Quantcast
Channel: صفحه ۱۴ - روزنامه جهان صنعت
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1710

14

$
0
0

معطوف شدن توجه‌ها به یک بیماری در پی درگذشت مرتضی پاشایی؛ تاکید وزیر بهداشت بر کنترل رشد سرطان

درگذشت مرتضی پاشایی خواننده پاپ بر اثر سرطان، توجه‌ها را به این بیماری معطوف کرده است. از بخش‌های خبری صدا و سیما تا سخنان مقامات مختلف، سرطان گویی به بحث روز تبدیل شده و ذهن‌ها را به خود مشغول کرده.
روز گذشته کمیته ملی سرطان نیز نشستی تشکیل داده بود و وزیر بهداشت در این نشست گفت: دلیل حساسیت وزارت بهداشت طی یک سال گذشته در حوزه غذا، هوا و سایر ریسک فاکتورها، داشتن دورنمایی از وضعیت سرطان در کشور است.
به گزارش ایسنا دکتر سیدحسن‌ هاشمی ادامه داد: سرطان یک واقعیت تلخ است و باوجود اینکه میزان ابتلا به این بیماری در ایران در مقایسه با اروپا و سایر کشورهای دیگرپنج برابر کمتر است اما روندی رو به رشد دارد و وضعیت فعلی ما در این خصوص مشابه چند دهه قبل آنهاست.  وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: اگر وزارت بهداشت در طی یک سال گذشته در حوزه امنیت غذا، هوا و کم تحرکی تاکید داشته و گاهی نیز مورد بی‌مهری‌هایی در این خصوص قرار گرفته است، دلیل عمده‌اش آینده‌نگری و داشتن دورنمایی از وضعیت سرطان در کشور است.
هاشمی با تاکید بر اینکه سرطان بیماری نیست که فی‌البداهه ایجاد شود و گاهی سال‌ها طول می‌کشد که خودش را نشان دهد، افزود: تلاش فعلی ما برای پیشگیری از ابتلا به سرطان و جلوگیری از افزایش شیوع آن در سال‌های آینده است.
وی در خصوص حمایت وزارت بهداشت از مبتلایان به سرطان گفت: تصمیمات خوبی در این حوزه گرفته شده که به‌طور مثال می‌توان به توزیع دارو صرفا در مراکز خاص اشاره کرد. این روند نظارت، مصرف و هزینه‌های دارویی گرانقیمت و خاص را به‌خصوص برای اقشار آسیب‌پذیر کنترل می‌کند.  وزیر بهداشت با اظهار تاسف از فوت مرتضی پاشایی به دلیل ابتلا به سرطان معده گفت: سرطان واقعیتی تلخ در زندگی صنعتی و مدرن امروزی است و باید تدابیری اتخاذ کنیم که سرعت روند رو به رشد آن را کنترل کنیم.
وی افزود: انجام چکاپ سالانه می‌تواند تضمینی برای تشخیص به موقع و کنترل این بیماری کشنده باشد.
هاشمی با اشاره به اینکه در حال حاضر سرطان معده کشنده‌ترین سرطان در ایران و بخصوص در مردان است، گفت: مشکل فعلی ما عدم توجه به توصیه‌های وزارت بهداشت است. مردم باید توانمند شوند و یاد بگیرند که چگونه مراقب خود باشند که به سرطان مبتلا نشوند و از همه مهم‌تر اینکه مردم این توصیه‌ها را جدی بگیرند.
‌هاشمی در پایان افزود: مهم‌ترین علت تزاید سرطان تغییر اجتناب ناپذیر هرم سنی جمعیت در کشور است بنابراین باید تدابیری اتخاذ کنیم که بتوانیم سرعت ابتلا به این بیماری را کاهش دهیم و با تعامل و هم افزایی بین بخشی حوزه‌های صنعت، کشاورزی، آب و هوا و شورای‌عالی سلامت و امنیت غذا از بروز سرطان پیشگیری کنیم تا جمعیت سالم بیشتری در آینده داشته باشیم.
مهم‌ترین راه‌های جلوگیری از وقوع سونامی سرطان در ایران
