Quantcast
Channel: صفحه ۱۴ - روزنامه جهان صنعت
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1710

14

$
0
0

وقتی سلامت قربانی سرعت BRT  می‌شود: جای خالی اتوبوس‌های برقی در خیابان‌های بیمار تهران

استفاده و توسعه ناوگان حمل‌ونقل عمومی یکی از موضوعاتی است که مدیران و کارشناسان شهری خواستار توجه هرچه بیشتر آن به‌عنوان مهم‌ترین راهکار کاهش آلودگی هوا به‌جای تصویب طرح‌هایی همچون انتقال پایتخت هستند. به طوری که به اعتقاد بسیاری از اعضای شورای شهر تهران اگر مقداری از هزینه‌هایی که به منظور انتقال پایتخت مورد نیاز است را به تقویت حمل‌ونقل عمومی اختصاص دهیم، مشکل آلودگی هوای تهران کاهش می‌یابد اما در این میان با توجه به محدودیت‌های استفاده از سوخت مایع و همچنین خودروهای گازسوز، راه‌اندازی مجدد اتوبوس‌های برقی پایتخت، به عنوان یک راهکار عملی احتمالی عنوان می‌شود اما آیا این اقدام موثر خواهد بود؟
شاید برایتان جالب باشد یا بدانید که استفاده از اتوبوس‌های گازوییلی در ایران، با اتوبوس دوطبقه تهران شروع شد. استفاده از این نوع اتوبوس برای حمل‌ونقل 50 تا 150 نفر در سطح شهر قدرت موتور زیادی می‌خواست که بتواند با سوخت فسیلی با آن همه وزن و تعداد نفرات، حرکت کند. رفته‌رفته با افزایش اتوبوس‌های حمل‌ونقل شهری، این نوع اتوبوس خطر بزرگی در آلوده کردن هوای تهران به شمار می‌آمد تا اینکه در چند سال گذشته از ناوگان حمل‌ونقل شهری حذف شدند اما آنچه در تاریخچه ورود اتوبوس به خیابان‌های تهران آمده است نوع دیگری از آن، یعنی اتوبوس‌های برقی است که از حدود 30 سال پیش در مسیر خط اتوبوسرانی میدان امام حسین- تهران‌نو آغاز شده بود و برای اجرای آن تیرهای برق و مسیر ویژه برای این نوع اتوبوس‌ها در نظر گرفته شد. چندی نگذشت که اتوبوس‌هاس تندرو گازسوز، جایگزین این لاک‌پشت‌نماهای شهری شد.
توسعه واگن‌های اتوبوس‌های دیزلی
یکی از رانندگان اتوبوس‌های شبکه تندرو در خط تهرانپارس- آزادی در این‌باره معتقد است: اتوبوس برقی با شرایط کنونی تهران امکان‌پذیر نیست. مسیر مستقیم و بدون مانع یکی از اصلی‌ترین نیاز‌های این نوع اتوبوس است که متاسفانه در این مسیر چندین مانع زیرگذر و روگذر و حتی تقاطع میدانی وجود دارد که ممکن است مشکلاتی را برای تامین برق اتوبوس‌ها به وجود آورد. در عین حال که این نوع اتوبوس در زیرگذرها مشکلات خاص خود را به همراه دارد.
وی با اشاره به اینکه در مسیر این خط تقریبا 30 تقاطع وجود دارد، راه‌اندازی دوباره این طرح را مستلزم تغییر در بافت خیابان‌ها می‌داند و می‌افزاید: اتوبوس برقی به نسبت اتوبوس گازسوز و دیزلی که در حال حاضر استفاده می‌شوند، بازدهی پایین‌تری دارد و مشکلات ترافیکی در میدان‌های بزرگ را دوچندان خواهد کرد.
