Quantcast
Channel: صفحه ۱۴ - روزنامه جهان صنعت
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1710

14

$
0
0

رییس شورای شهر خبر داد: ساخت دروازه برای شهر تهران

احمد مسجد‌جامعی، رییس شورای شهر در آستانه ایام ارتحال امام خمینی به بهشت زهرا رفت. در حاشیه این برنامه که در ادامه سلسله برنامه‌های کشف تهران مسجدجامعی بود، به مسایل مختلفی پرداخته شد.
به گزارش مهر، در این برنامه وی ضمن دیدار با غسالان و بانوان غسال بهشت زهرا، افزایش حقوق کارکنان قراردادی این بخش از بهشت زهرا را خبر داد و گفت: افرادی که تاکنون به صورت قراردادی فعالیت می‌کردند حقوق سالانه آنها از 12 ماه به 17 ماه افزایش پیدا می‌کند.
وی همچنین بیان کرد: موضوع استخدام غسالان و سختی کار آنها مورد بررسی قرار می‌گیرد.
مسجد‌جامعی ضمن حضور در پژوهشکده بهشت زهرا بیان کرد: خوشحال هستیم که پیشنهادمان برای ایجاد پژوهشکده به نتیجه رسید و اکنون این پژوهشکده هزار نفر از مشاهیر دفن شده در بهشت زهرا را شناسایی کرده و در قالب نرم‌افزاری زندگینامه و محل دفن آنها را نشان داده است.
وی پیشنهاد کرد، موزه‌ای نیز برای این مجموعه ایجاد شود.
مسجد‌جامعی همچنین در این برنامه اعلام کرد: در تهران 140 آرامستان داریم که 50 آرامستان ناشناخته مانده و یا به پارک تبدیل شده است. 90 درصد آن در منطقه یک واقع شده است چرا‌که این منطقه دارای امامزاده‌های بسیاری است. برخی از متوفیان ناشناخته بودند مانند قبری که در امامزاده زید وجود داشت و متعلق به سال 547 هجری قمری بوده است، این قبر متعلق به فرزند مولاناست.
در این برنامه اکبر توکلی، مدیرعامل سازمان بهشت زهرا(س) اعلام کرد: 900 نفر از شهدای آرمیده در قطعه شهدا از قشر کارگران هستند. ما مراسمی را برای آنها در روز کارگر برگزار خواهیم کرد. همچنین در بهشت زهرا 225 شهیده و 1500 شهید سادات داریم به همین منظور می‌خواهیم تا شهدا را از نظر صنفی دسته‌بندی کنیم و برای هر یک برنامه‌ای خاص داشته باشیم.
هیات همراه مسجد‌جامعی همچنین بر سر مزار ننه علی، مادر شهیدی که بیش از 17 سال به صورت شبانه‌روزی بر سر مزار یگانه فرزندش زندگی می‌کرد، حضور یافتند.
خواهر ننه علی که در این مراسم حضور یافته بود درباره خواهرش و اتفاقاتی که برای او در این مدت پیش آمده به مسجد‌جامعی توضیحاتی داد و گفت: ننه علی خواب دیده بود که دکتر چمران از او ناراحت بوده و گفته شما برای همه رفتگان سوره یاسین را خوانده‌اید بجز من.
در این برنامه همچنین از نخستین نرم‌افزار زیارت مجازی قطعات مطهر شهدا رونمایی شد.
مسجدجامعی همچنین در این بازدید از ساماندهی مهم‌ترین ورودی شهر تهران خبر داد و گفت:  عوارضی تهران- قم پنج متر جلو می‌رود و ما مهم‌ترین ورودی شهر تهران را ساماندهی خواهیم کرد تا اولین دروازه‌ای باشد که برای تهران ساخته می‌شود. این برنامه جزو اولویت‌های حوزه فنی عمرانی شهر تهران در سال 93 است.
مسجد‌جامعی ادامه داد: پیش‌بینی شده که در سالگرد ارتحال امام (ره) از 50 هزار تا دو میلیون نفر در مراسم شرکت کند به همین منظور مناطق شهرداری تهران از جمله جماران و ری برنامه‌های ویژه‌ای دارند. در بهشت زهرا نیز دو هزار واحد بهداشتی و دسترسی به آب پیش‌بینی شده است.
محل جلوس امام ثبت ملی می‌شود
هیات همراه مسجد‌جامعی همچنین در محل جلوس امام (ره) در زمان ورود به کشور حضور یافتند و پیشنهاد دادند که این بخش توسط سازمان میراث فرهنگی ثبت ملی شود. علیرضا تابش، مشاور رییس سازمان میراث فرهنگی‌ با اشاره به اینکه نطق تاریخی امام خمینی(ره) بر جمع مستقبلین ایشان در این نقطه ایراد شده است به ایسنا گفت: در سازمان میراث فرهنگی موظفیم مکان رویدادهایی را در فهرست ملی ثبت کنیم.به گفته وی، در سال 91 معاون وقت سازمان میراث فرهنگی بدون ضابطه و طی یک مراسم نمایشی با معرفی چند مکان آنها را به عنوان مکان رویداد ثبت شده در آثار ملی عنوان کردند که از جمله آنها جایگاه جلوس حضرت امام خمینی (ره) در بدو ورود به کشور بود.مدیر کل حوزه ریاست سازمان میراث فرهنگی با اشاره به اینکه پرونده ثبت جایگاه جلوس حضرت امام خمینی (ره) تشکیل می‌دهیم و آن‌را به طور رسمی ثبت می‌کنیم، اظهار کرد: طرح بر‌عهده سازمان میراث‌فرهنگی خواهد بود و اجرای آن با شهرداری تهران است.
به گفته تابش، این در حالی است که هرچند مکان رویداد تاریخی جایگاه جلوس حضرت امام خمینی (ره) در بدو ورود به کشور به عنوان اثر ثبت شده در آثار ملی عنوان شده بود که پلاک ثبتی نداشت و این موضوع نشان می‌دهد که این اثر در فهرست آثار ملی نیست.

