تفاهمنامه 2 وزارتخانه برای سلامت دانشآموزان؛ 15 درصد دانشآموزان چاقند
عادتهای غذایی و رفتاری دانشآموزان بارها مورد نقد کارشناسان بهداشت و تغذیه قرار گرفته است و اما این بار وزرای بهداشت و آموزشوپرورش برای برداشتن گامی در جهت بهبود این عادتها، تفاهمنامهای امضا کردند.
وزیر بهداشت ضمن هشدار به روند چاقی در دانشآموزان از اقدامات در دست انجام برای صدور شناسنامه سلامت برای دانشآموزان خبر داد. به گزارش ایسنا، دکتر سیدحسنهاشمی گفت: افتخار میکنم که امروز در خدمت دکتر فانی هستیم. وزارت آموزشوپرورش بالاترین ظرفیت برای پرداخت به امور پیشگیری و بهداشت است چراکه حدود 13 میلیون دانشآموز در مدارس داریم که با احتساب خانوادهها و بستگانشان تقریبا کل جمعیت کشور را
تشکیل میدهند.
اضافه وزن دانشآموزان
وی افزود: از وزارت آموزشوپرورش درخواست داشتیم که در بوفههای مدارس تغذیه سالم ارایه شود چراکه 15 درصد دانشآموزان چاق هستند. باید فرصت داد تا جلسات بعدی تصمیمات لازم را در این حوزه بگیرد. وزیر بهداشت تاکید کرد: بخش عمده کار ما در معاونت بهداشتی وزارتخانه باید متوجه بیماریهای غیرواگیر در دانشآموزان و مدارس باشد. مطمئنم آموزشوپرورش نیز آمادگی هر نوع همکاری را دارد. ضمن اینکه باید به وزارت آموزشوپرورش کمک کنیم در عین حال باید مطالباتمان را
پیگیری نماییم.
کنترل هفتگی مواد لبنی
هاشمی درباره اقدامات در دست انجام برای صدور شناسنامه و کارت سلامت برای دانشآموزان گفت: در زمان مدرسه تغذیه باید سالم بوده و نباید تغذیه باعث افزایش وزن، بیماری، خرابی دندان و... شود. حداقل باید شیر در مدارس توزیع شود. اکنون تمام شیرهای موجود در بازار سالمند. این اطمینان را به مردم میدهم که هر هفته مواد لبنی را کنترل میکنیم.
وزیر بهداشت ادامه داد: در حوزه ساماندهی بوفههای مدارس و اقلامی که در بوفهها عرضه میشود پیشنهاد شد که با صنایع غذایی صحبت شود تا بتوانیم بستههایی برای دانشآموزان تعریف کنیم که نمک و چربی کمتری داشته باشند. البته ممکن است متصدیان بوفهها مقاومتهایی داشته باشند. همچنین باید ذائقه دانشآموزان با گذر زمان تغییر کند.
هاشمی ضمن هشدار نسبت به روند چاقی در دانشآموزان اظهار کرد: بخشی از این موضوع از تغذیه ناسالم و کمتحرکی ناشی میشود. البته این موضوع منحصر به دانشآموزان نیست. چاقی یک عیب است که هزار و یک بیماری را نیز به دنبال دارد. از وزارت آموزشوپرورش تشکر میکنم که با وجود تمام محدودیتهایشان در زمینه تربیتبدنی دانشآموزان قدمهای موثری برداشتهاند اما در عین حال باید ساعت کلاسهای تربیتبدنی افزایش یابد. معتقدیم توسعه کشور در گروی توجه به سلامت و سالم بودن این بخش از جامعه است.
وی گفت: شخصا علاقهمندم که از وزارت آموزشوپرورش در بحث بهداشت و سلامت جامعه کمک بگیریم، بخشی از منابعمان را نیز باید در اختیار آموزشوپرورش قرار دهیم.
