Quantcast
Channel: صفحه ۱۴ - روزنامه جهان صنعت
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1710

14

$
0
0

بررسی وضعیت اقتصاد سلامت در گفت‌وگو با محمدرضا واعظ مهدوی؛بازگشت به قبل از توفان

ادامه از صفحه یک
کارنامه یک‌ساله‌ای که عملکرد وزیر بهداشت با آن سبک و سنگین می‌شود، طرح تحول سلامت را روی پیشانی ثبت کرده و به آن می‌بالد. حسن قاضی‌زاده‌هاشمی در گفت‌وگو و اطلاع‌رسانی هم کوتاهی نمی‌کند و هر روز خبری به نقل از او در خبرگزاری‌ها یافت می‌شود، اخباری که اغلب حاوی نقاط روشن و امیدوارکننده در عرصه بهداشت و درمان است و گاهی هم گریزی به کاستی‌ها و کمبودها می‌زند تا نشان دهد وزیر بهداشت نمی‌خواهد از دسته خوشبین‌های بی‌توجه باشد. اما طرح تحول سلامت در عین شنیده شدن نامش میان اخبار روزانه، ابهاماتی در افکار عمومی باقی گذاشته است. بنا به گفته کارشناسان، این طرح به دنبال بازگرداندن شرایط هزینه‌های سلامت به سال‌های قبل از دولت سابق است، زمانی که این هزینه‌ها حدود 10 درصد بود و طی چند سال گذشته به بیش از 70 درصد رسید.
ریشه سهم 70 درصدی مردم
محمدرضا واعظ مهدوی، کارشناس اقتصاد سلامت که پیش از این سابقه فعالیت در معاونت توسعه مدیریت و همچنین معاونت پشتیبانی وزارت بهداشت و مدیرعاملی سازمان بیمه خدمات درمانی را داشته است در گفت‌وگو با «جهان‌صنعت» به برخی از ابهامات این طرح پاسخ داده است. وی درباره روند کاهش پرداخت هزینه‌های سلامت از جیب مردم از 70 درصد به حدود 9 درصد می‌گوید: محاسباتی که براساس حساب‌های ملی بهداشت صورت گرفته نشان می‌دهد میزان سهم پرداختی از جیب مردم از کل هزینه‌های سلامت در سال‌های 88 تا 90 بیش از 55 درصد بوده است. این سهم باز هم افزایش پیدا کرد و متاسفانه در سال‌های 91 و 92 که شاهد افزایش شدید هزینه‌های بهداشت و درمان بودیم به بیش از 70 درصد رسید. این افزایش متاثر از افزایش نرخ ارز و همچنین افزایش قیمت‌های ناشی از هدفمندی یارانه‌ها بود. البته گزارش مستندی از وضعیت پرداختی مردم در آن دوره نداریم اما برآوردها براساس افزایش نرخ ارز حکایت از آن دارد که این پرداختی به حدود 70 درصد و بیش از آن رسیده بود زیرا در زمانی که هزینه‌ها 55 درصد بوده و دارو با ارز 100 تومان تهیه می‌شد، هزینه‌های بهداشتی و درمانی یک‌سوم تا یک‌چهارم هزینه‌های فعلی بودند بنابراین ریشه بحث 70 درصدی بودن پرداخت هزینه‌های سلامت از جیب مردم در دولت گذشته همین برآوردهایی است که انجام شده است.
کمک به اعتبارات بیمه‌ای
وی درباره تدابیر دولت یازدهم برای مقابله با این مشکل توضیح می‌دهد: «دولت یازدهم مسوولانه با این موضوع برخورد و تدابیری اتخاذ کرد که بتواند درمان‌های مورد نیاز مردم را فراهم کند. مجموع این تدابیر در قالب طرح تحول سلامت ارایه شد که مهم‌ترین رکن آن تامین اعتبارات برای تهیه داروها و تجهیزاتی بود که در بیمارستان‌ها موجود نبود و مورد نیاز مردم بود. آنها نسخه می‌گرفتند و باید بیرون از بیمارستان این داروها و تجهیزات را تهیه می‌کردند. همچنین بعضی از خدمات که به دلیل افزایش قیمت تحت شمول بیمه نبودند یا بیمه، بخش کمی از آن را پرداخت می‌کرد تامین اعتبار شد. مجلس هم با هماهنگی دولت در قانون بودجه سلامت یک درصد قانون ارزش‌افزوده را به این بخش اختصاص داد تا در بیمارستان‌های دولتی بیماران بیمه شده پوشش بهتری دریافت کنند و هزینه‌های بیماران در بیمارستان‌های دولتی که به طور متوسط بین 35 تا 40 درصد بود به کمتر از 10 درصد کاهش پیدا کند.