به نظر می‌رسد مردم هم در این میان نه‌تنها رضایت کافی را در بعد آلایندگی اتوبوس‌های تهران ندارند بلکه راه‌اندازی مجدد این نوع اتوبوس‌ها را در صورت حل معضل ترافیکی، راهکاری برای کاهش آلودگی هوای شهر می‌دانند. مرتضی یارقلی راکب موتورسیکلت است که به عنوان پیک موتوری در سطح شهر تردد دارد. با اینکه موتورسیکلت وی یکی از آلاینده‌های شهر محسوب می‌شود اما در این باره می‌گوید: اگر مسیر اتوبوس برقی مانند خطوط BRT اختصاصی شود در برخی خیابان‌ها هم در کاهش ترافیک و هم در کاهش آلودگی هوا کمک می‌کند. چراکه برخی خیابان‌ها در مرکز شهر وقتی با یک باران یک ساعته بسته می‌شود، چطور می‌تواند گنجایش اتوبوس برقی را با آن همه دکل و تیر برق داشته باشد.
از سوی دیگر ایده راه‌اندازی اتوبوس‌های برقی در برخی مسیر‌های پرتردد شهر به‌خصوص مرکز شهر، در حالی از سوی کارشناسان تقویت می‌شود که این ایده در جای خود، مطالعات کارشناسی شده و کاربردی را به همراه داشته است. اما با این حال شکل اجرایی آن مساله‌ای است که نیاز به بررسی‌های پیچیده‌تری خواهد داشت. یکی از رانندگان اتوبوس در خط جمهوری- بهارستان با تاکید بر این مساله می‌گوید: تنها موضوعی که در این بین باید مورد بررسی قرار گیرد، اجرای آن در محل‌های پرتردد شهر است. به عنوان مثال خط جمهوری- بهارستان 80 اتوبوس دارد و تعداد بالایی مسافر را در طول روز جابه‌جا می‌کند. همین ازدحام مسافر به شرط ایجاد امکانات لازم، کارایی اتوبوس برقی را افزایش می‌دهد.
آن‌طور که انتظار می‌رود راه‌اندازی مجدد اتوبوس برقی با استفاده از تکنولوژی روز، توقع مردم را تا حد بالایی پاسخ می‌دهد به‌طوری که مردم هم بر این اصل تاکید دارند. غلامرضا اسدالهی یکی از شهروندانی است که راه‌اندازی مجدد اتوبوس برقی را به شرط استفاده از تکنولوژی روز، یعنی استفاده از اتوبوس‌های برقی شارژی که در برخی کشورها آزمایش شده است راهکاری مفید در شبکه حمل‌ونقل عمومی شهری و محیط زیست تهران عنوان می‌کند. وی ایجاد شبکه منوریل را یکی از راهکارهای جایگزین اتوبوس برقی به شکل سنتی آن می‌داند و این در حالی است که مدیران شهری ایجاد مونوریل را به دلیل موانع فیزیکی بی‌شمار در تهران غیرعملی می‌دانند.
باید در نظر داشت که استفاده از اتوبوس‌های برقی در کشورهای اروپایی مدت‌هاست که شروع شده است. علاوه بر آن، در کشورهای مختلف جهان امروزه از پیل‌های سوختی در محرکه اتوبوس‌های شهری استفاده می‌شود از جمله در سنگاپور یا در نروژ. حتی در این کشورها، کشتی‌ها، قایق‌ها و هواپیماها نیز برای استفاده از انرژی پاک از انرژی‌های پیل سوختی استفاده می‌کنند. البته با اینکه اخیرا تحقیقات و اختراع دانشجویان ایرانی هم در این زمینه موفق بوده ولی استفاده از این کشف در سیستم حمل‌ونقل شهری مستلزم توجه ویژه مدیران شهری خواهد بود.
کارشناسان معتقدند مدیران شهری به‌جای دایر کردن انواع پمپ بنزین‌ها در شهرها، می‌توانستند با تعامل وزارت نیرو و اداره برق، با دایر کردن تعدادی از مکان‌های فروش برق و شارژ کردن باتری‌های موتورهای برقی شهری، راه‌اندازی مجدد اتوبوس‌های برقی به شکل مدرن و توسعه یافته آن را محقق کنند. ولی به دلیل عدم امکان شارژ شدن آنها در معابر عمومی شهرها از خرید آنها چشم‌پوشی می‌کنند.