جزییات توزیع شیر در مدارس
وزیر آموزشوپرورش نیز در این مراسم ضمن اعلام این خبر که شیر در مدارس برای دوره ابتدایی و متوسطه اول توزیع خواهد شد، گفت: از آنجا که قراردادهای استانهای مختلف با شرکتهای لبنی متفاوت است ممکن است اختلافی در زمان توزیع شیر میان استانهای مختلف وجود داشته باشد.
علیاصغر فانی با اشاره به پیشبینیهای صورت گرفته برای اصلاح بوفه مدارس افزود: مقرر شده مباحث مربوط به این حوزه در کارگروهی با برنامه زمانبندی و همچنین اولویتبندی
ساماندهی شود.
فانی در پاسخ به سوالی درباره فضای فیزیکی در مدارس جهت تحرک بدنی دانشآموزان گفت: مدارس دولتی تقریبا از حیاطهای بزرگ و امکانات خوبی برخوردارند و فضای برخی مدارس غیردولتی نیز خوب است اما تعدادی از مدارس فضای کوچکی دارند. معاونت تربیتبدنی و سلامت آموزشوپرورش برای این قبیل از مدارس نیز اولویتهایی را تعریف کرده است. به عنوان مثال المپیادهای ورزشی درون مدرسهای امسال برای نخستین بار انجام شد و حدود سه میلیون دانشآموز را تحت پوشش قرار داد. چنین اقداماتی با هدف نشاط و شادابی در دانشآموزان انجام میشود و تلاش آن است که تسلیم امکانات نشویم بلکه فعالیتها طوری طراحی شود که از همین امکانات شاهد تحرکات بیشتری باشیم.
وزیر آموزشوپرورش ادامه داد: هر مدرسه غیردولتی جهت تاسیس باید از سازمان نوسازی مدارس وزارت آموزشوپرورش اجازه بگیرد به این ترتیب فضاهای آموزشی به لحاظ استحکام و بهداشتی بررسی میشوند.
اعتبارات پنج برابری ورزش
وزیر آموزشوپرورش همچنین در پاسخ به سوالی درباره افسردگی در دانشآموزان گفت: سه بخش در آموزشوپرورش به مبحث فعالیتهای فوق برنامه میپردازد؛ کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، معاونت فرهنگی و معاونت تربیتبدنی و سلامت، امسال فعالیتهای جدیدی در این سه بخش تعریف کردهایم، از جمله اعتباراتی که در اختیار معاونت پرورشی و فرهنگی قرار دادهایم 12 برابر سال گذشته است. پیشبینی ما آن است که بتوانیم بخشی از مشکلات را حل کنیم.
وی افزود: در حوزه تربیتبدنی نیز اعتباراتمان بیش از پنج برابر از سال گذشته شده است. براین اساس اجازه میخواهیم تا بتوانیم پایان امسال ارزیابی درستتری از فعالیتها داشته باشیم.
سیستمهای گرمایشی نیازمند اعتبار
فانی در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره بخاریهای مدارس و همچنین نگرانی از تکرار حادثه شینآباد گفت: حدود 200 میلیارد تومان برای اصلاح سیستمهای گرمایشی مدارس پیشبینی کردهایم اما نیاز ما حداقل 500 میلیارد تومان دیگر است تا بتوانیم به طور کامل تمام وسایل گرمایشی مدارس را اصلاح کنیم. سال گذشته آموزشهایی برای عوامل انسانی یعنی معلمان و کارکنان مدارس داشتیم به همین ترتیب مشاهده میکنید که خوشبختانه سال گذشته هیچ حادثهای اتفاق نیفتاد.
وزیر آموزشوپرورش افزود: تلاشمان آن است که عوامل انسانی آموزشهای لازم را دریافت کرده و سیستمهای گرمایشی اصلاح شوند. امیدواریم کمکهای بیشتری به آموزشوپرورش صورت گیرد تا بتوانیم این موارد را اصلاح کنیم.