از سوی دیگر رییس انجمن توانبخشی قلبی ایران، تنها راه جلوگیری از وقوع سونامی سرطان در ایران را، فقط و فقط پیشگیری، چکاپ‌های مکرر و به موقع، ترغیب مردم به زندگی سالم، ورزش و ارایه اطلاعات درمانی مداوم به مردم دانست. به گزارش مهر، دکتر رضا قلم قاش ضمن ابراز تاسف از مرگ مرتضی پاشایی خواننده جوان و محبوب کشور افزود: سرطان به عنوان یکی از اشکال بدخیم بیماری‌های غیرواگیر، سالانه تعداد قابل توجهی از افراد جامعه را در سنین مختلف به کام درد، ناراحتی و در نهایت مرگ می‌برد. از طرف دیگر بار سنگین هزینه‌های درمان و نگهداری بیماران سرطانی نیز برای کشور، مردم و بیمه‌ها کمرشکن است و متاسفانه درصد شیوع آن در کشور ما رو به افزایش است. ضمن اینکه مرگ دلخراش مرتضی پاشایی نیز می‌تواند تلنگری جدی به تمام مردم و به خصوص جوانان و نوجوانان درباره تغییر سبک و سیاق زندگی‌شان باشد. وی تصریح کرد: بررسی‌های پژوهشگران و محققان مرکز پیشگیری و ارتقای «سلامت نسخه» که با مجوز رسمی وزارت بهداشت آغاز به کارکرده است نشان می‌دهد در صورت بی‌توجهی مردم به موضوع پیشگیری، تغییر در شیوه زندگی و خودمراقبتی، چهار سرطان سینه، کولون، سرویکس و پروستات، طی سال‌های نه چندان دور خط اول بیماری‌های بدخیم را در کشور شامل خواهند شد.
قلم قاش گفت: همان‌طور که وزیر بهداشت و سایر مسوولان و دست‌اندرکاران به تازگی نیز اعلام کرده‌اند، با اطلاع‌رسانی کافی و به موقع و آموزش و ترویج زندگی سالم می‌توان در وهله نخست از بروز این بیماری‌های خطرناک جلوگیری کرد یا اینکه بیماری‌های بدخیم را پیش از وقوع درمان نمود و از تحمیل بار عظیم مشکلات عاطفی، مالی و اجتماعی این دسته بیماری‌های خطرناک به جامعه جلوگیری کرد.
رییس مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی پیشگیری و ارتقای سلامت نسخه از هموطنان خواست موضوع چکاپ و بررسی وضعیت سلامت‌شان را به شدت جدی گرفته و برای رهایی از بیماری‌های مرگبار به مراکز پیشگیری و چکاپ در مراکز درمانی دولتی و خصوصی مراجعه کنند چراکه بدون شک پیشگیری راهی بسیار ارزان و مقرون به صرفه است و باعث می‌شود هیچگاه طعم شیرین زندگی به کام هموطنان تلخ نشود.
وی غذای سالم، ورزش، دوری از سیگار، تحرک کافی، مدیریت استرس در کار و زندگی، قناعت و پیشگیری از زیاده‌طلبی را از فاکتورهای یک زندگی سالم دانست و ایجاد مراکز اطلاعات درمانی را از برنامه‌های کلینک‌های پیشگیری و ارتقا سلامت عنوان کرد و افزود: این مراکز که به عبارتی چکاپ سنترهای قوی در کشور هستند، در سه سطح بیماران را تحت چکاپ قرار می‌دهند و احتمال رخداد بیماری‌ها مشخص می‌شود. قلم قاش پیشنهاد کرد: مردم به جای اینکه دایم به دنبال درمان‌های فوق تخصصی، مدرن و البته گرانقیمت و پیچیده باشند با مراجعه به این مراکز تحت برنامه‌های غربالگری سلامت قرار بگیرند و از امراضی چون سرطان، بیماری‌های قلبی، دیابت و ... پیشگیری کنند.
ساخت داروی ضدسرطان از نانو الیاف
خبر خوب در این میان شاید خبر امیدوارکننده ساخت داروهای جدید برای این بیماری باشد. محققان کشورمان جهت افزایش سلامت و کارایی داروهای ضدسرطان اقدام به ساخت و بررسی نانودارویی جدید با استفاده از پلیمرهای مصنوعی زیست سازگار و زیست تخریب‌پذیر به صورت آزمایشگاهی شدند.
به گزارش مهر، محمد ایرانی، دانشجوی دکترای مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، در این خصوص گفت: زمان رهاسازی دارو از داربست تهیه شده، بیش از 30 روز ادامه داردکه این نانودارو در طول 72 ساعت نیز خاصیت ضدسمیتی خود را حفظ می‌کند. وی عنوان کرد: در ساخت این نانودارو از فرآیند الکتروریسی بهره گرفته شده که در این تحقیقات، میزان و سرعت رهاسازی دارو در شرایط آزمایشگاهی و روی سلول‌های سرطانی ریه مورد بررسی قرار گرفته است.