چرا اتوبوس برقی تهران جمع شد؟
اگر بخواهیم اتوبوس‌های تندرو یا همان اتوبوس‌های خطوط BRT را اصلی‌ترین رقیب برای اتوبوس برقی عنوان کنیم، بیهوده نگفته‌ایم. سال 86 بود که خطوط BRT در خط تهرانپارس- آزادی رفته رفته اتوبوس‌های برقی را از رده خارج کرد و در پی استقبال شهروندان از راه‌اندازی این خطوط در سطح شهر، تا میزان قابل توجهی از سفرهای درون‌شهری با خودروهای شخصی و دیگر وسایل نقلیه عمومی مانند مینی‌بوس کاهش یافت و تاکنون به 10 خط افزایش یافته است، به طوری که در حال حاضر از سه هزار کیلومتر خط اتوبوسرانی، 114 کیلومتر به خطوط تندرو اختصاص دارد که روزانه دو میلیون مسافر را جابه‌جا می‌کند.
اما مساله‌ای که در این میان قابل توجه هست مثلث وارونه آلودگی هوا، حمل‌ونقل عمومی و سوخت پاک است که حجم وظایف مسوولان در توسعه حمل‌ونقل عمومی و سوخت پاک، به وارونگی حجم آلودگی هوا در این معادله منجر شده است.
به راستی در این میان چه کسی مقصر است؟
یکی از رانندگان خط اتوبوسرانی میدان انقلاب- والفجر در حالی که ایده راه‌اندازی مجدد اتوبوس برقی را در شهر تهران موفق نمی‌داند، پرده از بی‌توجهی مسوولان در فرسودگی ناوگان درون‌شهری برمی‌دارد. وی در حالی که اعتقاد دارد تهران دیگر گنجایش اتوبوس جدید ندارد، اضافه شدن اتوبوس‌های گازسوز به ناوگان فرسوده اتوبوسرانی را یکی از دغدغه‌های اصلی این حوزه عنوان می‌کند. وی می‌گوید: راهکار اصلی، نوسازی است. چه ایرادی دارد ماشین دیزلی با سیستم سرمایشی خریداری کنند. مگر نه این است که آلودگی هوا معضل تهران است پس چرا فکری به حال سم خطرناک اتوبوس‌های گاز سوز نمی‌کنند.
این راننده شرکت واحد اتوبوسرانی شهر تهران در حالی که بر نوسازی ناوگان تاکید می‌کند، می‌افزاید: فرسودگی ناوگان بخش خصوصی علاوه بر آلودگی هوا، هزینه‌های مالی بسیاری را برای رانندگان به بار می‌آورد. هر پنج سال باید اتوبوس گازسوز و دیزل جایگزینی داشته باشند. از سال 90 که نوبت جایگزینی اتوبوس‌های فرسوده بوده تاکنون دو سال می‌گذرد و هیچ‌کس به فکر این ناوگان نیست.
وی با اشاره به اینکه بخش بالایی از سرویس‌دهی حمل‌ونقل عمومی در تهران توسط ناوگان خصوصی انجام می‌شود، تصریح می‌کند: بخش خصوصی درون‌شهری علاوه بر اینکه یارانه اتوبوس‌ها را نمی‌دهند بلکه از امکاناتی که ناوگان خصوصی حومه از آن برخوردارند مانند روغن، لاستیک، سوخت و بیمه محروم هستند.
این راننده اتوبوس با بیان اینکه مقصر اصلی آلودگی هوا را باید در بین این مسایل جست‌وجو کرد، اظهار می‌دارد: بیمه سه میلیون تومانی اتوبوس را هم خود راننده‌ها باید پرداخت کنند. این در حالی است که به گفته وی اگر ناوگان خصوصی نوسازی شود، سوخت و یارانه بگیرد و در شبکه حمل‌ونقل عمومی تهران یکسان نگاه شود، بخش اعظمی از مشکلات حمل‌ونقل و به مراتب آلاینده‌هایی که به حمل ونقل برمی‌گردد، مرتفع خواهد شد.
