بررسی مجدد پرونده مادر و دو دختر قاتل: تغییر اعترافات صدور رای را به تاخیر انداخت
«جهانصنعت»- جلسه بررسی مجدد پرونده مادر و دو دختر قاتل برگزار شد. تغییر اظهارات متهمان موجب سردرگمی قضات شده و بررسی مجدد پرونده را در پی داشتهاست. به گزارش خبرنگار ما، بعد از آنکه در جلسه نهایی این زن و دخترانش قتل را به گردن یکدیگر انداختند، وکیل ایشان نیز با درخواست کشف جزییات بیشتر برای بررسی مجدد درخصوص حکم اعدام با ارسال پرونده به دیوان عالی کشور حکم قصاص را نقض و پرونده برای رسیدگی دوباره به شعبه 74 دادگاه کیفری استان تهران فرستاده شد.
13 اردیبهشتماه 87 ناپدید شدن مرموز مردی به نام حسین به ماموران پلیس ساوجبلاغ اطلاع داده شد. در جریان بررسیهای ماموران مشخص شد حسین برای دیدن پدرش به زنجان رفته بود که در مسیر بازگشت از این شهر به طرز مرموزی ناپدید شد. با گذشت حدود یکسال از ناپدید شدن مرد جوان پسر هشت سالهاش راز جنایتی هولناک را فاش کرد. او به ماموران گفت مادرم با همدستی خواهرانم و مرد غریبهای پدرم را به قتل رسانده است.
با افشای این موضوع همسر حسین به نام طاهره و دو دخترش به نامهای سپیده و یاسمن بازداشت شدند که در جریان بازجوییها سرانجام به قتل اعتراف کرده و مدعی شدند پس از قتل حسین جسدش را در پذیرایی خانه قبلی خود دفن کردهاند. از سوی دیگر همسر صیغهای او به نام حامد نیز به عنوان متهم دستگیر شد.
زن جوان با قبول اتهامش گفته است: «دخترم سپیده مدتی بود که مزاحم تلفنی داشت، من هم برای اینکه بتوانم به او بفهمانم مزاحمان تلفنی برای آینده او هیچ سودی ندارد با تلفنی ناشناس با مرد مزاحم طرح دوستی ریخته و با او قرار گذاشتم. بعد از اولین ملاقات رابطه من و حامد آغاز شد و من وقتی متوجه شدم او زن و بچه دارد، تصمیم به اخاذی گرفتم البته قبل از شروع رابطهام با حامد تصمیم به قتل شوهرم داشتم و یکبار به او مرگ موش داده بودم. رابطه من و حامد ادامه داشت و هر روز رابطه شوهرم و رفتارش بدتر میشد که این نوع برخورد او باعث شد در تصمیمم برای قتل جدیتر شوم. شب حادثه همسرم به خانه آمد و این در حالی بود که از پنج روز قبل در تهران مشغول به کار شده بود.»
این زن جوان مدعی شد بهخاطر اینکه حال پدر حسین بد شده به زنجان رفته و قرار بود به تهران برود اما در میان راه مسیر خود را تغییر داده و به ساوجبلاغ آمده بود. این بهترین فرصت برای اجرای نقشهام بود به همین خاطر موضوع را با دخترانم مطرح کردم و وقتی حسین خوابید یک شالگردن را به دور گردن او گره زده و سه نفری کشیدیم. وقتی از مرگ او مطمئن شدیم در کف پذیرایی یک چاله کنده و جسد را در آنجا دفن کردیم. حدود چهار ماه بعد از این ماجرا نیز با حامد صیغه محرمیت خواندیم. حامد نمیدانست که شوهر دارم، به او گفته بودم شوهرم فوت شده است.
از طرفی دیگر سپیده با رد اتهام مشارکت در قتل عمدی ادعا میکند: حامد میدانست که پدرم زنده است و او نقشه قتل را طراحی کرد. شب حادثه وقتی مادرم گفت شالگردن را بکشید، دستان من سست شد و نتوانستم شال گردن را بکشم، بعد مادرم روی سینه پدرم نشست و با دست او را خفه کرد. بعد از قتل حامد به خانه ما آمد و با همدستی مادرم در سالن پذیرایی چالهای کنده و جسد را آنجا دفن کردند.
من در این مدت از اعدام نمیترسیدم اما وقتی از کانون به زندان منتقل شده و اعدام را از نزدیک لمس کردم تصمیم گرفتم در این جلسه واقعیت را بگویم.