 

رییس‌جمهور: از واردات دارو بپرهیزیم

ایسنا- رییس‌جمهور گفت امسال که سال رونق اقتصادی و همچنین اقتصاد مقاومتی خواهد بود، ما باید تلاش کنیم در زمینه‌هایی که توان علمی و تکنولوژی ما اقتضا می‌کند روی پای خود بایستیم.
حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی در حاشیه افتتاح بخش تولید هورمون رشد انسان در شرکت داروپخش در جمع خبرنگاران گفت: از واردات دارو و کل محصولات خارجی که خود در داخل کشور توانایی ساخت آن را داریم، بپرهیزیم.
این مقام اجرایی اول کشور با اشاره به افتتاح بخش تولید هورمون رشد انسان در داخل کشور، افزود: قبلا ما در این زمینه متکی به خارج از کشور بودیم، ولی اکنون حرکت بسیار خوبی در داخل کشور برای تولید این دارو صورت گرفته و کل بخش‌های تولید و طراحی این دارو به دست دانشمندان داخلی کشور خودمان صورت گرفته است. دستگاهایی که برای ساخت این دارو طراحی شده است محصول داخل است و باید گفت بخش مهمی از آن در داخل کشور ساخته شده است.
وی ادامه داد: امروز خط آزمایشگاه تولید این داور نیز افتتاح شد، ما پیش از این از آزمایشگاه‌های کشورهای صنعتی استفاده می‌کردیم و امروز آنها اعلام کرده‌اند که آزمایشگاه‌های ایرانی در این زمینه مشابه
 خارجی است.
روحانی با اشاره به فرارسیدن ماه شعبان و تبریک این ایام گفت: این ماه، ماه شادی، سرور و عبادت است و ما خوشحالیم که به ملت ایران اعلام کنیم که در زمینه‌ فناوری‌های نو و مدرن جوانان عزیز کشورمان قدم‌های بسیار شایسته‌ای برداشته‌اند و روزبه روز در حال خودکفایی هستیم.
وی با بیان این‌که «اقتصاد مقاومتی یعنی اینکه روی پای خود بایستیم» گفت: از اسفند ماه سال گذشته واردات بسیاری از داروهایی که از خارج وارد می‌شد قطع شده و در داخل تلاش می‌کنیم تا آنجا که امکان‌پذیر است داروهای مورد نیز را در داخل کشور تولید کنیم.