کاهش سقوط به زیر خط فقر
این کارشناس که در سال 92 خبر داده بود پنج درصد مردم تهران به دلیل هزینه‌های سلامت زیر خط فقر رفته‌‌اند درباره تاثیر این تحول در وضعیت معیشتی بیماران می‌گوید: مطالعه‌ای که سال ۹۰ در تهران انجام شد، نشان داد ۲۲ درصد از مردم تهران زیرخط فقر نسبی قرار دارند که 7/4 درصد آن به دلیل هزینه‌های سلامت زیرخط فقر قرار گرفته‌اند. اکنون آمار تازه‌ای در این باره به دست نیامده اما کاهش هزینه‌های سلامت ضرورتا این شرایط را بهبود خواهد بخشید.
وی این توضیح را اضافه می‌کند که این کار تا قبل از سال 89 و هدفمند شدن یارانه‌ها و افزایش نرخ ارز انجام می‌شد. یعنی تقریبا آنچه برای هزینه‌های سلامت از جیب مردم پرداخت می‌شد حدود 10 درصد بود. چراکه طبق قانون، بیمه موظف بود 90 درصد این هزینه‌ها را پرداخت کند. اما پس از هدفمندی یارانه‌ها اعتبارات بخش بیمه و دولت برای انجام این مسوولیت کفایت نمی‌کرد و اجرای طرح تحول سلامت در دولت یازدهم در واقع بازگشت به شرایط چهار سال قبل بود.
داروهای گران بیماران صعب‌العلاج
واعظ مهدوی درباره تغییر شرایط درمان بیماران صعب‌العلاج می‌گوید: بخشی از هزینه‌های مراجعات مردم به بیمارستان‌ها مربوط به بیماری‌های صعب‌العلاج و سرطان‌ها می‌شود که در حال حاضر در بیمارستان‌های دولتی پوشش داده می‌شوند. اما مشکلاتی وجود دارد؛ در اثر سیاست نادرست دارویی مقدار زیادی داروی برند و وارداتی با قیمت‌های گران به کشور وارد می‌شود و هزینه سنگینی هم به بیمارستان و هم به بیماران تحمیل می‌کند. به طوری که 10 درصد فرانشیز این داروها خود رقم سنگینی می‌شود و بسیاری از بیماران توان پرداختش را ندارند. از سوی دیگر اصلا چنین هزینه‌ای برای این بیماران لازم نیست و حتی داروهای بسیار ساده دیگری هم با قیمت‌های گران داخل کشور می‌بینیم که هیچ ضرورتی نیست برند باشند.
وی حل معضل قیمت بالای داروهای بیماران خاص را نیازمند تدبیری برای تولید داروها و کاهش میزان فرانشیز می‌داند و می‌افزاید: این موضوع بسیار مهم است و اگر مسوولان به آن توجه نکنند بازار داروی ایران ممکن است تا اعداد و ارقام بالایی که به بیش از 10 میلیارد دلار می‌رسد تبدیل به مصرف‌کننده شود و صدمه شدیدی به اقتصاد ملی وارد کند. مردم فشار سنگینی را بابت بیماری تحمل می‌کنند و داروهای گران خارجی تبدیل به فشار دیگری می‌شود در حالی که حمایت از تولید داخلی و ندادن اجازه ورود به داروهای مشابه می‌تواند این مانع را از سر راه بردارد.
کتابی برای تعادل هزینه‌ها
