در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام(ISC) به خود اختصاص داده، هشت هزار و 512 مقاله فارسی است.
وی افزود: رتبه دوم برترین تولیدکنندگان علم پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) در اختیار دانشگاه علامه طباطبایی است. از این دانشگاه بر اساس دادههای این پایگاه تعداد سه هزار و 550 مقاله درISC ثبت و نمایهسازی شده است.
مهراد تصریح کرد: رتبههای سوم تا پنجم به ترتیب به دانشگاه اصفهان (سه هزار و 496 مقاله فارسی)، دانشگاه تربیت مدرس (دو هزار و 835 مقاله فارسی) و دانشگاه شهید بهشتی (دو هزار و 510 مقاله فارسی) تعلق دارد. سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام(ISC) خاطرنشان کرد: دانشگاه فردوسی مشهد با تولید یکهزار و 978 مقاله در جایگاه ششم قرار دارد. دانشگاه شیراز تنها یکهزار و 623 مقاله فارسی در ISC نمایه کرده و در جایگاه هفتم تولید علم پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) جا گرفته است.
مهراد با بیان اینکه از مجموع واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران با تولید یکهزار و 473 مقاله فارسی و کسب رتبه هشتم جزو 10 دانشگاه برتری است که از نظر تولید مقالههای فارسی قابل توجه است، گفت: رتبههای 9 و 10 به ترتیب در اختیار دانشگاه تبریز (یکهزار و 164 مقاله فارسی ISC و دانشگاه شهید چمران اهواز یکهزار و 154 مقاله فارسیISC ) است.
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) با بیان اینکه پایگاه بعد از تصویب وزرای آموزش عالی و تحقیقات علمی کشور در سال 1387 در باکو پایتخت جمهوری آذربایجان، رسما فعالیت خود را آغاز کرد، افزود: ضوابط و سیاستهای ISC توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی تدوین شده و شورای گسترش آموزش عالی کشور نیز در همان سال با تاسیس ISC به عنوان یک موسسه پژوهشی وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با موقعیت جغرافیایی شیراز موافقت کرد.
وی ادامه داد: اکنون پنج سال از تاسیس ISC میگذرد ولی ISC دادههای استنادی را از سال های پیش از تاسیس نیز با استفاده از نشریات علمی پژوهشی و علمی ترویجی کشور گردآوری کرده و به این ترتیب میتوان به آمارهای علمی در ISC تقریبا از سال 1380 دسترسی پیدا کرد.
مدیر ستاد توانمندسازی شهرداری تهران: سومین نمایشگاه زنان و تولید ملی از 26 شهریور
مدیر ستاد توانمندسازی زنان سرپرست خانوار تحت پوشش شهرداری تهران، گفت که سومین نمایشگاه زنان و تولید ملی با رویکرد نمایش توانمندیهای فرهنگی و اجتماعی زنان سرپرست خانوار از بیست و ششم شهریورماه تا دوم مهرماه در بوستان گفتگو برگزار میشود.
فهیمه فیروزفر افزود: در هر یک از نمایشگاههای زنان و تولید ملی تلاش میکنیم نیازهای خانوادهها را تامین کنیم. به عنوان نمونه در نمایشگاه دوم که در آستانه عید نوروز برگزار شد، احتیاجات خانوادهها در این ایام عرضه شد و قرار است در نمایشگاه سوم با توجه به فرا رسیدن سال تحصیلی، لوازمالتحریر، وسایل کمک آموزشی و بازیهای فکری ارایه شود.
مدیرستاد توانمندسازی زنان سرپرست خانوار تحت پوشش شهرداری تهران در ادامه گفت: در نمایشگاه سوم زنان و تولید ملی محصولاتی مانند پوشاک زنان، مردان و کودکان، زیورآلات (به عنوان یکی از محصولات مشاغل خانگی) عرضه میشود. علاوه بر آن در چادرهای برپاشده در فضای باز بوستان گفتگو، مواد غذایی پرتقاضا نیز به فروش میرسد. فیروزفر اضافه کرد: در سومین نمایشگاه زنان و تولید ملی،غرفه کودک با هدف ایجاد امکان تفریح برای کودکان و غنیسازی اوقات فراغت آنان برپا میشود.
وی با بیان اینکه ستاد توانمندسازی زنان سرپرست خانوار با رویکرد افزایش توانمندیهای اجتماعی خانوادههای زنان سرپرست خانوار به ارایه خدمات به آنان میپردازد، اظهار کرد: در این جهت کلاسهایی را برای زنان در مراکز مهارتآموزی کوثر برگزار و اردوهایی را بدین منظور برپا و تلاش میکنیم در نمایشگاه سوم نیز توانمندیهای فرهنگی و اجتماعی این خانوادهها نمود بیشتری پیدا کند.
فیروزفر در پایان گفت: توانمندسازی زنان سرپرست خانوار و کیفیت محصولات آنان موجب شده است که حتی یکی از نهادهای داخلی پیشنهاد عرضه این محصولات را در کشورهای مسلمان دیگر به ما ارایه کند.
کارشناس ارشد هواشناسی خبر داد: کاهش دمای هوا در پایتخت
فارس- کارشناس ارشد هواشناسی با اشاره به تداوم بارشها در سواحل دریای خزر گفت که پایتخت طی روز چهارشنبه اوج کاهش دمای هوا را نسبت به روزهای گذشته تجربه میکند ضمن آنکه دمای هوا در کل کشور در این روز حدود چهار درجه کاهش مییابد.
محمد اصغری با اشاره به تداوم بارشها در سواحل دریای خزر طی روزهای آتی اظهار داشت: بر اساس نقشههای پیشیابی پیشبینی میشود که تا پنجشنبه هفته جاری بارش باران در سواحل شمالی کشور تداوم خواهد یافت.
کارشناس ارشد هواشناسی با بیان اینکه بارندگی در سواحل دریای خزر از شدت قابل توجهی برخوردار خواهد بود، افزود: اوج بارندگیها در استان گیلان است به طوری که طی امروز و فردا شاهد آبگرفتگی در معابر عمومی این منطقه خواهیم بود. وی ادامه داد: طی روزهای آینده (تا پنجشنبه) استانهای آذربایجان شرقی و غربی و خراسان شمالی نیز شاهد بارش باران به همراه رگبار و رعد و برق خواهد بود.
وی با اعلام اینکه دمایهوای تهران در روز گذشته برابر 35 درجه سانتیگراد است، ابراز داشت: طی روز چهارشنبه اوج کاهش دمای هوا را خواهیم داشت بهطوریکه پیشبینی میشود دمای هوا در این کلانشهر به 31 درجه سانتیگراد برسد.
کارشناس ارشد محیط هواشناسی اضافه کرد: به طور میانگین از روز چهارشنبه شاهد کاهش سه تا چهار درجهای دمای هوا در کل کشور خواهیم بود. به گفته وی، خنکی هوا در کل مناطق کشور طی روزهای پنجشنبه و جمعه تداوم خواهد داشت. اصغری در ادامه درباره بارش باران در مناطق جنوبی کشور اظهار داشت: پیشبینی میشود تا روز چهارشنبه بارش باران در برخی نقاط جنوبی کشور از جمله استانهای هرمزگان، کرمان و شرق فارس تداوم داشته باشد.
وی با اشاره به وزش باد و بروز پدیده گرد و غبار در شرق کشور درباره بارش باران در پایتخت خاطرنشان کرد: طی امروز بارش پراکنده باران در ارتفاعات این کلانشهر دور از انتظار نیست.