 

سه گام تا تکمیل فاز نخست تحول در سلامت
معاون درمان وزیر بهداشت ضمن اعلام جزییات سه بسته خدمتی باقیمانده از هشت بسته طرح تحول درمان، از اجرای بسته مربوط به «حفاظت مالی از بیماران خاص، صعب‌العلاج و نیازمند» در قالب طرح تحول درمان در طول خرداد‌ماه خبر داد.
دکتر محمد آقاجانی گفت: طرح تحول سلامت از دو فاز اصلی برخوردار است که یک فاز به حوزه «درمان» و دیگری به «بهداشت» مربوط می‌شود.
وی در توضیح طرح تحول حوزه درمان گفت: این طرح از هشت برنامه برخوردار است که از 15 اردیبهشت‌ماه در 557 بیمارستان وزارت بهداشت آغاز شده است. سه برنامه از این هشت برنامه شامل «کاهش فرانشیز پرداختی مردم در بیمارستان‌های دولتی»، «رایگان شدن زایمان طبیعی» و «ارتقای کیفیت وضعیت اقامت بیماران در بیمارستان‌های دولتی» (هتلینگ) از 15 اردیبهشت‌ماه آغاز شده است.
آقاجانی افزود: همچنین دو برنامه دیگر نیز شامل «حمایت از ماندگاری پزشکان در مناطق محروم» و «مقیم شدن پزشکان متخصص در بیمارستان‌های دولتی» از ابتدای خرداد ماه آغاز شده که به تدریج در بیمارستان‌های کشور اجرایی می‌شود.
به گزارش ایسنا، وی از اجرای بسته مربوط به «حفاظت مالی از بیماران خاص، صعب‌العلاج و نیازمند» در قالب طرح تحول درمان در طول خرداد‌ماه خبر داد و گفت: با توجه به هزینه‌های درمان بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج پیش‌بینی‌ها و تدابیر لازم جهت حمایت از بیماران خاص، صعب‌العلاج و نیازمند صورت گرفته است که به تدریج در خرداد ماه اجرایی خواهد شد.
معاون درمان وزیر بهداشت همچنین از پیش‌بینی بسته «ارتقای کیفیت ویزیت بیماران در کلینیک‌های تخصصی بیمارستان‌های دولتی کشور» و همچنین بسته مربوط به «امداد هوایی» برای فاز نخست تحول سلامت در حوزه درمان خبر داد و گفت: این بسته‌های خدمتی نیز به مرور طی روزهای آتی اجرایی می‌شوند.وی افزود: مجموع این هشت بسته برای فاز نخست طرح تحول نظام سلامت در زمینه درمان طراحی شده است. دستورالعمل‌های مربوطه نیز تدوین و از هفتم اردیبهشت‌ماه به دانشگاه‌های علوم پزشکی ابلاغ شده است. اجرای تمام این برنامه‌ها با جدیت در حال پیگیری است.
وی تاکید کرد که طرح تحول نظام سلامت به طور گسترده و با قوت در حال اجراست و تا این مرحله از کار رضایتمندی گسترده‌ای را در مراجعین بیمارستان‌های دولتی به دنبال داشته است‌ چراکه هزینه‌ها به شدت کاهش یافته و کیفیت خدمات ارایه شده نیز بهتر شده است.
آقاجانی افزود: مراتب مختلف طرح تحول به صورت مستمر در کشور در حال کنترل و مانیتورینگ است و در صورت بروز نارسایی یا مشکلی در بیمارستانی، دانشگاه‌ علوم پزشکی مربوطه به سرعت به رفع نقص می‌پردازد. در مجموع طرح اکنون در وضعیتی کاملا قابل قبول و مطلوب قرار دارد.