کتاب تعرفه‌ها که چندی پیش از سوی وزارت بهداشت رونمایی شد، یکی دیگر از اقدامات دولت برای مقابله با هرج‌ومرج در پرداخت‌های بخش سلامت است. واعظ مهدوی درباره کارکرد این کتاب می‌گوید: در ارزش نسبی خدمات سعی شده تعادل مناسب‌تری بین میزان درآمد گروه‌های مختلف پزشکی ایجاد شود تا تفاوت درآمد تخصص‌های مختلف کمی کاهش پیدا کند. همچنین بعضی بیماری‌ها که درمانشان زمانی بسیاری سنگین بود و تعرفه بالایی داشت، حالا که شیوه‌های درمان آسان‌تر شده ضریبشان کمتر شود و برعکس بعضی بیماری‌ها که میزان سختی بیشتری برای درمان دارند از ضریب بالاتری برخوردار شوند. مجموعا به نظر می‌رسد تعادل بیشتری در تعرفه‌ها برقرار شده است.
وی مزیت تعیین تعرفه‌ها را در دو نکته توضیح می‌دهد: با اجرای ارزش نسبی تعرفه‌ها که تعادل منطقی‌تری برقرار کرده است، انتظار می‌رود پرداخت‌های غیرقانونی متوقف شود. آنچه به زیرمیزی معروف بوده و به بهانه تعرفه دریافت می‌شد حالا دیگر باید متوقف شود. نکته دوم این است همان‌طور که در مصوبه ارزش نسبی تعرفه‌ها آمده میزان پرداختی فرانشیز باید به نحوی تغییر کند که پرداختی افزایش پیدا نکند.
پزشک خانواده فراموش نشود
پیش از روی کار آمدن دولت یازدهم، پزشک خانواده طرح دیگری بود که در حوزه بهداشت و درمان سر زبان‌ها افتاده و وزارت بهداشت‌وقت بر آن تاکید بسیار داشت. این کارشناس اقتصاد سلامت درباره ارتباط این دو طرح با یکدیگر می‌گوید: در طرح تحول سلامت سعی شده کسانی که از طریق پزشک خانواده ارجاع می‌شوند هزینه کمتری بپردازند. تحمل هزینه‌ها با روند گذشته اصلا امکان‌پذیر نبود و ناگزیر این طرح عملیاتی شد. با این حال طرح تحول سلامت نمی‌تواند جایگزین پزشک خانواده باشد. ادامه طرح پزشک خانواده نیز باید در دست اقدام قرار گیرد. متاسفانه شاهد بودیم وزرای بهداشت دوره‌های گذشته در پایان کارشان یاد پزشک خانواده می‌افتادند و نتوانستند آن را به ثمر برسانند.
نتایج نظرسنجی طرح تحول سلامت
در شرایطی که مسوولان بهداشت و درمان خبر از کاهش هزینه‌های درمان می‌دهند، افکار عمومی در میان مردم و کارکنان بخش سلامت نظرات متفاوتی دارند.
فلاحی، معاون اجرایی مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران نتایج یک نظرسنجی در سه جامعه آماری مختلف از جمله بیماران، پزشکان و پرستاران در بازه زمانی 24 تیرماه تا 14 مرداد‌ماه را اعلام کرد. بر این اساس، 30 درصد بیماران از خدمات ارایه شده در بیمارستان‌ها رضایت کامل و 43 درصد رضایت نسبی داشته‌اند. همچنین مشخص شد 21 درصد از بیماران بستری از محیط فیزیکی بیمارستان اظهار نارضایتی کرده‌اند که دلیل عمده آن فرسودگی بنای بیمارستان‌های دولتی ذکر شده است. در نظرسنجی از پزشکان شاغل در مناطق محروم و پزشکان شاغل در بیمارستان‌های تابعه وزارت بهداشت، 91 درصد اعلام کرده‌اند که تمایل به ادامه کار در محل کار کنونی را دارند و 38 درصد پزشکانی که همکار طرح تحول نیستند تمایل به مشارکت در طرح را اعلام کرده‌اند. همچنین 42 درصد از پزشکان متخصص مشمول طرح نیروی انسانی اظهار تمایل کردند که در صورت اطمینان از استمرار روند پرداخت‌های طرح پس از پایان دوره طرح‌شان در این مناطق بمانند. در بررسی رضایت پرستاران از اجرای طرح تحول نظام سلامت نیز مشخص شد با آغاز این طرح به طور متوسط 25 ساعت افزایش در شیفت کاری پرستاران ایجاد شده که از این میان 38 درصد از پرستاران از افزایش بار کاری اظهار نارضایتی کرده‌اند.