وی همچنین در پاسخ به سوالی درباره مباحث مربوط به تحصیل دانشآموزان شینآبادی که پیش از این دچار سوختگی شده بودند، گفت: متاسفانه رسانهها مقداری در این زمینه کملطفی میکنند. این دانشآموزان جهت آموزش هیچ مشکلی ندارند. حتی زمانی که این کودکان جهت درمان به تهران میآیند در باشگاه فرهنگیان همراه خانوادهشان اسکان داده شده و برای آنها معلم خصوصی هم پیشبینی شده است. در مجموع این دانشآموزان هیچ مشکلی در زمینه آموزش ندارند.
سهم تغذیه ناسالم در مرگومیرها
در ادامه دکتر علی اکبر سیاری، معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: آموزش رفتارهای سالم از دوران کودکی بسیار سادهتر و کارآمدتر از این کار در دوران بزرگسالی است و مدارس میتوانند نقشی مهم و اساسی در ترویج آنها به دانشآموزان ایفا کنند.
به گزارش مهر، سیاری در ادامه افزود: دانشآموزان، گروه سنیای هستند که میتوانند با رعایت سبک زندگی سالم از سلامت خود، خانواده، همسالان و جامعه مراقبت کنند و به عنوان یک سفیر سلامت و یک شهروند خالق سلامت زندگی عاری از خطر، سالم، مولد، شاد و بانشاط و متعالی را در پیش بگیرند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: 12 و نیم میلیون دانشآموز با 24 میلیون والد و قریب دو میلیون معلم یعنی 38 میلیون نفر از جمعیت کشور، مخاطبان برنامه آموزش و ارتقای سلامت در مدارس هستند چون ارتقای سلامت در مدارس فرآیندی مشارکتی با سه ضلع دانشآموز، والدین، معلمان است.
وی با اشاره به اینکه، یکی از مهمترین اقدامات در دست اجرا و برای اولین بار در کشور، تدوین برنامه جامع آموزش سلامت در مدارس است، افزود: این برنامه با همکاری خوب دو وزارتخانه در دست تدوین است.
سیاری با تاکید بر اینکه، بسیاری از بیماریهایی که عامل مرگومیر بزرگسالان هستند، ریشه در عادتهایی دارند که معمولا از دوران کودکی و نوجوانی شروع شده و شکل گرفتهاند؛ عادتهایی مانند رژیم غذایی ناسالم، کمتحرکی، استعمال سیگار و قلیان افزود: آموزش رفتارهای سالم از دوران کودکی بسیار سادهتر و کارآمدتر از این کار در دوران بزرگسالی است. به همین دلیل، مدارس میتوانند نقشی مهم و اساسی در ترویج رفتارهای سالم و آموزش آنها به دانشآموزان ایفا کنند.
در زندان ماهشهر صورت گرفت؛
جلب رضایت اولیای دم در لحظه اجرای حکم قصاص
فارس- یک جوان ماهشهری که سالها پیش در یک دیگری مرتکب قتل شده بود با تلاش دادستان و مسوولان زندان ماهشهر پای چوبه دار و پیش از اجرای حکم توسط اولیای دم مورد بخشش
قرار گرفت.
در حالی که طناب دار به گردن محکوم انداخته شده بود و قاتل در آستانه قصاص قرار گرفته بود، اولیای دم مقتول رضایت دادند و از اجرای حق خود گذشت کردند.
در لحظه بخشش ابراهیمزاده برادر مقتول با بوسیدن روی قاتل گفت: خداوند متعال زندگی جدیدی به تو عطا کرده است پس در همه امور زندگیت خداوند را فراموش نکن.