 

ابتکار با اشاره به برنامه اقدام ملی برای کاهش گرد و غبار: محیط‌‌زیست چرخ پنجم درشکه نیست
معاون رییس‌جمهور در رابطه با محیط‌‌زیست تاکید کرد که این موضوع چرخ پنجم درشکه نیست بلکه فرمان درشکه است.
معصومه ابتکار در برنامه زنده تلویزیونی «اصل پنجاهم» با تاکید بر نقش مردم و کشاورزان در حل مشکلات محیط‌زیست، گفت: تا زمانی که مردم به ویژه روستاییان به مسایل آب و مشکلات محیط‌زیست توجه ویژه نداشته باشند‌ این مسایل ادامه خواهد داشت.
ابتکار در رابطه با اصل پنجاهم قانون اساسی گفت: پدرم در شرایطی این اصل را پیشنهاد داد که موضوع محیط‌‌زیست موضوع مورد توجهی نبود و من امیدوار نبودم که این اصل در قانون اساسی در آن زمان وارد شود. اما پدرم این اصل را رسالت خود می‌داند. در واقع در آن زمان نگران بودیم که این موضوع برای سیاست‌گذاران به عنوان چرخ پنجم درشکه قلمداد شود.
معاون رییس‌جمهور در رابطه با محیط‌زیست بیان کرد: این موضوع چرخ پنجم درشکه نیست بلکه فرمان درشکه است.
رییس سازمان محیط‌‌زیست در رابطه با موضوع همیاران محیط‌زیست نیز گفت: این موضوع مورد بازنگری قرار می‌گیرد و با توجه به رویکرد نوین، آسیب‌شناسی در این خصوص انجام می‌شود و دیدگاه‌های بخش‌های فعال نیز بررسی خواهد شد تا نسبت به اشخاص حقیقی حمایت‌هایی انجام شود و ساز و کارهای موثری را فراهم می‌کنیم تا آسیب‌های گذشته را از بین ببریم.
ابتکار با بیان اینکه مشکلات محیط‌زیست بسیار زیاد است، افزود: اگر بخواهیم مشکلات را به صورت شعاری حل کنیم‌ به راحتی می‌توان این کار را انجام داد اما حل اساسی مسایل این حوزه نیاز به زمان، سیاست‌گذاری و برنامه ریزی اصولی و عملی دارد که با تغییر رویکرد در دولت جدید این امکان فراهم شده است.
وی با اشاره به تصویب لایحه ارزیابی زیست محیطی گفت: بعد از کار مفصل در کمیسیون‌های مختلف، روز گذشته در دولت به تصویب رسید و با تصویب این قانون مقرر شد تا برای همه پروژه‌هایی که مورد تایید شورای عالی محیط‌زیست باشد ارزیابی زیست‌محیطی اجباری صورت بگیرد.
ابتکار در این خصوص افزود: البته ارزیابی زیست‌محیطی از قانون چهارم برنامه توسعه انجام می‌شده ولی موضوع لازم الاجرا بودن آن کمتر مورد توجه قرار می‌گرفت. از این پس اگر نتایج ارزیابی زیست‌محیطی پروژه‌ها اعمال نشود، پیمانکار موظف به جبران خسارت خواهد بود. در واقع ضمانت اجرایی قوی‌تری نسبت به قبل برای ارزیابی زیست محیطی، ارزیابی استراتژی و راهبردی و تجمعی خواهیم داشت.