گام اول؛ نیاز به چهار هزار دستگاه اتوبوس
براساس گزارش‌های شرکت واحد شهرداری تهران، از 6666 دستگاه اتوبوس در حدود دو هزار دستگاه فرسوده هستند که نوسازی آن یکی از اولویت‌های مدیران شهری است. از سوی دیگر نیز افزایش حداقل 50 درصدی ناوگان اتوبوسرانی در برنامه پنج ساله یکی از مطالبات مردم و شورای اسلامی شهر تهران است. این در حالی است که محسن سرخو، رییس کمیسیون حمل‌ونقل شورای اسلامی شهر تهران نیز معتقد است شرکت واحد اتوبوسرانی تهران در گام اول نیاز به چهار هزار دستگاه اتوبوس دارد تا بخش عمده‌ای از طرح جامع حمل‌ونقل محقق شود.
این در حالی است که پیمان سنندجی، مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی تهران با اینکه معتقد است استفاده از حمل‌ونقل الکتریکی تنها راه برون‌رفت از آلودگی هوا در کلانشهرهاست اما با توجه به اهمیت نوسازی و استانداردسازی ناوگان اتوبوس برقی تهران، برنامه‌ای را برای توسعه خطوط برقی تهران در دستور کار نمی‌بیند. از سوی دیگر طرح راه‌اندازی اتوبوس برقی در تهران سال گذشته یعنی پیش از توسعه خطوط BRT در تهران از سوی شرکت واحد اتوبوسرانی، سازمان حفاظت از محیط زیست و شورای شهر تهران مطرح شد که در این بحث تنها نتیجه آن کش و قوس‌های تصویب طرح تنها نتیجه بررسی آن بود. در نهایت سازمان حفاظت از محیط زیست در دی‌ماه سال گذشته اعلام کرده بود پیشنهاد استفاده از اتوبوس برقی به شهرداری تهران داده شده است که در این پیشنهاد، در دو محور ولیعصر و آزادی از اتوبوس برقی به صورت پایلوت استفاده کند. در همان تاریخ به گفته قائم‌مقام سازمان، این طرح مورد استقبال شهرداری تهران قرار گرفت که متاسفانه شهرداری در آن زمان اولویتی به این طرح نداد.
از سوی دیگر شهرداری هم در حالی که از سفارش خرید 10 دستگاه اتوبوس برقی از خارج کشور خبر داده بود که براساس آن تا پایان سال 91 وارد خطوط برقی می‌شدند، این طرح همچنان مغفول مانده است. گفتنی است، شورای شهر تهران نیز با تخصیص اعتبار به شهرداری در تلاش بود که این ناوگان را توسعه بخشد که به گفته مدیر عامل شرکت واحد اتوبوسرانی تهران با اعتبار سال گذشته تنها10 دستگاه از 64 دستگاه اتوبوس برقی تهران نوسازی شده است.
به هر حال به نظر می‌رسد با رویکرد جدید شورای شهر تهران و دولت یازدهم این طرح رویکردی زیست‌محیطی بیش از گذشته دنبال شود تا معضل آلودگی هوای تهران نیز به سرانجام برسد.

 

رییس پلیس آگاهی تهران بزرگ تشریح کرد؛ جزییات دستگیری و اظهارات شاکیان «پستچی تقلبی»

«جهان صنعت» - رییس پلیس آگاهی تهران بزرگ ضمن اعلام خبر دستگیری پستچی تقلبی، جزییات دستگیری و اظهارات شاکیان این فرد را تشریح کرد.