در ادامه یاسمن نیز مانند مادر و خواهرش با تغییر اعترافات قبلی خود گفته است که واقعیت آن چیزی نبود که مادر و خواهرم گفتند. شب حادثه من و سپیده در اتاق بودیم که مادرم شالگردن را به دور گردن پدرم گره زد، قرار بود من و سپیده دو طرف شالگردن را بکشیم اما ناگهان دستم سست شد و نتوانستم این کار را بکنم. مادرم وقتی این صحنه را دید، گفت بکشید تا بیدار نشده که من دوباره شال گردن را کشیدم اما سپیده نتوانست. بعد از قتل من و مادرم در سالن پذیرایی چالهای کنده و جسد را آنجا دفن کردیم. آن روز حامد به خانه ما نیامد و در این قتل نقشی نداشت.
وکیل سپیده در اینباره به «جهانصنعت» میگوید: برای قضاوت نباید جثه الان متهمان را مورد توجه قرار داد زیرا پنج سال از قتل میگذرد و آن زمان دو دختر متهم سن کمی داشتند. از طرفی این پرونده نیاز به بررسی علمیتر و بیشتری دارد.
وی با بیان اینکه با ارسال پرونده به دیوان عالی کشور حکم قصاص نقض و برای رسیدگی دوباره به شعبه 74 دادگاه کیفری استان تهران فرستاده شد، میافزاید: به نظر میرسد حامد نیز در وقوع این جنایت نقش داشته باشد زیرا در زمان قتل دختران متهم 12 و 14 سال سن داشتند و ارتکاب این جنایت از سوی سه زن بعید به نظر میرسد. البته در این میان اسباب جرم بعد از گذشت پنج سال هنوز در دسترس نیست در حالی که اگر به عنوان مثال پیامکهای رد و بدل شده بین متهمان در دست بود، نتیجه بهتری از بازجویی و بررسیها به دست میآمد. وکیل پرونده قتل حسین که توسط زن و دو دخترش در پذیرایی خانه قبلیشان دفن شده، پروندهای است که بیش از هر مسالهای باید ابعاد بیشتری داشته باشد چراکه به گفته وکیل این پرونده، بعد از گذشت پنج سال و بررسی مجدد پرونده نمیتوان به اسباب جرم قبلی اکتفا کرد.
اختلاف بر سر تنظیم اسناد نقل و انتقال خودرو ادامه دارد؛ کانون وکلا معترض به رای دیوان عدالت اداری
محمدعلی اسفنانی با تاکید بر اینکه برگ سبز شناسنامه خودرو است نه سند مالکیت آن گفت که دیوان عدالت نمیتواند در مورد صلاحیت پلیس در تنظیم اسناد نقلوانتقال خودرو اظهارنظر کند زیرا طبق قانون این امر برعهده دفاتر اسناد رسمی است.
نقل و انتقال خودرو این روزها محل اختلاف راهنمایی و رانندگی و کانون سردفتران است طوری که پلیس عقیده دارد پس از تعویض پلاک نیازی به مراجعه به دفاتر اسناد رسمی نیست اما رییس کانون سردفتران با استناد به قانون این حرف را رد میکند. این موضوع در دیدار اعضای هیاتمدیره کانون سردفتران با رییس قوه قضاییه هم مطرح شد و آیتالله صادق لاریجانی بر صلاحیت دفاتر اسناد رسمی در ثبت سند خودرو تاکید داشتند. با این حال پلیس مدعی است که براساس رای دیوان عدالت اداری این امر توسط پلیس باید صورت گیرد.
در این حال محمدعلی اسفنانی، رییس کمیسیون حقوقی مجلس اظهار داشت: با توجه به مقررات قانونی که در کشور ما وجود دارد به نظر میآید که نظر کانون سردفتران نسبت به نظر اعلامی از سوی نیروی انتظامی ارجح است و با مقررات قانونی ما مطابقتر هست.سخنگوی کمیسیون حقوقی مجلس در مورد اظهارنظر دیوان عدالت اداری به نفع پلیس عنوان کرد: به نظر نمیآید دیوان عدالت اداری با توجه به تکالیف قانونی خود در تعیین این امر وظیفهای را برعهده داشته باشد. تفسیر قانون مصوب در مجلس نیز برعهده مجلس شورای اسلامی است و در صورتی که این مورد در قانون اساسی ذکر شده باشد تفسیر آن با شورای محترم نگهبان است بنابراین دیوان نمیتواند در این زمینه اظهارنظر کند.وی در پاسخ به این سوال که در حال حاضر کارخانهها با برگ سبز خودروهای صفر را واگذار میکنند، آیا این افراد نیز باید برای ثبت سند خودرو خود به دفاتر اسناد رسمی مراجعه کنند، خاطرنشان کرد: برگ سبز اولیه که افراد دریافت میکنند درواقع شناسنامه اتومبیل است و تا زمانی که آن خودرو در مالکیت خود فرد باشد، ایرادی ندارد اما زمانی که بخواهند مالکیت خودرو را منتقل کنند حتما باید این انتقال را در دفاتر اسناد رسمی به ثبت رسانده و سند رسمی را دریافت کنند. سند رسمی نیز در قانون تعریف خاص خود را دارد.اسفنانی در پایان برای رسیدن به یک تصمیمگیری واحد راهکار خود را اینگونه ارایه میدهد: به نظر میرسد که این امر امکانپذیر باشد. به این صورت که از طریق استفساریه از مجلس یا از طریق تنظیم لایحه در قالب لوایح دولتی بحث تنظیم سند مالکیت خودرو از مجلس درخواست شود.