معاون رییس‌جمهور با بیان اینکه وزرای بخش توسعه‌ای هم نگاه بلندی به موضوع محیط‌زیست دارند، گفت: در حال حاضر در شرایط بسیار سخت اقتصادی به سر می‌بریم و باید در توسعه پایدار همه مسایل را کنار هم ببینیم. نمی‌توانیم به محیط‌زیست توجه کنیم اما رشد اقتصادی و اشتغال را نادیده بگیریم.
ابتکار در رابطه با آب گرفتن تالاب‌هامون اظهار کرد: آبگیری این تالاب اتفاق خوبی بود که اول باید از خدا برای بارندگی تشکر کنیم ولی نباید تلاش‌های زیادی که انجام شده را نادیده بگیریم. لایروبی‌ها و برداشتن موانع همکاری وزیر کشور، استاندار و اقدامات خوب‌ دیپلماتیک با کشور افغانستان همگی در این اتفاق خوب نقش داشته‌اند.
تالاب ‌‌هامون
ابتکار با بیان اینکه تالاب‌هامون برای گونه‌های مختلف پرندگان و تنوع‌زیستی منشا حیات و برای انسان‌ها منشا‌ حیات اقتصادی است، افزود: دریاچه‌هامون یک تالاب بین‌المللی است که یک سوم آن در افغانستان و دو سوم دیگر آن در ایران است و باید مانند پارک‌های صلح مرزی به آن توجه شود.
رییس سازمان محیط‌زیست با اشاره به اهمیت تجهیز محیط‌بانان و تقویت آموزش این افراد افزود: به زودی دوره سراسری آموزش را برای محیط بانان برگزار خواهیم کرد و این آموزش‌ها شامل آموزش‌هایی است که چندین سال است به تعویق افتاده بود و آموزش‌های علمی، دفاعی و توان حفاظتی را در‌بر‌می‌گیرد.
ابتکار در رابطه با کارگروه‌ اجرایی مصوبه هیات دولت برای مقابله با آلودگی هوا گفت: در اولین جلسه این کارگروه برنامه جدی و دقیق برای هر دستگاه اجرایی تدوین شده و این برنامه‌ها را دنبال خواهیم کرد. این کارگروه هر دو هفته یکبار برگزار خواهد شد و در شهرهای مختلف نیز کارگروه استانی به ریاست استاندار آن استان برگزار می‌شود تا موانع و مشکلات سنجیده شود.
ابتکار در ادامه گفت: در جلسه بعدی شورای عالی حفاظت از محیط‌زیست نیز برنامه اقدام ملی برای کاهش گرد و غبار در دستور کار قرار دارد. در این جلسه برنامه‌هایی که با کشور عراق داریم را نیز بررسی خواهیم کرد.
رییس سازمان حفاظت محیط‌زیست در رابطه با طرح‌های جامع مناطق گفت: بسیاری از طرح‌های جامع در مناطق مختلف مدت‌هاست تدوین شده ولی هنوز اجرایی نشده است. باید توجه داشته باشیم که طرح‌ها کتاب نیستند و باید عملیاتی شوند. البته گام‌های اولیه برای عملیاتی کردن این طرح‌ها برداشته شده و امیدواریم در یکی از استان‌ها احتمالا بوشهر طرح‌های جامع مناطق اجرا شود.
ابتکار در رابطه با نقش سازمان محیط‌زیست در تفکیک زباله از مبدا گفت: مجریان این کار شهرداری‌ها و شوراهای شهرهای مختلف است و سازمان تنها می‌تواند در نظارت بر سیاست‌های کلان این حوزه نقش داشته باشد و در اسفند‌ماه سال گذشته نیز اقدامی در قالب مسیر سبز ساحل سبز انجام دادیم.