 

با تحصیل 720 هزار دانش‌آموز در 52 هزار کلاس چندپایه اعلام شد:
ابلاغ آیین‌نامه جدید کلاس‌های چندپایه تا زمستان امسالایسنا- مدیرکل دفتر آموزش دبستانی وزارت آموزش‌و‌پرورش از تحصیل 720 هزار دانش‌آموز در 52 هزار کلاس چند پایه کشور در سال تحصیلی جاری خبر داد.
صادق صادق‌پور در پاسخ به پرسشی پیرامون مشکلات موجود برای اداره کلاس‌های چند پایه از جمله کمبود نیروی انسانی باتجربه اظهار کرد: در آیین‌نامه جدید کلاس‌های چند پایه چالش‌های پیش‌رو از جمله راهکارهای رفع کمبود نیروی انسانی، ارایه آموزش‌های لازم به معلمان کم‌تجربه و مانند آن دقیقا پیش‌بینی شده است. وی درباره زمان ابلاغ این آیین‌نامه گفت: آیین‌نامه جدید کلاس‌های چندپایه تا زمستان امسال ابلاغ خواهد شد اما تهیه شیوه‌نامه و دستورالعمل اجرایی آن ابتدای سال آینده انجام و برای اجرا در سال تحصیلی 95-94 آماده خواهد شد. به گفته مدیرکل دفتر آموزش دبستانی وزارت آموزش‌و‌پرورش در سال تحصیلی 94-93، 720 هزار دانش آموز در 52 هزار کلاس چند پایه در کشور مشغول تحصیل شده‌اند.

در صورت تصویب نهایی؛
جوان‌سراها و مراکز مشاوره کسب‌وکار جوانان راه‌اندازی می‌شوند

 