قالیباف: تعصبی بر ماندن پایتخت در تهران نداریم
شهردار تهران درباره انتقال پایتخت گفت که این انتقال یعنی برداشتن مشکلات از یک نقطه و گذاشتن آن در نقطه دیگر است هرچند تعصب خشکی در ماندن و نماندن پایتخت در تهران نداریم.
به گزارش ایسنا، محمدباقر قالیباف در سیزدهمین همایش معاونان برنامهریزی کلانشهرها که صبح دیروز در سالن جلسات شهرداری تهران برگزار شد، گفت: بسیاری از مسایل و مشکلاتی که امروز در جامعه وجود دارد بهویژه در حوزههای مدیریتی به لحاظ پیچیدگی اقدامات و تنوع آنها در بعد کمی و کیفی است که شهرداریها جزو این بخشها به شمار میروند.
شهردار تهران گفت: از مرکز مطالعات شهرداری خواستهایم تا مطالعات اجتماعی را که انجام میدهند نه به صورت گسترده بلکه چکیدههای آن را به صورت کتابچههای کوچک در اختیار مدیران قرار دهند.
وی در ادامه سخنان خود درباره بحث انتقال پایتخت نیز اظهار کرد: بحث انتقال پایتخت از نگاه دیگری قابل بررسی است چراکه شهر تهران شهری که امروز مردم بتوانند در آن راحت زندگی کنند، نیست و انتقال پایتخت یعنی برداشتن این مشکل از این نقطه و گذاشتن آن در نقطه دیگر چراکه به فرض پس از 50 سال به علت تمرکز آن نقطه نیز دچار مشکلات فعلی امروز خواهد شد. قالیباف با بیان اینکه شهرداری هیچ تعصب خشکی مبنی بر ماندن و نماندن پایتخت در تهران ندارد، گفت: بتپرستی قرن بیست و یکمی نداریم که چون امروز شهرداریم بگوییم پایتخت اینجا بماند بلکه از نگاه منطقی و علمی به آن نگاه میکنیم.
شهردار تهران ادامه داد: برهمین اساس مشکل امروز پایتخت این موضوع نیست، بلکه باید مشکل توزیع فضایی قدرت را حل کنیم به این معنا که نظام اداری و اجرایی کشور اصلاح شود و قدرتی را که در یکجا متمرکز کردهایم و خودش باعث عدم توسعه داخلی در کشور شده توزیع شود. مثال این موضوع در این است که اگر کشاورزی برای دام خود دارو یا برای گاو علوفه و یونجه بخواهد باید از وزارتخانه تایید بگیرد که این کار را انجام دهد بنابراین باید این مشکلات را حل کنیم وگرنه با جابهجایی مکان، کشاورز باید با طی مسیر دوباره این مراحل را طی کند و بگوید آقا اجازه هست؟ وی تاکید کرد که این بحث با تراکمزدایی حل نمیشود بلکه راهحل آن تمرکززدایی است.
استاندار تهران گفت: توجه به تولیدات خودروسازان و رعایت استانداردهای لازم درخودروها بسیار راهگشاست در ضمن از رده خارج کردن خودروهای فرسوده از اقدامات اساسی برای مقابله با آلودگی هوا خواهد بود.
مسوول بهداشت پرتوهای وزارت بهداشت بر ضرورت آموزش همگانی بهداشت مواجهه با پرتوهای امواج الکترومغناطیس تاکید کرد.
دفترچه بیمه برای ثبتنام دانشگاه اجباری شد.
تایید نسخ مکانیزه در داروخانههای طرف قرارداد با تامیناجتماعی