ابراز نگرانی رییسجمهور از وضعیت دریاچه ارومیه؛: زندگی 14 میلیون نفر در خطر است
حجتالاسلاموالمسلمین «حسن روحانی» دیروز در دیدار کارکنان سازمان حفاظت محیطزیست و نهادهای مدنی در آستانه روز جهانی محیطزیست گفت که دولت در هیچیک از مسایل مهم اجتماعی خودش نمیتواند مسایل را حل کند چه اقتصاد، چه محیطزیست و چه دین، مردم باید باشند.
محیطزیست در راس کارها
رییسجمهور با بیان اینکه محیطزیست در راس همه کارهاست، یادآور شد: زمانی بود که محیطزیست بهصورت تشریفات بود. زمانی بود که هنوز همه به باور نرسیده بودند که محیطزیست مدخلیت دارد و باید روی آن حساب باز کرد. فکر میکردند مسایل محیطزیستی جزو تشریفات است و حالا برای قشنگی هم میگویند مساله محیطزیست پیوستی هم داشته باشد.
روحانی افزود: مانند بهداشت، زمانی که آمد مردم فکر میکردند، تشریفات است. زمانی میخواستیم در خزانهها، دوش آب بیاوریم چه بساطی به پا شده بود. عدهای میگفتند نصف دین از بین میرود اگر لولهکشی شود و دوش بیاید.
رییسجمهور گفت: آن زمان آغاز طلبگی من بود، در قم بودم. همان سال 1340 داشتند حمامها را عوض میکردند، سر و صدایی درست شد. دو حادثه در قم ما دیدیم که خیلی مهم است؛ یکی مربوط به حمامها بود و یکی وقتی میخواستند ساعت را عوض کنند، ساعت تابستانی و زمستانی.
وی درباره اهمیت محیطزیست گفت: روزگاری بشر در آغاز صنعتی شدن مشکلات و آثار منفی آن را در زندگی خود متوجه نمیشد و حتی افتخار میکردند که در طبیعت مداخله میکنند و مدعی بودند مداخلاتشان زیباآفرین است و زندگی را برای مردم سهل میکند.
روحانی با بیان اینکه بسیاری از پیشرفتهای علمی شرایط زندگی را برای بشر آسان کرده است اما باید اقدامات جبرانی هم در کنار آن انجام میدادیم، افزود: به طور مثال زمانی اتومبیل را نعمت بزرگ خدادادی میدانستند که توسط صنعتگران پدید آمده بود اما اشکال از اینجا شروع شد که وقتی سوار ماشین شدیم پیادهروی را به نحو دیگر جبران نکردیم.
رییسجمهور همچنین با بیان اینکه در مکانیابی برای مسکن، صنعت و جادهسازی خطا کردهایم، تصریح کرد: باید مکانی را برای مسکنسازی و صنعت انتخاب میکردیم که کمترین صدمه به محیطزیست را بزنیم اما زمینهای زراعی و باغها را به مسکونی تبدیل کردیم و اشکال از همین جا آغاز شد.
وی با بیان اینکه حتی در مدرنیته هم اموری از سنت را باید به شکل جدید حفظ کنیم، افزود: در صورتی میتوانیم راحت زندگی کنیم که جنگل و دریاچه، تالاب و رودخانه و... داشته باشیم.
قانون اساسی تضمینکننده محیطزیست
روحانی با بیان اینکه قوانین مربوط به محیطزیست در ایران از شکاربانی شروع شده است، گفت: اولین قانون برای نظام دادن شکاربانی و صید در دریاها وضع و اسم سازمان محیطزیست از حدود سال 1350 مطرح شد.رییس دولت یازدهم با بیان اینکه اصل «50» قانون اساسی در رابطه با محیطزیست است، اظهار داشت: در قانون اساسی راه به روشنی بیان شده است که نباید محیطزیست را تخریب و آلوده کنیم چراکه آلودگی و تخریب، محیطزیست را تهدید میکند.