 

جلسه فرجی‌دانا و قالیباف؛
طرحی برای ساماندهی فضای دانشگاه تهرانایسنا- عضو کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای شهر تهران از برگزاری جلسه وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با شهردار تهران طی چند روز گذشته خبر داد و گفت: این جلسه در ارتباط با ساماندهی زمین‌های اطراف دانشگاه تهران برگزار شد و آنها در حال پیگیری موضوع هستند تا با کمک دولت و شهرداری تهران مساله خریداری زمین‌های اطراف دانشگاه
حل شود.اسماعیل دوستی با بیان اینکه دولت در سال 82 مصوبه‌ای داشته که محدوده‌ اطراف دانشگاه تهران حدفاصل بلوارکشاورز در شمال، خیابان کارگر در غرب، خیابان وصال در شرق و خیابان انقلاب در جنوب این دانشگاه ساماندهی شود، گفت: پس از این مصوبه و در زمان مسوولیت آقای عارف به عنوان معاون اول رییس‌جمهور دو سال برای این طرح اعتبار خوبی در نظر گرفتند و پیگیری‌های لازم انجام شد.وی ادامه داد: متاسفانه در دولت آقای احمدی‌نژاد به عنوان رییس‌جمهور که آقای رهبر همزمان رییس دانشگاه تهران و رییس سازمان برنامه و بودجه بود هیچ اقدامی در این زمینه انجام نگرفت.

 

اقتصاددانان خواستار شدند؛ همکاری دولت و مجلس برای کاهش فقر آموزشی کودکان
مهر- 24 اقتصاددان و جامعه‌شناس خواستار همکاری دولت و مجلس برای طراحی راهکارهای بودجه‌ای و غیر‌بودجه‌ای کاهش فقر آموزشی کودکان شدند و ضمن ابراز تاسف از فقر شدید پژوهش‌های موجود در حوزه فقر آموزشی، به بیان دغدغه‌های خود درباره مشکلات بودجه‌ای و غیربودجه‌ای تشدیدکننده فقر آموزشی کودکان و تاثیر این فقر آموزشی بر بازتولید فقر اقتصادی و اجتماعی در بزرگسالی و نیز گره‌های «اقتصاد سیاسی» تشدیدکننده این فقر آموزشی پرداختند.همچنین جامعه‌شناسان نیز در این نشست‌ ضمن ارجاع به موانع موجود در زمینه تبدیل فقر آموزشی کودکان به یکی از نگرانی‌های مهم جامعه، به نکاتی چون اهمیت احیای جایگاه «سیاست‌گذاری اجتماعی» و به‌ویژه «سیاست‌گذاری آموزشی» در کشور و نیز اشتباه بودن اولویت‌بخشی افراطی سیاست‌گذاران به آموزش دانشگاهی در عوض آموزش ابتدایی و دبیرستان اشاره کردند.در پایان این نشست، حاضران توافق کردند که با تشکیل کارگروه‌هایی تخصصی، تا هفته نخست مهرماه پیشنهادهایی شفاف را در زمینه راهکارهای بودجه‌ای و غیربودجه‌ای بهبود وضعیت عدالت آموزش کودکان در اختیار دولت و مجلس قرار دهند.در این نشست اقتصاددانانی چون علینقی مشایخی، حسین عبده تبریزی، مهدی عسلی، علی دینی ترکمانی و سید علی مدنی‌زاده حضور داشتند.

 

اتمام مهلت 3 ماهه بررسی تخلفات تامین اجتماعی
مهر- عباس قائد رحمت در مورد نتایج تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی گفت که توسط مجلس هیاتی برای تحقیق و تفحص تعیین و در نهایت گزارش تحقیق در صحن علنی مجلس قرائت و برای بررسی و اعلام رای به قوه قضاییه ارسال شد.
وی گفت: قوه قضاییه براساس قانون باید ظرف مدت سه ماه خارج از نوبت موضوع تخلفات سازمان تامین اجتماعی را بررسی و نتایج را اعلام می‌کرد اما متاسفانه این مهلت تمام شده و براساس آخرین اخبار به دست آمده قوه قضاییه بررسی‌های خود را انجام داده و مسوولان عنوان کردند که به وقت بیشتری نیاز دارند.