غروب روز اول مردادماه سال گذشته خانم جوانی با مراجعه به کلانتری 110 شهدا اعلام کرد مرد جوانی در حالی‌که مرا مورد تهدید به آزار قرار داده بود، با تهدید چاقو اقدام به سرقت گردنبند در داخل آسانسور مجتمع مسکونی محل سکونتم واقع در میدان شهید محلاتی کرد.
با تشکیل پرونده مقدماتی و به دستور قاضی ملاتبار، بازپرس شعبه هشتم دادسرای ناحیه 21 تهران پرونده برای رسیدگی در اختیار اداره شانزدهم پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار گرفت. زن جوان پس از حضور در اداره شانزدهم پلیس آگاهی، در اظهاراتش به کارآگاهان گفت: زنگ آیفون زده شد و جوانی حدودا 25 ساله با معرفی خود به عنوان «مامور پست» مدعی شد قصد تحویل دادن یک بسته پستی را دارد؛ به قصد تحویل گرفتن بسته پستی، داخل آسانسور شدم اما زمانی که به طبقه همکف رسیده و قصد داشتم از آسانسور خارج شوم، ناگهان این شخص را در پارکینگ مشاهده کردم! درحالی که پیش از آن به هیچ عنوان درب ورودی مجتمع را برای این شخص باز نکرده بودم، هنوز از داخل آسانسور پیاده نشده بودم که مرد جوان مرا در مقابل درب آسانسور نگه داشت و در حالی که اجازه بسته شدن درب آسانسور را نمی‌داد، با چاقو تهدید کرد که اگر مانع از سرقت شوم مرا مورد آزار قرار خواهد داد و در نهایت پس از سرقت گردنبند و مجروح کردن گردنم به سرعت از مجتمع خارج و با یک دستگاه موتورسیکلت مشکی‌رنگ از محل متواری شد.
با توجه به شیوه و شگرد سرقت که طی آن سارق تحت عنوان مامور پست اقدام به سرقت و تهدید به آزار و اذیت زن جوان کرده بود، کارآگاهان اداره شانزدهم با بررسی شکایت‌های مشابه موفق به شناسایی تعداد دیگری از شکات شدند که متهم به بهانه «تحویل دادن بسته پستی» و با مراجعه به «مجتمع‌های مسکونی دارای آسانسور»، به شیوه مشابه اقدام به سرقت طلا و جواهرات و تلاش برای آزار و اذیت آنها کرده بود.
یکی از این زنان در اظهاراتش به کارآگاهان گفت: ساعت 15 روز 13 شهریورماه سال گذشته شخصی زنگ آیفون واحد ما را به صدا درآورد و اظهار داشت: از اداره پست آمده و پستچی هستم؛ شما مالک هستید یا مستاجر؟ که پاسخ دادم، «مالک هستم». این شخص در ادامه مدعی شد سند تفکیک شده واحد آپارتمان را آورده و به بهانه تحویل دادن سند از من خواست به درب مجتمع مراجعه کنم. با آسانسور پایین آمده و زمانی که به پارکینگ رسیدم، جوانی موتورسوار که موتورسیکلت مشکی خود را مقابل درب ورودی مجتمع گذاشته بود، در مقابل درب آسانسور مشاهده کردم، این شخص اظهار داشت سند را اشتباها به همسایه طبقه بالایی تحویل داده و باید سند را از همسایه گرفته و رسیدش را به وی تحویل دهم؛ به داخل آسانسور برگشتم که قبل از بسته شدن درب آسانسور، این شخص با چاقو به سمت آسانسور آمد و مانع از بسته شدن درب شد و ضمن فحاشی، چاقو را به سمت گلو و صورتم نشانه رفت و...، این شخص به سرعت از پارکینگ خارج و درحالی که صدای موتورش را که سریع می‌رفت می‌شنیدم، از محل فرار کرد.