رییس دولت تدبیر و امید با بیان این مطلب که در اولین جلسه دولت یازدهم همانطور که قول داده بودم راجع به دریاچه ارومیه بحث شد، گفت: خوشحالم دولت کارش را با مسایل محیطزیست آغاز کرد، اما معتقدم دولت در هیچیک از مسایل مهم اجتماعی خودش به تنهایی نمیتواند مشکلات را حل کند بلکه دولت میتواند تسهیلات لازم را فراهم کند و مردم را حمایت کند چراکه این مهم، کار مردم است.
رفع آلودگی هوای تهران به دلیل جایگزینی بنزین است
رییسجمهور با اشاره به آلودگی هوای تهران گفت که در سالهای اخیر هوای تهران راه رفتن را برای مردم سخت کرده بود همچنین مساله دریاچه ارومیه به مشکل بزرگ تبدیل شد که البته قدمهایی برای حل این مشکل برداشته شده و شرایط جوی نیز تا حدی کمک کرده است چون اگر به دریاچه رسیدگی نشود زندگی 14 میلیون نفر به خطر میافتد و اگراین دریاچه خشک شود توفانهای نمک شروع میشود که زندگی مردم را به خطر میاندازد.
روحانی در ادامه با بیان اینکه برخی میگویند این روزها آب و هوای تهران خوب شده است و این کار خداست، گفت: البته باد و باران از نعمتهای خداوند است و حتی اگر دولت توفیقاتی پیدا میکند از رحمتهای خداوند است اما دولت بر مساله محیطزیست به عنوان مساله اصلی برای سلامت و زندگی سالم مردم به عنوان اولویت بسیار مهم تاکید میکند و در این راستا برای عوض کردن بنزین در وزارت نفت کارهای خوبی انجام شد که خانم ابتکار هم واقعا در این رابطه احساس مسوولیت میکنند که اقدامات مفیدی انجام دادند و آثار تغلیظ بنزین را امروزه در تهران میبینیم که البته باد هم به آن کمک کرده است.وی با بیان اینکه برای حل مشکلات محیطزیستی اولین قدم فرهنگ است، خاطرنشان کرد: باید از دبستان برای فرهنگسازی جوانانمان کار کنیم که آموزشوپرورش در این رابطه وظیفه سنگینی دارد چون همه باید زندگی با زیست سالم را بیاموزند.
رییسجمهور با تاکید بر اینکه برای حل مشکلات محیطزیستی اساس را باید از فرهنگ آغاز کنیم، خاطرنشان کرد: فرهنگ را باید از دبستان شروع کرد چراکه بچهها میتوانند پدر و مادر خود را هدایت کنند.
رییسجمهور با اشاره به اینکه در دورهای شاهد مشکلاتی در آب آشامیدنی مردم تهران بودیم، گفت: وقتی پیگیری کردیم دیدیم که روی دریاچه سد کرج خانههای شناور ساختهاند و زندگی میکنند و حدود 240 خانه شناور روی دریاچه سد کرج ساخته شده بود که من نمیگویم متعلق به چه کسانی بود اما همه را جمع کردیم و در آن زمان به عنوان شورایعالی امنیت ملی وارد عمل شدیم و همه رستورانهای لب دریاچه را تخریب کردیم و خانههای روی دریاچه را جمع کردیم و به خاطر دارم که در آن روزها تلفن دفترم زنگ میخورد که چرا این اقدامات انجام میشود اما بعد از اینکه یکسال خون دل خوردیم همه آنها را از بین بردیم.
فرهنگسازی با محوریت صدا و سیما
رییسجمهور با اشاره به نقش صدا و سیما و رسانهها در فرهنگسازی برای حفظ محیطزیست گفت: مشارکت مردم نیز برای حل این مشکل از اهمیت ویژهای برخوردار است و در این راستا سازمانهای مردم نهاد بسیار تاثیرگذارند. وی با تاکید بر اینکه نباید مردم را دستکم بگیریم، افزود: دولت و مقامات دولتی در هر مقام نوکر مردم هستند، چون کشور حکومت و نظام متعلق به مردم است و دین همه زندگی به مردم است همچنین عشق به خانواده رسالت در دل مردم ماست پس باید به صحنه بیایند و دولت وظیفه دارد که کمک کند.