ورود 5 کشور به پرونده خشکی دریاچه ارومیه
مهر- نخستین نشست علمی تخصصی پیشرفت‌های اخیر در حوزه مدیریت منابع آب در چارچوب برنامه‌های توسعه‌ای یونسکو در وزارت نیرو برگزار شد. در این نشست که با حضور شماری از استادان و متخصصان داخلی و خارجی از کشورهای ژاپن، چین، روسیه، استرالیا و بولیوی برگزار شد، علیرضا دایمی، معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزارت نیرو گزارشی از آخرین وضعیت حوزه مدیریت منابع آب کشور و آثار تغییر اقلیم بر حوضه‌‌های آبریز ایران ارایه کرد.
در پایان این نشست، بر نقش حمایتی سازمان‌های بین‌المللی در حفاظت از تالاب‌های بین‌المللی به ویژه احیای دریاچه ارومیه تاکید شد.
معاون امور تالاب‌های دفتر زیستگاه‌ها و امور مناطق سازمان سازمان محیط‌زیست نیز اعلام کرد: براساس جدیدترین تصاویر ماهواره‌ای، 50 درصد مساحت دریاچه ارومیه آب‌دار شده است. همچنین عیسی کلانتری دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه زمان مورد نیاز برای احیای این دریاچه را 10 تا 12 سال اعلام کرد.

تکمیل خط 3 مترو تا پایان 93
مهر- مدیرعامل شرکت مترو تهران و حومه با بیان اینکه  خط 3 متروی تهران تا پایان سال به طور کامل به بهره‌برداری می‌رسد، گفت: تا پیش از مهرماه دو ایستگاه میدان ولیعصر (عج)و فاطمی که از ایستگاه‌های مهم و پرمسافر این خط محسوب می‌شوند، به بهره‌برداری خواهند رسید.
هابیل درویش گفت: خط 3 مترو بزرگ‌ترین و طولانی‌ترین خط ریلی خاورمیانه محسوب می‌شود که با 37 کیلومتر طول جنوبی‌ترین نقطه پایتخت را به شمالی‌ترین نقطه متصل می‌کند.وی با اشاره به اینکه این خط از کمربندی آزادگان آغاز شده و با گذر از بزرگراه سعیدی، میدان راه‌آهن، منیریه، چهارراه ولیعصر(عج)، بزرگراه صیاد تا میدان قائم امتداد دارد، گفت: تاکنون 20 کیلومتر از خط 3 متروی تهران به بهره‌برداری رسیده و نیمه شمالی این خط به طول حدود 17 کیلومتر نیز تا پایان سال تکمیل خواهد شد.