در ادامه رسیدگی به این پرونده و با شناسایی تعدادی از شکات، کارآگاهان به چهره‌نگاری تصویر مامور دروغین اداره پست پرداختند؛ شکات در اظهاراتشان با ارایه مشخصات مشابه و یکسان عنوان کردند سارق جوانی حدودا 25 ساله، قد بلند حدودا 180 سانتیمتر، چشم و ابرو مشکی و با لباس‌های اسپورت بوده که با یک دستگاه موتورسیکلت طرح هوندا 125 مشکی از محل متواری شده است.
همزمان با انتشار تصاویر چهره‌نگاری شده در روزنامه‌های کثیرالانتشار و خبرگزاری‌ها، تعدادی از شکات جدید با مراجعه به اداره شانزدهم به کارآگاهان عنوان داشتند این شخص تحت عنوان «مامور اداره برق» قصد آزار و اذیت آنها را داشته است.
یکی از این شکات در اظهاراتش به کارآگاهان گفت: مردی جوان و تنومند زنگ خانه ما را زد؛ خودش را مامور اداره برق معرفی و عنوان داشت که برق واحد ما مشکل دارد و به این بهانه از من خواست برق خانه را قطع کنم؛ من نیز که در آن لحظه بسیار هل شده بودم بلافاصله برق واحد آپارتمانی خود را قطع کرده اما این شخص مجددا درب خانه ما را زد و مدعی شد که باید برق را از طریق جعبه تقسیم داخل منزل قطع کند و به این بهانه وارد خانه شد به محض ورود ناگهان تیغ موکت‌بری را زیر گلویم قرار داد و مرا تهدید به کشتن کرد؛ در حالی که قصد داشت مرا مورد آزار و اذیت قرار دهد، شروع به فریاد کشیدن و درخواست کمک از همسایگان کردم که این شخص به سرعت از خانه خارج و متواری شد.
همزمان با انجام اقدامات پلیسی در سطح شهر تهران برای شناسایی و دستگیری متهم، خانم جوانی طی تماس تلفنی با تلفن 110 عنوان داشت متهم را در یکی از مراکز تفریحی شهر تهران مورد شناسایی قرار داده اما این شخص به محض مشاهده وی با یک دستگاه موتورسیکلت از محل متواری شده است.
کارآگاهان با انجام تحقیقات از این خانم جوان اطلاع پیدا کردند متهم چندی پیش قصد داشته این خانم را مورد آزار و اذیت قرار دهد که موفق به این کار نشده و به همین علت هیچ‌گونه طرح و شکایتی از سوی این خانم به پلیس اعلام نشده تا در نهایت پس از گذشت مدت‌زمانی و به صورت کاملا اتفاقی، متهم را در یکی از مراکز تفریحی مورد شناسایی قرار داده است.
این خانم در اظهارات خود به کارآگاهان عنوان داشت متهم روز 27 مردادماه امسال قصد داشته به بهانه تحویل بسته پستی، وی را نیز مورد آزار و اذیت قرار دهد که موفق به این امر نشده و از محل متواری شده است.
با توجه به اطلاعات به دست آمده، کارآگاهان اداره شانزدهم با مراجعه به محل سکونت این خانم جوان و شناسایی یکی از مراکز تجاری دارای دوربین‌های مداربسته به بررسی تصاویر ضبط شده پرداخته و موفق به شناسایی موتورسیکلت متهم در لحظه فرار وی از محل شدند؛ با شناسایی موتورسیکلت، هویت آخرین مالک آن به نام «ایمان. الف» (متولد 1362) شناسایی و شکات پرونده نیز پس از حضور در اداره شانزدهم تصویر وی را مورد شناسایی قرار دادند.
سرانجام با انجام اقدامات گسترده پلیسی مخفیگاه متهم پرونده در یکی از روستاهای شهرستان صومعه‌سرا مورد شناسایی قرار گرفت و کاراگاهان اداره شانزدهم ساعت 22 مورخه 9 دی‌ماه وی را طی یک درگیری دستگیر و به اداره شانزدهم پلیس آگاهی تهران بزرگ منتقل کردند.
