امدادرسانی ادامه دارد: شمال کشور همچنان در شرایط اضطرار سفید
بارش برف، این رحمت الهی که کشور را از مشکل کمبود آب و آلودگی هوا نجات میدهد در ششمین روز خود در برخی استانها به ویژه گیلان و مازندران همچنان مردم این مناطق را با مشکلات عدیدهای مواجه ساخته است؛ مشکلاتی که به اعتقاد همگان تا حدودی قابل پیشگیری بود اگر مسوولان امر گزارشات هواشناسی را جدی گرفته و در برابر این حجم سنگین برف غافلگیر نمیشدند.
شرایط در برخی مناطق دو استان گیلان و مازندران در حالی بحرانی است که حسن قدمی، رییس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: به علت گستردگی این موضوع، امدادرسانی سخت شده بود از طرف دیگر استانهای معین نیز به دلیل حجم گسترده کار، درگیر مسایل خاص خود بودند اما از دو روز گذشته مشکلات استانهای معین برطرف شده است و در مجموع در حال حاضر مشکل عمده در امدادرسانی به استانهای برفزده شمالی کشور، عدم امکان عبور از جادههاست که وزارت راه و شهرسازی مسوول آن است البته اقدامات بسیار خوبی در این زمینه انجام شده است.
رییس سازمان مدیریت بحران کشور همچنین گفت: اغلب استانهای کشور با مشکل برف مواجهند اما شدت مساله در گیلان و مازندران بسیار بیشتر است.
قدمی افزود: به دنبال تصمیمهای رییسجمهور و ابلاغیه وزیر کشور، نیروهای مسلح، ارتش و سپاه نیز وارد این قضیه شدهاند. بر اساس گزارش مدیران استانی، حدود 80 تا 90 درصد مشکلات شهری در استانهای شمالی برفزده رفع شده است. مشکل عمده کنونی به برخی از روستاهای صعبالعبور مربوط میشود و این موضوع نیز به دنبال تدابیر اندیشیدهشده برطرف میشود.
رییس سازمان مدیریت بحران کشور درباره خسارتهای وارد شده به استانهای برفزده شمالی نیز تصریح کرد: هنوز میزان این خسارات برآورد نشده است اما پیشبینی میشود که میزان خسارات از رقم بالایی برخوردار باشد. عمده خسارتها در رابطه با مسایل کشاورزی است و اغلب باغهای مرکبات خسارت دیدهاند چراکه این سرما و این میزان برف از حدود 60 سال گذشته بیسابقه بوده است.
بحران در بیمارستانهای مازندران
همچنین محمد آقاجانی در حاشیه ششمین کنگره بینالمللی حوادث و بلایا، درباره نحوه خدماترسانی در استانهای برفزده گفت: بیمارستانهای غرب استان مازندران طی دو روز گذشته به دلیل قطع آب و برق دچار بحران شده بودند اما اکنون امکانات برقرار و مشکلات برطرف شده است. از سهشنبه شب نیز برق بیمارستان تنکابن وصل شده و ارایه خدمات درمانی در حال انجام است.
وی به محدودیتهای رفتوآمدی ناشی از نبود آمبولانسهای دو محوره (کمکدار) در ناوگان اورژانس پیشبیمارستانی اشاره کرد و گفت: از آنجا که ناوگان اورژانس پیشبیمارستانی کشور فاقد آمبولانسهای کمکدار است، رفتوآمد در مناطق صعبالعبور و لغزنده با مشکل مواجه است اما در مجموع اورژانس 115 تمام تلاش خود را برای ارایه خدمات به بیماران اورژانسی و انتقال آنها به مراکز درمانی میکند.
وی کمبود زنجیر چرخ را از دیگر مشکلات مطرح در ارایه خدمات به بیماران اورژانسی از سوی آمبولانسهای اورژانس 115 عنوان کرد و گفت: به دلیل بسته بودن مغازهها، بسیاری از امکانات با مشکل مواجه بود اما خوشبختانه با همکاری تمام دستگاههای مربوطه، مشکلات در حال برطرف شده است. در مجموع اکنون همچنان در رفتوآمد از معابر دچار مشکل هستیم.
پیرحسین کولیوند، رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر از امدادرسانی به دو اتوبوس حامل گردشگران از کشورهای آذربایجان و روسیه خبر داد.
نجات گردشگران دو کشور خارجی از برف و سرما
به گزارش ایسنا، وی از نجات گردشگران خارجی دو اتوبوس در محورهای برفزده خبر داد و گفت: این گردشگران تابع کشورهای آذربایجان و روسیه بودند که امدادگران به آنان امدادرسانی کرده و خدمات خوبی نیز دریافت کردند، حال آنکه میشد برای سفر و حرکت آنان از تهران برنامهریزی کرد.
رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر در پایان از هموطنان خواست در صورت نیاز به کمک با شماره تلفن 112 تماس بگیرند.
امدادرسانی به 30 هزار گرفتار در برف
حسین درخشان، سخنگوی سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر نیز از امدادرسانی به 30 هزار گرفتار در برف طی شش روز گذشته خبر داد و در تشریح آخرین جزییات عملیات برف و کولاک گفت که بارش برف در 28 استان کشور به غیر از بوشهر، هرمزگان و کهگیلویهوبویراحمد گزارش شده است.
وی با بیان اینکه در شش روز اخیر امدادگران نسبت به امدادرسانی به 30 هزار گرفتار در برف اقدام کردند، گفت: همچنین در این مدت 6700 نفر توسط امدادگران اسکان داده شده و بستههای غذایی در اختیار آنها قرار گرفته است.
درخشان با بیان اینکه امدادگران در این شش روز 249 مصدوم را امدادرسانی کردند، گفت: همچنین 159 نفر از این مصدومان به علت نیاز بیشتر به درمان به بیمارستان منتقل شدند که در میان آنان 24 زن باردار وجود داشت.به گفته وی، امدادگران نسبت به رهاسازی 3730 خودروی گرفتار در برف نیز اقدام کردند.
زمینگیر شدن تجهیزات گیلان در برف
محمدعلی نجفی، استاندار گیلان از بسیج امکانات سپاه، ارتش، ناجا، نیروی دریایی و... برای امدادرسانی به مردم این استان خبر داد و گفت: بسیاری از امکانات و تجهیزات ما در جریان این حادثه زمینگیر یا مستهلک شده است.
وی بارش برف در گیلان را بیسابقه ارزیابی کرد و گفت: برف امسال از برف سالهای 83 و 86 نیز سنگینتر بود و تمام شهرستانهای استان را درگیر کرد به طوری که با وجود اینکه 48 ساعت قبل از بارشها جلسات بحران تشکیل شده و امکاناتمان را دخیل کرده بودیم، مشکلاتی پیش آمد.
وی حضور مدیریتی و آمادهباش را از مواردی توصیف کرد که سبب کاهش تلفات در استان شد و افزود: در روز اول موج بارشها از آستارا آغاز شد و در روز دوم از صومعهسرا تا رودسر و لاهیجان را دربرگرفت به طوری که ارتفاع برف در برخی نقاط استان حتی به سه متر هم رسید.
استاندار گیلان با بیان اینکه هنوز راههایی وجود دارد که مسکوت مانده، گفت: اما بخش خدماتی را فعال کردیم و تلاشمان بر این است که برای مردم مشکلی ایجاد نشود.
کمبود آب در 29 روستای مازندران
حمیدرضا جانباز ، مدیرعامل آبفا گفت: در حال حاضر در 29 روستای مازندران مشکل کمبود آب داریم.
وی درباره وضعیت آب در استان مازندران و گیلان گفت: با توجه به گستردگی بارش برف در استان مازندران و قطع گسترده برق، برخی منابع آبی ما دچار مشکل شده اما به سرعت ژنراتورهای ما آغاز به کار کرده و سعی بر رفع مشکل کردیم.
وی با بیان اینکه در ابتدا حدود 60 تا 70 درصد منابع آبی ما وارد مدار شد، گفت: با پیگیریهای شرکت توانیر، بجز تنکابن و یک شهر دیگر در حال حاضر مشکلی در بخش تامین آب نداریم.
مدیرعامل آبفا گفت: در زمان ابتدایی قطع برق حدود 145 روستا دچار کمبود آب شدند که با وصل جریان برق صبح روز سهشنبه 70 روستا و در حال حاضر در 29 روستا مشکل کمبود آب داریم.
هشدار نسبت به افزایش احتمال گازگرفتگی در مناطق برفزده
با افزایش ارتفاع برف و تداوم سرما در بسیاری از استانهای شمالی و سردسیر کشور، عملکرد عادی دودکشهای کوتاه پشتبام و همچنین دودکشهای بدون عایق روی بدنه ساختمانها، مختل شده و در این شرایط خطر گازگرفتگی و مرگ خاموش بهشدت افزایش مییابد.
جواد نوفرستی، رییس کارگروه پیشگیری از مرگهای خاموش در انجمن جامعه ایمن کشور در گفتوگو با ایسنا ضمن بیان اینکه هم اکنون بیشتر استانهای کشور، سردترین روزها و شبهای زمستان را میگذرانند، گفت: ارتفاع برف در استانهای شمالی کشور در50 سال اخیر بیسابقه اعلام شده و سازمان هواشناسی نیز اعلام کرده که این موج سرما و بارش برف تا پایان هفته در کل کشور پایدار است بنابراین پیامدهای حاصل از بارش سنگین و کمسابقه برف از جمله قطعی برق و آب، افت فشار و حتی احتمال قطعی گاز و سخت شدن دسترسی به مایحتاج ضروری و... آسایش و سلامت میلیونها نفر از ساکنان استانهای شمالی و سردسیر کشور را به خطر انداخته است.