پیامد ابتلا به ویروس «کرونا» در کرمان
ایسنا- مدیر گروه مبارزه با بیماریهای دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت که تاکنون شش مورد مشکوک به بیماری کرونا در بیمارستان بستری شدند که پس از انجام نمونهگیری و آزمایشهای لازم مشخص شد که جواب آزمایش چهار نفر آنها منفی است و آنها مبتلا به بیماری کرونا نیستند و آزمایشهای دو نفر دیگر نیز ارسال شده است. دکتر مهدی شفیعی با اشاره به ابتلای دو نفر در کرمان به بیماری کرونا و تایید مرگ یکی از این افراد گفت: فرد دیگر خوشبختانه از بیمارستان مرخص شده است. وی تصریح کرد: از این چهار نفر که جواب آزمایش آنها منفی است، سه نفر مرخص شده و نفر دیگر هم به دلیل بروز بیماریهای زمینهای در بیمارستان بستری است. مدیر گروه مبارزه با بیماریهای دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: با توجه به شیوع بیماری کرونا در عربستان، شش هزار پمفلت آموزشی در رابطه با این بیماری و سایر بیماریهای تنفسی چاپ و منتشر شده و در اختیار حجاج قرار میگیرد. شفیعی افزود: در این پمفلتهای آموزشی، اقدامات بهداشتی را که حجاج باید هنگام سفر و پس از بازگشت انجام دهند، ارایه شده است. وی گفت: همچنین پمفلتهای آموزشی در رابطه با بیماریهای تنفسی و کرونا ویروس تهیه شده و در اختیار عموم جامعه قرار میگیرد.
رونمایی از کتاب کلید کنکور
مشاور ارشد مدیر گروه آموزشی، محبوبی گفت که کتاب کلید کنکور اولین کتابی است که در بحث کنکورایران رونمایی شده و تنها منبع سوالات آن کتابهای درسی است.پرویز محبوبی با اشاره به اینکه تستهای موجود در بازارنوعی اتلاف وقت است، افزود: بهترین روش برای قبولی در کنکور استفاده از کنکورهای سراسری پنج سال قبل است و هدف ازچاپ این کتاب فرمولیته کردن تستهاست.محبوبی در پایان اظهار داشت:70 درصد سوالات کنکور همیشه در حال تکرار شدن است و طراحان کنکور موظفند سوالات کنکور را طوری طراحی کنند که در تمام مدارس قابل ارایه باشد.
مرگ کارگر ۱۶ ساله افغان در حریق کارگاه نجاری
ایلنا- وقوع آتشسوزی یک کارگاه چوببری در جنوب شهر تهران به مرگ یک کارگر ۱۶ ساله منجر شد. در این حادثه که شامگاه گذشته در شهرک ولیعصر، خیابان حیدری جنوبی در اتاقک نگهبانی یک کارگاه چوببری و نجاری در سولهای به مساحت ۵۰۰ متر مربع رخ داد، چهار کارگر تبعه افغانستان در میان شعلههای آتش محبوس شدند.
سخنگوی آتشنشانی تهران نشت گاز از سیلندر ۱۱ کیلویی و وقوع انفجاری خفیف را علت وقوع این حریق اعلام کرد و گفت: سه کارگر ۲۰، ۲۵ و ۳۵ ساله افغان در جریان این حادثه آسیب دیده اما خود را به بیرون از اتاقک رساندند اما یک کارگر ۱۶ ساله در میان شعلهها باقی مانده بود.
سخنگوی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با اشاره به عملیات آتشنشانان برای اطفای حریق گفت: آتشنشانان پس از اطفای حریق با پیکر سوخته این کارگر ۱۶ ساله روبهرو شده و وی را به عوامل اورژانس تحویل دادند. آنها نیز پس از بررسی علایم حیاتی، مرگ این کارگر را تایید و اعلام کردند.