سرهنگ عباسعلی محمدیان، رییس پلیس آگاهی تهران بزرگ در ادامه با اعلام این خبر عنوان داشت: با وجود دستگیری متهم و به دلیل حساسیت ویژه موضوع و ادعای متهم مبنی بر بی‌گناهی، نیاز به جمع‌آوری شواهد، دلایل و قرائن پلیسی و علمی جهت اثبات ارتکاب جرم از سوی متهم وجود داشت که با تلاش کارآگاهان اداره شانزدهم و همچنین همکاری بسیار خوب و نزدیک مقام محترم قضایی، تمام این اقدامات انجام و دلایل و شواهد از جمله شناسایی متهم از سوی تمامی شکات پرونده انجام شده است.
رییس پلیس آگاهی تهران بزرگ، دستور انتشار بدون پوشش تصویر متهم را صادر کرد.

 

پایتخت بارانی می‌شود
تسنیم- مدیرکل هشدار سریع و پیش‌بینی سازمان هواشناسی از بارش باران به صورت پراکنده در پایتخت خبر داد و گفت که دمای تهران به دو درجه زیر صفر خواهد رسید.احد وظیفه درخصوص آخرین وضعیت هوای کشور اظهار داشت: از بعدازظهر دیروز با ورود سامانه بارشی از جنوب غرب و غرب بارش برف و باران در کشور وارد شده است.وی ادامه داد: تا 24 ساعت آینده ضمن تشدید بارش‌ها در مناطق یادشده، فعالیت این سامانه جنوب و دامنه‌های مرکزی و مرکز کشور و با شدت کمتر شمال غرب و دامنه‌های جنوبی البرز و شرق کشور را فراخواهد گرفت. در این مدت دمای هوا در سواحل به طور قابل‌توجهی افزایش می‌یابد. در برخی مناطق سواحل غربی خزر نیز وزش باد را شاهد خواهیم بود.وظیفه گفت: از اواخر امروز ابتدا در شمال غرب و غرب و اواخر فردا (یکشنبه) در تمام نیمه غربی از میزان بارش‌ها کاسته می‌شود. فردا در جنوب و نوار شرقی بارش باران فعال و از اواخر روز از مرز‌های شرقی خارج می‌شود.مدیرکل هشدار سریع و پیش‌بینی سازمان هواشناسی با بیان اینکه فردا در نوار غربی به طور محسوس شاهد کاهش دما خواهیم بود، افزود طی امروز نیز سواحل مواج خواهد بود.

آلودگی هوا هر ماه دو هزار و 227 تهرانی را راهی بیمارستان و بهشت زهرا می‌کند

مهر- رییس کمیسیون سلامت، محیط‌زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران با اعلام این که براساس گزارش سال 2006 بانک جهانی، ایران سالانه هشت میلیارد دلار خسارت بابت آلودگی هوا متحمل می‌شود، گفت: خسارت‌های آلودگی هوا به خسارت‌ مادی محدود نمی‌شود بلکه براساس گزارش وزارت بهداشت به‌طور میانگین هر ماه 227 مرگ منتسب به آلودگی هوا نیز در تهران اتفاق می‌افتد.
رحمت‌ا... حافظی با بیان این مطلب افزود: به این آمار تکان‌دهنده باید حدود دو هزار و 500 مورد بستری شدن ناشی از بیماری‌های قلبی و چهارهزار و 500 مورد بستری شدن بر اثر مشکلات تنفسی را نیز اضافه کرد که به این ترتیب آلودگی هوا به طور میانگین هر ماه هفت هزار نفر از شهروندان تهرانی را راهی بیمارستان می‌کند.