ضرورت بیمه سلامت
مردم برای قضاوت مثبت در مورد دولت نیازمند عملکردهای ایجابی‌تر و ملموس‌تری هستند. همین امر دولت را به اتخاذ توزیع سبد کالا کشاند که در عمل با شکست روبه‌رو شد و دولت هزینه سیاسی بالایی بابت آن پرداخت کرد. در گام دیگر دولت تلاش کرد تا یارانه‌ها را هدفمند سازد که این امر بزرگ نیز با عدم توفیق همراه شد و عموم مردم مجددا برای دریافت یارانه ثبت‌نام کردند. ظاهرا فشار دو شکست یاد شده دولت را به اقدامات عجولانه‌ای در عرصه درمان و بهداشت کشانده است. نگارنده چندی قبل در همین روزنامه و در قالب سرمقاله‌ای اقدام دولت در تامین بخشی از هزینه درمان را مورد نقد قرار دادم. در این فرصت قصد دارم تا بخش دوم اقدام دولت، یعنی بیمه سلامت را مورد ارزیابی قرار دهم. ظاهرا آنچه مشخص است که دولت تلاش دارد تا در عرصه بهداشت و درمان یک اثر ماندگار از خود برجای گذارد و این عرصه‌ای است که هم سیاست‌گذاران را توجیه عقلانی می‌کند و هم برد تبلیغاتی برای آنها خواهد داشت. واقعیت امر آن است که دولت نباید در کسب موفقیت‌های اقتصادی عجول باشد و نباید تحت فشار تبلیغات مخالفان ناگزیر از اقدامات عوامگرایانه شود. دولت‌ها در همه جای دنیا به دنبال ایجاد یک نام خوب از خود در تاریخ و در صورت امکان قانونی، انتخاب مجدد هستند. همین امر سال‌های چهارم (سال‌های آخر) ریاست جمهوری را به سال‌هایی بدل می‌کند که دولت‌ها محافظه‌کار شده و با افزایش رفاه در جامعه آرای خود را افزایش داده و در مقابل اقدامی نمی‌کنند که بخشی از آرای خود را از دست دهند. بنابراین سال آخر را برای انجام اقدامات سخت اما ضروری اقتصاد باید نادیده گرفت. از آنجا که در ارزیابی‌های مردم و رای‌دهندگان خاطره‌های سال‌های آخر وزن بیشتری در تصمیم‌گیری و شکل‌گیری قضاوت نهایی دارد، فرصتی برای حاکمان وجود دارد تا در سال‌های اول و دوم خود اقدامات سخت و لازم و در عین حال غیرعوامگرایانه را انجام دهند تا به تدریج ثمرات این قبیل اقدامات در سال‌های آخر ریاست جمهوری ظاهر شود و مسوولان بتوانند از آنها برای اثبات کارایی در دور دوم استفاده کنند. با این حساب دولت فعلی باید فرصت را مغتنم شمرد و به جای اینکه نگران محبوبیت خود باشد با شجاعت بیشتر اقدامات ضروری برای اصلاح ساختار اقتصادی را انجام دهد. در حال حاضر، اختلالات در بازار کار، بازار محصول، انحصارات و هیمنه دولت بر اقتصاد، هیمنه مجموعه‌های شبه دولتی و انبوهی مسایل دیگر وجود دارد که مانع از بالفعل شدن پتانسیل‌های رشد می‌شود. به نظر می‌رسد توجه به این امور در امسال و سال آینده از اهمیت بیشتری برخوردار است. در پایان صرفا ذکر این نکته در مورد بیمه سلامت کافی است که هر شرکت بیمه‌ای بر اساس دریافت حق بیمه و یکپارچه کردن ریسک‌های بیمه‌شوندگان قادر به حیات است. حال اگر به ناگهان شرکت بیمه‌ای ایجاد شود که صرفا منفعت به بیمه‌شوندگان می‌پردازد ولی حق بیمه‌ای دریافت نکند، طبیعی است که از همان ابتدا محکوم به ورشکستگی خواهد بود. حال اگر دولت چنین بیمه‌ای را در گام اول حمایت کند مشکل یادشده موقتا حل خواهد شد اما اگر دولت همزمان مکانیسمی برای دریافت حق بیمه تدارک نکند، هزینه‌های آن در سال‌های بعد نیز بر دوش دولت خواهد افتاد. وجود پوشش بیمه‌ای برای شهروندانی که بیمه ندارند امر مثبتی است اما به شرط اینکه اینکار صرفا متکی به کمک دولت نباشد و دولت بنا به وظیفه ذاتی‌اش صرفا پوشش بیمه را برای اقشار خیلی خیلی ضعیف و آسیب‌پذیر متقبل شود. متاسفانه دولت فعلی هیچ اطلاع‌رسانی در مورد بررسی‌های اقتصادی چنین اقدامی منتشر نکرده است در حالی که انتظار می‌رفت همزمان طرح‌های مطالعاتی و تحلیل‌های پشتیبان نیز آشکارا منتشر می‌شد (اگر اصلا وجود داشته باشد!). مشکل بسیاری از نخبگان با دولت آقای احمدی‌نژاد بر سر این بود که اقداماتی را بی‌مطالعه و تامل انجام می‌داد که بار مالی آن سال‌ها بر دوش دولت باقی می‌ماند که یک نمونه آن مسکن مهر و توزیع نقدی یارانه است. این نگرانی وجود دارد که دولت فعلی نیز بدون بررسی کافی با چنین اقدامات پرهزینه‌ای در حوزه سلامت عدم تعادل در بودجه دولت را در سال‌جاری و سال‌های بعد تشدید کند.




Viewing all articles
Browse latest Browse all 1710

Trending Articles