ایسنا- رییس کمیته اشتغال و مسکن جوانان وزارت ورزش و جوانان گفت که براساس نخستین جلسه این کمیته قصد داریم زمینه راه‌اندازی جوان‌سراها، المپیادهای مهارت‌های شغلی و تاسیس مراکز مشاوره کسب‌وکار جوانان را در کشور فراهم کنیم.
مجید نداف اظهار کرد: اشتغال یکی از مهم‌ترین نیازهای جامعه جوانان امروز است و بیکاری مهم‌ترین آسیب نظام اقتصادی خانوارهای دارای جوان به شمار می‌رود.
وی افزود: به طور متوسط 26 درصد جوانان کشور بیکار هستند که این آمار متاسفانه در برخی از استان‌ها فراتر از یک بحران معمولی به حدود 60 درصد نیز می‌رسد. این حجم از بیکاری متاثر از ناکارآیی نظام آموزشی و مهارتی کشور و سوء برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری دولتهای نهم و دهم در عرصه سرمایه‌گذاری و تولید شغل رقم خورده است که موید این موضوع آمار ارایه شده کمیسیون اقتصادی اتاق ایران است.
رییس کمیته اشتغال و مسکن جوانان وزارت ورزش و جوانان در ادامه گفت: براساس آمار این کمیسیون از سال 1384 به بعد 415 هزار شغل در بخش صنعت و 497 هزار شغل در بخش بازرگانی و تجارت و تعداد قابل توجهی از اشتغال در بخش ساخت‌وساز و مسکن از دست رفته است که البته در این بین716 هزار شغل در بخش غیرقابل طبقه‌بندی مشاغل ایجاد شده است که سرجمع این موارد حاکی از منفی بودن خالص اشتغال ایجاد شده و رشد مشاغل کاذب است.
وی با بیان اینکه جوانان مهم‌ترین پتانسیل و منشای تحولات توسعه کشورها هستند، اظهارکرد: بی‌توجهی به موضوعات این گروه اجتماعی،چالش جدی را پیش روی حرکت رو به رشد جوامع به‌خصوص کشور ما خواهد گذاشت. دولت یازدهم با این رویکرد و با بهره‌گیری از نظرات مدیران اقتصادی کشور، متخصصان و استادان دانشگاه از زمان آغاز به کار با به چالش کشیدن این مهم در سطح وسیعی از جامعه برنامه‌های مناسبی در جهت اقدامات اساسی در این حوزه تدارک دیده است.
نداف اضافه کرد: کمیته تخصصی اشتغال جوانان به همین منظور و در جهت سیاست‌های کلی ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه اشتغال، برنامه پنجم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی،اهداف چهارگانه شورای عالی جوانان و با هدف توانمندسازی جوانان به عنوان مهم‌ترین گروه هدف برنامه‌های اشتغال کشور راهکارهایی را در قالب روش‌های تعاملی و غیرتعاملی مورد توجه قرار داده است.
وی از مهم‌ترین برنامه‌های اجرایی این حوزه در وزارت ورزش و جوانان به طرح‌هایی نظیر برگزاری المپیاد مهارت‌های شغلی در سطوح ملی و منطقه‌ای، تاسیس جوانسراها (باشگاه جوانان کشور) و تاسیس مراکز مشاوره کسب‌و‌کار جوانان اشاره کرد.
رییس کمیته اشتغال و مسکن جوانان وزارت ورزش و جوانان در ادامه اظهار کرد: با اجرای طرح المپیاد مهارت‌های شغلی کارآفرینان نوآور- که در سایر کشورهای پیشرو نظیر کره‌جنوبی و مالزی نیز تجربه شده است- جوانان کشور مانند سایر المپیادها می‌توانند در سطح ملی و منطقه‌ای شرکت کنند و زمینه تجاری‌سازی و پرورش ایده‌ها و نوآوری‌های خویش را فراهم آورند.
رییس کمیته اشتغال و مسکن جوانان وزارت ورزش و جوانان ایجاد باشگاه جوانان یا جوان‌سراها را دومین برنامه پیشنهادی کمیته اشتغال و مسکن جوانان ذکر و اظهار کرد: این طرح نتایج نسبتا موفقی در کشورهای خارجی داشته و مورد توجه دستگاه‌های مختلف اجرایی نیز قرار گرفته است.
وی گفت: ایجاد باشگاه‌های جوانان یا جوان‌سراها پیشخوانی است برای ایجاد ارتباط دو سویه با نسل جوان که منجر به بهره‌گیری از پتانسیل‌های جوانان و ظرفیت‌سازی و استعدادیابی آنها در حوزه اشتغال می‌شود و امکان تجربه کار و فعالیت در مدل کوچک اجتماعی را تجربه خواهند کرد و بر همین اساس در شناخت و بروز استعداد‌های آنها بسیار کارگشا خواهد بود. در این فضاست که امکان پاسخگویی به سایر نیازهای جوانان به‌ویژه برای دوره پس از استقلال آنها از خانواده و فراغت از تحصیل در زمینه کسب‌و‌کار فراهم می‌شود.
نداف با اشاره به طرح راه‌اندازی مراکز مشاوره فنی- تخصصی کسب‌وکار گفت: قصد ما از راه‌اندازی این مراکز آموزشی، اطلاع‌رسانی، مشاوره و تقویت مهارت‌های شغلی و فرهنگ اشتغال است که به تولید اقتصادی و درآمدزایی قشر جوان سرعت می‌بخشد.
وی تاکید کرد: این طرح‌ها در مرحله تصویب است و در دومین کمیته تخصصی اشتغال جوانان که تا یک ماه آینده تشکیل می‌شود، بررسی می‌شود. پس از آن هم در ستاد ساماندهی ملی امور جوانان مورد کنکاش جدی‌تری قرار می‌گیرد و در صورت تصویب در شورای عالی جوانان نهایی می‌شود.