آموزش و پرورش به دنبال راه‌اندازی مدارس غیرانتفاعی ارزان‌قیمت
ایسنا- رییس سازمان مدارس غیردولتی توسعه مشارکت‌های مردمی و خانواده وزارت آموزش‌وپرورش از ایجاد مدارس ارزان‌قیمت و معتبر غیردولتی با استفاده از تسهیلات و همچنین تدوین آیین‌نامه جدید برای این مدارس خبر داد.مرضیه گرد درباره الگوی تعیین شهریه مدارس مراکز آموزشی غیردولتی گفت: در سال گذشته مقرر شده بود الگوی تعیین شهریه در برخی از استان‌ها و شهرستان‌های تهران اجرا شود که بررسی و ارزیابی از نقاط ضعف و قوت آن تا یک ماه آینده احصا و اعلام خواهد شد.
رییس سازمان مدارس غیردولتی توسعه مشارکت‌های مردمی و خانواده وزارت آموزش‌وپرورش تصریح کرد: این طرح باید براساس قانون مورد بررسی قرار بگیرد تا مشخص شود کدام بخش این برنامه به درستی اجرا شده و خود آن بخش دارای مشکل است ضمن آنکه مدارس باید براساس این طرح تمام برنامه‌های خود را اعلام کند.وی ادامه داد: اگر قرار است براساس همین الگو، شهریه از دانش‌آموزان دریافت شود، باید اولیا در جریان تمام برنامه‌هایی که مدرسه طی یک سال تحصیلی ارایه می‌دهد، قرار بگیرند بنابراین در این زمینه باید نشست تخصصی برگزار تا نقاط ضعف و قوت الگوی شهریه مدارس غیردولتی مشخص شود.

از جعل کارت خبرنگاری تا حمل انواع سلاح مار هفت‌خط تهران دستگیر شد
رییس پلیس امنیت تهران بزرگ گفت شرور سابقه‌داری که اقدام به جعل انواع مدرک و اسناد می‌کرد در یک عملیات ضربتی پلیس دستگیر شد.
سرهنگ علیرضا محرابی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران در تشریح جزییات دستگیری جاعل مسلح تهران گفت: در پی وصول خبری از معاونت مهاجرت و گذرنامه پلیس امنیت عمومی تهران بزرگ مبنی بر نگهداری سلاح گرم و جعل عناوین توسط فردی به نام قادر که 9 فقره سابقه کیفری دارد مراتب در دستور کار قرار گرفت و با تحقیقات محلی و احراز صحت موضوع شرارت‌ها و اقدامات غیرعادی محل سکونت متهم در منطقه پونک شناسایی و گزارشی به دادسرای ناحیه 2 تهران ارسال شد.
رییس پلیس و امنیت عمومی تهران بزرگ ادامه داد: به دنبال این موضوع بازپرس دادسرا پس از بررسی پرونده این مرد شرور، دستگیری وی را در 18 دی‌ماه صادر کرد.
وی ادامه داد: در نهایت ماموران پلیس امنیت جهت دستگیری متهم اعزام و پس از محاصره کامل محل سکونتش با رعایت موازین شرعی و قانونی وارد منزلش شدند و وی را در حالی که قصد درگیری با ماموران داشت دستگیر و به پایگاه منتقل کردند.
این مقام مسوول انتظامی اظهار داشت: ماموران پس از بازرسی از منزل متهم توانستند یک دستگاه شوکر الکتریکی، ‌سه قطعه نیمچه قمه، تعدادی پایپ، تعدادی چماق، یک عدد باتوم و تعدادی گواهینامه، کارت خبرنگاری، فاکتور فروش طلا، گذرنامه، اسناد پزشکی، اوراق خام و چندین مدارک جعلی دیگر کشف و ضبط کردند.
رییس پلیس و امنیت عمومی تهران بزرگ تاکید کرد: اموال کشف شده تنها قسمتی از فعالیت‌های مجرمانه این متهم را نشان می‌دهد چراکه این فرد در امر خرید و فروش مواد، جعل عناوین مختلف و حمل سلاح‌های مختلف و زورگیری و سرقت نقش داشته است.
به گفته سرهنگ محرابی، بررسی‌های فنی و پلیسی از متهم جهت کشف سایر جرایمش کماکان ادامه دارد.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 1710

Trending Articles