دادستان عمومی و انقلاب شهرستان بندر ماهشهر ضمن تشکر از این اقدام خداپسندانه گفت: بدون شک اگر موضوع بخشش به خوبی مورد توجه و بهرهگیری قرار گیرد بسیاری از مشکلات اجتماعی برطرف خواهد شد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اهواز مطرح کرد؛
افزایش مبتلایان به بیماریهای تنفسی در خوزستان
ایلنا- معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اهواز با اعلام اینکه امسال شمار مبتلایان به بیماریهای تنفسی در این منطقه نسبت به سال پیش افزایش یافته است، گفت که این تعداد تاکنون بین ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ نفر بوده که به بیمارستان مراجعه کردهاند.
ایرج نظری با بیان این مطلب گفت: خوشبختانه این آلودگی مرگ و میری به دنبال نداشته و از این تعداد ۱۰۰ نفر بستری شده که سه نفر تحتنظر مراقبتهای ویژه قرار گرفتند.
وی با اشاره به اینکه ارایه آمار دقیق افرادی که دچار مشکلات تنفسی بهدلیل آلودگی هوا شدهاند، نیازمند جمعآوری اطلاعات است، افزود: برای این منظور، فرمهای خاصی در بیمارستانها تعبیه شده که در اختیار افراد مراجعهکننده به بیمارستانها داده میشود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اهواز متذکر شد: این مشکلات تنفسی با بارندگیهای ابتدای سال همراه بود و چه بسا که در بارندگیهای بعدی ما شاهد آن نخواهیم بود.
وی با تاکید بر «هزینهبر بودن» اقدامات پیشگیرانه و حل مشکلات آلودگی هوای اهواز گفت: باید در نظر گرفت که از جمعیت ۵ میلیون نفری استان دو هزار نفر دچار مشکل شدهاند و تلاش داریم تا این مشکلات در قالب مسایل علمی و در عین حال به دور از هرگونه جنجال از طرف فرماندار، نمایندگان و مسوولان حل شود.
به گفته وی، اقداماتی همچون تهیه تیزرهای تلویزیونی، پیامکها و مصاحبههای تلویزیونی و تذکرات لازم به شرکتهایی که در آلودگی هوا و ایجاد بیماری نقش داشتهاند، انجام شده است.
وی درخصوص علت بروز ریزگردها و ایجاد بیماریها در بین افراد گفت: علت اصلی آلودگی هوا تاکنون مشخص نشده است اما وجود کارخانجات صنعتی، کارخانه کربن بلک دزفول، کشت و صنعتهای اطراف شهر، شرکتهای پتروشیمی، پالایشگاههای نفت، شرکت تولید نیروی برق رامین و... در آلودگی نقش داشته و به تبع آن موجب تشدیدکننده این وضعیت شدهاند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اهواز ادامه داد: علاوه بر مشکلات داخلی نامبرده، معضلات منطقهای بر تغییرات آبوهوایی همچون برهمریختگی اکوسیستم منطقهای ناشی از هشت سال دفاع مقدس، ریزگردهایی که از سوی عربستان به سمت منطقه میآیند، خشکسالی و کمآبی و انحراف آب ناشی از اثرات سوء سدسازی در منطقه و استفاده بیرویه از آبهای زیرزمینی نیز بیتاثیر نبوده است.
مدارس روز چهارشنبه تعطیل نیست
مهر- رییس مرکز اطلاعرسانی و روابط عمومی وزارت آموزشوپرورش از فعالیت مدارس در روز چهارشنبه هفته جاری خبر داد.
علیرضا جدایی با اشاره به فعالیت مدارس در روز چهارشنبه گفت: تمامی مدارس کشو در تمام مقاطع تحصیلی اعم از دولتی و غیر دولتی در روز چهارشنبه 14 آبانماه جاری باز است.وی با تاکید بر ضرورت اطلاعرسانی مدیران مدارس به دانشآموزان عنوان کرد: مفهمومی با عنوان بین تعطیلی در فرهنگ کار و تلاش نداریم و در ادبیات نظام اداری مبنای قانونی ندارد و دانشآموزان در روز موردنظر به تحصیل میپردازند.