 

معاون شهرداری تهران خبر داد؛
خسارت 12 هزار میلیارد تومانی تصادفات به اقتصاد کشور

ایرنا- معاون حمل‌ونقل شهرداری تهران گفت که به علت تصادفات رانندگی، سالانه خساراتی بیش از 12 هزار میلیارد تومان بر اقتصاد ملی کشور وارد می‌شود.
سیدجعفر تشکری‌هاشمی افزود: حمل ونقل عمومی استاندارد می‌تواند به میزان زیادی از این خسارت‌ها جلوگیری کند.
وی مکانیزاسیون خدمات‌رسانی به شهروندان در سال‌های اخیر را از جمله اقدامات مهم مدیریت شهری دانست و گفت: اجرای زمان‌بندی حرکت اتوبوس‌های شرکت واحد با استفاده از تجهیزات به روز از جمله این اقدامات است.
تشکری‌هاشمی گفت: مکانیزه کردن تجهیزات حمل‌ونقلی طرحی بسیار وسیع است که به این منظور اجرای مدل یکپارچه مدیریت ترافیک شهری را از طریق یکپارچه‌سازی سیستم‌های حمل‌و‌نقل عمومی در دستور کار خود قرار داده‌ایم. وی تاکید کرد: وجود مدل یکپارچه مدیریت ترافیک شهری لازمه مدیریت شهری سامان‌مند در سطح ملی و در کل کشور است.
تشکری‌هاشمی افزود: به‌طور مثال موضوع مکانیزاسیون مراکز مکانیزه معاینه فنی خودرو که در تهران اجرا شده باید با کمک وزارت کشور در سایر کلانشهرهای کشور نیز پیاده‌سازی شود.معاون شهردار تهران با بیان اینکه تهران دارای شش هزار و 500 دستگاه اتوبوس است که دو هزار دستگاه آن فرسوده هستند، ادامه داد: طی چهار سال گذشته حتی یک دستگاه اتوبوس هم به تهران تحویل داده نشده در صورتی که این کلانشهر حداقل به 11 هزار دستگاه اتوبوس نیاز دارد.
تشکری‌هاشمی تصریح کرد: تاکنون سهم 50 درصدی دولت بابت توسعه حمل‌ونقل عمومی تهران به مدیریت شهری پرداخت نشده و لازم است دولت در زمینه رفع مشکلات حمل‌ونقل عمومی و کاستی‌ها و کمبودهایی که در این ارتباط وجود دارد، توجه ویژه و حساسیت ویژه‌ای داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: دیرکرد پرداخت بودجه توسعه حمل ونقل عمومی منجر به بروز مشکلاتی در نحوه خدمات‌رسانی و در نتیجه گله‌مندی شهروندان شده است. تشکری‌هاشمی گفت: در صورت پرداخت بودجه مصوب حمل‌ونقل عمومی می‌توانیم در اقدامی ضربتی اتوبوس‌های مورد نیاز را فراهم آورده و راه طولانی رسیدن به ناوگانی با 11 هزار دستگاه اتوبوس را تا جای ممکن کوتاه کنیم.

 

تصویب شیوه‌نامه انضباطی دانشگاه‌ها در آبان
ایسنا- معاون دانشجویان داخل سازمان امور دانشجویان وزارت علوم توضیحاتی در مورد جزییات شیوه‌نامه اجرایی آیین‌نامه انضباطی ارایه داد. دکتر ابوالحسن ریاضی در بیان اینکه پیش‌نویس شیوه‌نامه اجرایی آیین‌نامه انضباطی آماده است، افزود: امیدواریم این پیش‌نویس تا پایان آبان‌ماه به نتیجه برسد.
معاون دانشجویان داخل سازمان امور دانشجویان وزارت علوم در مورد تفاوت‌های شیوه‌نامه اجرایی جدید با شیوه‌نامه‌های قبلی توضیح داد: در آیین‌نامه انضباطی دانشجویان، تناسب بین تخلفات، مجازات و نحوه رسیدگی به شیوه‌نامه اجرایی ارجاع شده است،یعنی در آیین‌نامه جزییات و نحوه اجرایی شدن آیین‌نامه مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی برعهده دستگاه گذاشته شده است تا دستگاه موارد را با دقت برای زیرمجموعه‌ها تعریف کند.