نوفرستی افزود: آنچه موضوع بحث بوده و جای نگرانی دارد، تهدید جدی سلامتی و حتی جان تعداد زیادی از هموطنان در خانههایشان بهواسطه مختل شدن و از کار افتادن دودکشهای ناایمن وسایل و سیستمهای حرارتی بهعلت تداوم بارش برف و افزایش ارتفاع برف است.
وی با بیان اینکه دودکشهای همه وسایل و سیستمهای حرارتی ساختمان که ارتفاعشان در پشتبامها کم بوده یا اصطلاحا کوتاه باشند خطرآفرین هستند، گفت: اگراین دودکشها در کنج دیوار بام ساختمان باشند احتمال مسدود شدن دودکش و بروز گازگرفتگی افزایش مییابد.
به گفته وی، دودکشهای بدون عایق و ناایمن (به غیر از دودکشهای فندار) روی نمای ساختمانها که در حالت عادی هم عملکرد ناقص یا نصفه و نیمه دارند با افزایش ارتفاع برف در اطراف دودکشهای کوتاه پشتبام و سرد شدن بدنه دودکشهای روی نمای ساختمان نیز خطرآفرین شده و سبب عدم کارکرد عادی دودکش و پس زدن محصولات احتراق و خطر گازگرفتگی و مرگ خاموش میشود و جان ساکنان این ساختمانها را بهطور جدی تهدید میکند.
سردار کمالی: مدت خدمت سربازی تا پایان سال اعلام میشود
فارس- جانشین منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح درخصوص افزایش مدت خدمت سربازی، کاهش برخی از کسرخدمتها و استحقاق سبد کالای دولت به سربازان متاهل خبر داد.
سردار موسی کمالی، جانشین منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح در مورد افزایش مدت خدمت سربازی گفت: افزایش احتمالی مدت خدمت سربازی یا کاهش برخی از کسر خدمتها از جمله کسر خدمت مناطق محروم، بد آب و هوا و مرزی یا کسر خدمت بسیج نیاز به بررسی بیشتر داشته و انشاءالله تا پایان سال تصمیم نهایی ستادکل نیروهای مسلح اعلام خواهد شد.
خروج 2 هزار پزشک از روستاهای کشور
مهر- رییس کل سازمان نظام پزشکی ایران نسبت به بیانگیزه شدن پزشکان شاغل در روستاهای کشور هشدار داد و گفت که رقم دریافتی این پزشکان آنقدر پایین است که دو هزار پزشک روستایی از مدار خارج شدهاند.
علیرضا زالی اظهار داشت: شش هزار پزشک در روستاهای کشور مشغول خدمت هستند که با توجه به رقم دریافتی که دارند تاکنون دو هزار نفر از این پزشکان از مدار فعالیت در روستاها خارج شدهاند و این نگرانکننده است.
شهردار شیراز: حرم مطهر محور توسعه شیراز است
شهردار شیراز گفت که حرم مطهر باید محور و کانون تمامی تلاشها برای ارتقای شیراز باشد بنابراین هر توسعهای با محوریت شاهچراغ (ع) انجام میشود.
علیرضا پاکفطرت در بازدید از پروژه بینالحرمین گفت: اینکه در اطراف مسیرهای منتهی به حرمهای مطهر شاهد بافتهای فرسوده و بعضا نازیبایی هستیم باید مورد توجه همه دستگاهها، سرمایهگذاران و نیز مالکان این بناها قرار گیرد که البته ساختوسازها با همت همگان شروع شده اما ساختوساز پروسهای زمانبر است و بازخورد این تلاشها در سالهای آینده مشخص میشود که پروژههای بینالحرمین، نیکان و... نمونههای بارز این حرکتها با همکاری دستگاههای مختلف متولی است.پاکفطرت افزود: شهرداری در حال آمادهسازی طرحهای متعدد شهرسازی با بهرهگیری از مشاوران مجرب در محورهای بلوار کریمخانزند، لطفعلیخانزند، زند باریک و... است تا در لحظه ورود سرمایهگذاران و مالکان به سرعت شرایط را برای سرمایهگذاران مهیا کنیم.شهردار شیراز با تاکید بر لزوم توسعه پارکینگها برای جلوگیری از افزایش ترافیک و دیگر معضلات شهری خصوصا در بافت تاریخی شهر خاطرنشان کرد: احداث پارکینگ طبقاتی حضرتی با ظرفیت 500 خودرو در خیابان حضرتی از محل فروش اوراق مشارکت آغاز شده است.