۸۰ درصد نخبگان در ۴ دانشگاه کشور
فارس- قائم مقام بنیاد ملی نخبگان از آغاز اجرای آییننامه جدید نخبگان در دانشگاهها خبر داد و گفت که ۸۰ درصد نخبگان در چهار دانشگاه کشور هستند و مسوولیت بیشتر اجرای آییننامه نیز بر عهده این دانشگاههاست.
سعید سهرابپور قائم مقام بنیاد ملی نخبگان گفت: آییننامه جدید نخبگان بازنگری و به دانشگاهها ابلاغ شده است و دانشگاهها باید سازوکار اجرای آن را سریعتر فراهم کنند. وی افزود: بر اساس این آییننامه، نخبگان باید هر سال درخواست خود را برای فعالیت در زمینههای آموزشی، پژوهشی و فرهنگی اعلام کنند و هر سال نیز بر تعداد نخبگان بیشتر میشود.
سهرابپور اظهار داشت: 80 درصد نخبگان کشور در چهار دانشگاه هستند بنابراین مسوولیت بیشتر اجرای آییننامه نیز برعهده این دانشگاهها قرار میگیرد. وی افزود: بیشتر نخبگان در دانشگاههای شریف، تهران، شهیدبهشتی و علوم پزشکی تهران هستند.
حمایت ویژه از دانشجویان هستهای
فارس- معاون پیشتیبانی صندوق رفاه دانشجویان با اشاره به اینکه در صورت داشتن شرایط صددرصد دانشجویان هستهای متقاضی، وام دریافت میکنند، گفت که صندوق رفاه از دانشجویان متقاضی وام و تسهیلات دانش هستهای به صورت ویژه حمایت میکند.
سیدفردین تقیزاده، معاون پشتیبانی و منابع انسانی صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم با اشاره به درج برخی از خبرهای نادرست در رسانهها در رابطه با لغو «وام شهریه دانش هستهای» گفت: «وام شهریه دانش هستهای» لغو نشده و پرداخت این وام در صندوق رفاه دانشجویان همچنان ادامه دارد.
وی گفت: هیچگونه تحریمی در این خصوص صورت نگرفته است و با توجه به مشکلاتی که امسال در بحث بودجه داشتیم و بودجه نسبت به سال 92 کمتر شده ولی به هیچوجه «وام شهریه دانش هستهای» لغو نشدهاست. تقیزاده تصریح کرد: متاسفانه برخی رسانهها اخیرا خبرهای کذبی در رابطه با لغو این وام منتشر کردند که درست نیست و این موضوع بهانهای به دست دشمنان خواهد داد که بگویند دولت با دانش هستهای مخالف است.
معاون پشتیبانی و منابع انسانی صندوق رفاه دانشجویان اظهار داشت: ما از دانش هستهای حمایت میکنیم زیرا یک پروژه ملی است و به تمام کسانی که برای وام شهریه دانش هستهای ثبتنام کردند این وام را پرداخت میکنیم یعنی صددرصد دانشجویان این رشته در صورت داشتن شرایط وام خواهند گرفت.
مرمت تابلوهای کاخ مرمر
مهر- تعدادی از تابلوهای نفیس کاخ مرمر که در پی آتشسوزی سال 88 از بین رفته بود، توسط کارشناسان سازمان میراث فرهنگی مرمت میشوند.
سپیده سیروسنیا، معاون میراث فرهنگی تهران گفت: در سال 88 با وقوع آتشسوزی در بخشهایی از کاخ مرمر تعدادی از تابلوهای رنگ روغن و نفیس بهزاد نیز سوخت تا اینکه سال گذشته دو تابلو توسط کارشناسان مرمت شد و امسال نیز حدود چهار ماه است که طرح مرمت کلی این تابلوها داده شده و مراحل کار آنها رو به اتمام است.