اتمام کار لایحه ممنوعیت استفاده از سلاح سرد تا هفته آینده
فارس- سخنگوی کمیسیون قضایی مجلس از اتمام بررسی لایحه ممنوعیت استفاده از سلاح سرد طی هفته آینده خبر داد. میرهادی قره‌سید‌رومیانی در خصوص آخرین وضعیت لایحه ممنوعیت استفاده از سلاح سرد گفت: کلیات این لایحه در کمیسیون قضایی مورد بررسی قرار گرفت و به پایان رسیده است و هفته آتی جزییات آن در کارگروه ویژه کمیسیون مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت. وی افزود: بدون شک با تصویب این لایحه شاهد کاهش جرایم و قتل‌های ناشی از استفاده برخی از افراد از سلاح سرد خواهیم بود.
سخنگوی کمیسیون قضایی مجلس با اشاره به اینکه به احتمال زیاد هفته آینده این لایحه نهایی می‌شود، گفت: براساس جزییات لایحه یادشده چنانچه افرادی اقدام به حمل و نگهداری سلاح سرد کند یا عده‌ای قصد قدرت‌نمایی با آن را در مکان‌های عمومی داشته باشد یا اینکه بخواهد از این طریق اقدام به اخاذی یا تهدید کند برابر ماده «617» قانون مجازات اسلامی به مجازات جرم قدرتنمایی با چاقو محکوم خواهد شد.

پیشنهاد ایران برای استاندارد مبارزه با موادمخدر
مهر- جانشین فرمانده نیروی انتظامی بر مبارزه با تروریسم و موادمخدر در سطح بین‌الملل و نیز همکاری و انتقال تجربیات میان کشورها تاکید کرد. سردار حسین اشتری در هشتاد‌و‌سومین نشست مجمع عمومی پلیس جنایی بین‌الملل (اینترپل )که هر سال بین کشورهای عضو این سازمان برگزار می‌شود درخصوص دو موضوع مبارزه با تروریسم و موادمخدر سخنرانی کرد.
جانشین فرمانده ناجا در ادامه در خصوص مبارزه با قاچاق مواد مخدر، اظهارداشت: جمهوری اسلامی ایران در راستای مبارزه با این جرم، اقدامات بسیاری از جمله ایجاد موانع فیزیکی مستحکم و تشکیل پلیس‌های تخصصی مبارزه با مواد مخدر انجام داده است. جانشین فرمانده ناجا در پایان پیشنهادهایی چون تدوین رویه‌ای استاندارد در مبارزه زمینی و دریایی با مواد مخدر و نیز افزایش حجم تبادل اطلاعات درخصوص فعالیت شبکه‌های قاچاق مواد مخدر بین کشورها برای تعامل بیشتر ارایه کرد.
هشتاد‌وسومین نشست مجمع عمومی سازمان پلیس جنایی بین‌الملل روز دوشنبه 12 آبان‌ماه در شهر «مونت کارلو» کشور موناکو با حضور وزرا و مقامات بلندپایه از وزارت کشور و نهادهای قضایی بیش از 100 کشور جهان به همراه مقامات و روسای پلیس کشورهای عضو سازمان برگزار شد. این نشست به مدت پنج روز و تا روز جمعه (16 آبان‌ماه) ادامه دارد و قرار است در آخرین روز آن، دبیرکل جدید سازمان پس از انتخاب در جلسه عمومی برای مدت شش سال تصدی این پست را برعهده گیرد.

دریافت رسید هنگام ارایه مدارک به پلیس
مهر- نیروی انتظامی از مردم خواست هنگام تحویل اوراق شناسایی خود به ماموران پلیس از آنان رسید دریافت کنند. از آنجایی که پلیس براساس وظایف ذاتی و قانونی خود و در راستای برخورد با جرایم مختلف مانند تخلفات راهور، سوانح و تصادفات رانندگی و دستگیری‌ها از شهروندان مدارک شناسایی طلب می‌کند در این مواقع ماموران پلیس باید براساس دستورالعمل نیروی انتظامی پس از اخذ اوراق هویتی افراد به آنان رسید ارایه دهند.
در مواردی که پلیس به موجب قانون باید مدارک شناسایی افراد را ضبط کند، برای اینکه شهروندان دچار سردرگمی نشوند، ارایه رسید از سوی آنان ضروری است و مردم نیز باید این امر را خواستار شوند.

جریمه دانشجویان بدحساب صندوق رفاه
مهر- معاون پشتیبانی صندوق‌ رفاه دانشجویان وزارت علوم گفت که دانش‌آموختگانی که برای تسویه‌حساب با صندوق رفاه اقدام نکرده‌اند در صورت تاخیر در پرداخت، مشمول جریمه 12 درصدی می‌شوند.
دکتر فردین تقی‌زاد در گفت‌وگو با مهر در خصوص روند پرداخت بدهی دانش‌آموختگان به صندوق رفاه دانشجویان افزود: دانش‌آموختگان در حال پرداخت بدهی خود به صندوق رفاه دانشجویان هستند به ویژه دانش‌آموختگانی که قرار است در مقطع بالاتر تحصیل کنند و نیازمند خوابگاه هستند برای تسویه‌حساب مراجعه می‌کنند.وی افزود: عده‌ای از دانش‌آموختگان نیز هستند که هنوز برای تسویه حساب با صندوق رفاه دانشجویان اقدام نکرده و بدهی خود را پرداخت نکرده‌اند که این دانش‌آموختگان در صورت تاخیر در پرداخت، مشمول جریمه 12 درصدی می‌شوند. معاون پیشتیبانی صندوق‌ رفاه دانشجویان وزارت علوم خاطرنشان کرد: این دانشجویان در صورت تاخیر سالانه 12 درصد جریمه می‌شوند. ناصر مطیعی، رییس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم پیش از این در نشست مطبوعاتی اعلام کرده بود حدود 130 میلیارد تومان بدهی معوقه دانشجویان وجود دارد و حدود 300 هزار نفر هنوز به صندوق رفاه بدهکار هستند.


گودبرداری غیراصولی باز هم حادثه آفرید
فارس- سخنگوی سازمان آتش‌نشانی شهر تهران از تخریب بخشی از یک منزل مسکونی در خیابان آیت‌الله سعیدی شهرک صادقیه و مصدومیت یک نفر بر اثر این حادثه خبر داد. سیدجلال ملکی درباره تخریب یک منزل مسکونی اظهار داشت: در ساعت 12:04 دقیقه دیروز حادثه تخریب یک منزل مسکونی در خیابان آیت‌الله سعیدی شهرک صادقیه به سامانه 125 آتش‌نشانی اعلام و ماموران دو ایستگاه به محل حادثه اعزام می‌شود.
وی ادامه داد: آتش‌نشانان با حضور در محل حادثه مشاهده می‌کنند ساختمان مسکونی یک طبقه قدیمی که در مجاورت آن زمینی به وسعت 200 متر وجود داشت که 150 متر آن به عمق5/1 متر گودبرداری شده بود که موجب تخریب قسمت شرقی این منزل مسکونی قدیمی شده است و بخشی از دیوار روی یک خانم 50 ساله می‌ریزد.
سخنگوی سازمان آتش‌نشانی شهر تهران گفت: با رسیدن آتش‌نشانان اهالی محل این خانم را از زیرآوار خارج کردند که دچار جراحاتی سطحی شده بود و به مراکز درمانی منتقل شد. ملکی خاطرنشان کرد: پس از ایمن‌سازی‌های لازم ساختمان تخریب‌شده به مالک و عوامل شهرداری تحویل داده شد و در ساعت 12:57 دقیقه عملیات این حادثه به پایان رسید.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 1710

Trending Articles