وی ادامه داد: این تابلوهای رنگ روغن جزو تابلوهای الحاقی به دیوار نیستند اما چون میزان سوختگی آنها زیاد است، نمیتوان از کاخ بیرون آورد و مرمت کرد به همین علت کارشناسان به داخل کاخ میروند.
ثبت روز راهیان نور در تقویم
فارس- طبق ابلاغیه حسن روحانی روزهای قانون اساسی، تاسیس نهاد شورای نگهبان، افتتاح حساب شماره ۱۰۰، راهیان نور، سینما و روستا به متن تقویم هجری اضافه شد. طبق ابلاغیه حسن روحانی، رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی روزهای قانون اساسی، تاسیس نهاد شورای نگهبان، سالروز افتتاح حساب شماره 100 به فرمان امام خمینی(ره) جهت بیماریهای خاص و صعبالعلاج و راهیان نور به متن تقویم هجری اضافه شد.
همچنین روزهای سینما، روستا، صادرات و استاندارد از ضمیمه به متن تقویم انتقال یافت. گفتنی است سالروز تاسیس کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور به ضمیمه تقویم راه یافت. این ابلاغیه از سوی رییسجمهور به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ارسال شده است و در روزنامه رسمی جمهوری اسلامی هم منتشر شده است.
بیهوشی مسافران بین شهری توسط مجرم سابقهدار
ایسنا- دهم خردادماه سالجاری جوان دانشجویی با مراجعه به کلانتری 208 ترمینال جنوب به ماموران اعلام کرد که سه روز پیش و زمانی که با اتوبوس بینشهری بیرجند- تهران قصد آمدن به تهران را داشته، توسط یکی از مسافرین بیهوش شده و پس از سه روز در داخل بیمارستان به هوش آمده است. با تشکیل پرونده مقدماتی با موضوع «سرقت به عنف به شیوه بیهوشی» و به دستور شعبه چهارم بازپرسی دادسرای ناحیه 34 تهران، پرونده جهت رسیدگی در اختیار پایگاه هفتم پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار گرفت.
جوان دانشجو پس از حضور در پایگاه هفتم پلیس آگاهی در اظهاراتش به کارآگاهان گفت: در مورخ هفتم خردادماه سالجاری به قصد آمدن به تهران در کمربندی قم سوار یک دستگاه اتوبوس بینشهری شدم که از بیرجند به تهران میرفت. پس از سوار شدن به اتوبوس مرد میانسالی به عنوان مسافر در کنارم نشست. این شخص پس از دقایقی باب صحبت را باز کرد و برای تعارف یک شکلات به من داد. پس از دقایقی کوتاه دچار سرگیجه شدیدی شده و پس از آن دیگر متوجه هیچ چیزی نشدم. زمانی که به هوش آمدم، متوجه شدم که سه روز است در داخل بیمارستان هستم؛ آن زمان بود که فهمیدم تمامی وسایلم شامل یک دستگاه لپتاپ، گوشی تلفنهمراه، مدارک شناسایی و تمامی وجه نقد همراهم سرقت شده است.
بنابر این گزارش، با توجه به شیوه و شگرد سرقت، کارآگاهان با انجام چهرهنگاری و بهرهگیری از بانک اطلاعات مجرمین سابقهدار موفق به شناسایی یکی از مجرمین سابقهدار با 12 سابقه دستگیری به نام محمد.ن (42 ساله) شدند که مالباخته به محض مشاهده تصویر این شخص، وی را بهطور کامل و دقیق مورد شناسایی قرار داد. بررسی سوابق محمد.ن نشان داد که وی از سال 76 تاکنون بارها و به اتهام ارتکاب جرایم مختلف سرقت، قاچاق موادمخدر، سرقت خودرو، سرقت داخل خودرو، قاچاق مشروبات الکلی و... دستگیر شده است.