 

مجری طرح احیای دریاچه ارومیه:
احیای دریاچه ارومیه را نباید سیاسی کرد
ایسنا- مجری طرح احیای دریاچه ارومیه تاکید کرد احیای دریاچه ارومیه مبنای علمی دارد و امکان‌پذیر است.
عیسی کلانتری در جلسه شورای اداری آذربایجان غربی و کارگروه احیای دریاچه ارومیه که با حضور معاون اول رییس‌جمهور در ارومیه برگزار شد، گفت: براساس نتایج مطالعات مراکز معتبرعلمی دریاچه ارومیه قابلیت احیاء دارد و نباید زمان برای اجرایی طرح‌های مصوب را بیش از این از دست داد.
مجری طرح احیای دریاچه ارومیه با بیان اینکه روند احیای دریاچه با سختی و دشواری‌های نیز همراه خواهد بود، گفت: احیای این دریاچه بسیار سخت است و آن را نباید سیاسی کرد و اجازه دهیم با برنامه ارایه شده بتوان تا سال 1402 شمسی دریاچه‌ای با 15 میلیارد مترمکعب آب به وسعت 4300 کیلومتر مربع و مناسب برای زندگی آرتیمای آن داشته باشیم.
در ادامه این جلسه دکتر تجریشی، دبیر ستاد ملی احیای دریاچه ارومیه نیز در گزارشی از وضعیت این تالاب بین‌المللی گفت: براساس طرح مصوب با تثیبت شرایط کنونی دریاچه و آغاز طرح احیاء پس از یک دوره 10 ساله دریاچه به شرایط اکولوژیک خود می‌رسد. وی افزود: برای احیای دریاچه ارومیه باید الگوی مبتنی بر کاهش مصرف آب در کشاورزی و سایر مصارف داشته باشیم.
دکتر تجریشی ادامه داد: کاهش مصرف آب و افزایش بهره وری با صنعتی شدن کشاورزی و بهبود وضعیت درآمدی و معیشتی کشاورزان حاشیه دریاچه از اهداف مهم طرح احیای دریاچه ارومیه است.
دبیر ستاد ملی احیای دریاچه ارومیه همچنین به برنامه‌های دستگاه‌های اجرایی در قالب مصوبه 7250 میلیارد ریالی در دولت نیز اشاره کرد و گفت: کاهش هشت درصدی مصرف آب در تمامی بخش‌های و حوزه‌ها در اطراف دریاچه ارومیه، مطالعه و اجرای سیستم‌های آبیاری نوین، نصب کتنورهای حجمی هوشمند، اجرای برنامه‌های آموزشی و فرهنگی و اطلاع رسانی به مردم، اجرای طرح بهکاشت در قالب جایگزینی کشت‌های چغندر قند به محصولات گندم و جو در حوضه دریاچه ارومیه، ممنوعیت تبدیل اراضی زراعی به باغات و رهاسازی حق آبه دریاچه در ماه‌های بهمن و اسفندماه سال‌جاری از جمله این طرح‌هاست.

 

تغییر مسیر ترانزیت موادمخدر با اقدامات ایران
ایسنا- معاون مقابله با عرضه و امور بین‌الملل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت که اقدامات پیشگیرانه ایران برای جلوگیری از ورود مواد مخدر به کشور مسیر ترانزیت این محموله‌ها را تغییر داده است.
هادی‌نژاد افزود: به گزارش دفتر جرم سازمان ملل، ترانزیت مخدرها از مرزهای تاجیکستان ۴۰ درصد افزایش داشته که این خود بیانگر تغییر مسیر ترانزیت این محموله‌ها در منطقه است.
معاون مقابله با عرضه و امور بین‌الملل ستاد مبارزه با مواد مخدر، تاجیکستان و قرقیزستان را گذرگاه‌های جدید ورود مواد مخدر به سایر کشورها معرفی کرد و گفت: با توجه به اینکه 411 هزار افغانی در این امر شاغل هستند و مخدر در ۱۹ استان این کشور کشت می‌شود و 260 هزار هکتار سطح زیر کشت دارد، مبارزه با آن تنها وظیفه یک کشور نیست و گسترش کشت مخدر در افغانستان بیانگر نیاز به همکاری‌های جهانی برای مبارزه است.
هادی‌نژاد ترغیب به استفاده و در دسترس قرار دادن مواد مخدر به‌خصوص برای قشر جوان را جنگ نرم و نقشه پنهانی دشمنان علیه جمهوری اسلامی ایران دانست و از خانواده‌ها خواست تا با هوشیاری و آگاهی از علایم اعتیاد به مقابله و مبارزه با این نقشه شوم دشمنان بپردازند.

هزینه جراحی بازگشت باروری رایگان شد
ایسنا- مدیر کل دفتر « سلامت جمعیت، خانواده و مدارس» وزارت بهداشت از حذف فرانشیز اعمال جراحی برگشت باروری در راستای عملیاتی شدن سیاست‌های کلی جمعیت ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری خبر داد. دکتر محمداسماعیل مطلق ضمن اعلام این خبر، گفت: با این اقدام، در زمینه تداوم برنامه‌ریزی و اجرای فعالیت‌های وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی به منظور ارتقای نرخ باروری کلی و عملیاتی شدن سیاست‌های کلی جمعیت ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری گام دیگری برداشته شد.
وی گفت: در این راستا با توجه به بند«سوم» سیاست‌های کلی جمعیت، بنا به پیشنهاد دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس و تایید معاون بهداشت و حمایت و پشتیبانی همه‌جانبه و دستور مساعد وزیر بهداشت مقرر شد که با توجه به پوشش بیمه‌ای خدمات یاد شده، هزینه سهم بیمار (فرانشیز) مربوط به اعمال جراحی برگشت باروری در افرادی که تحت عمل جراحی پیشگیری از بارداری قرار گرفته و متقاضی برگشت باروری می‌باشند، نیز از محل اعتبارات طرح تحول نظام سلامت پرداخت شود. مدیر کل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: بدون شک حذف فرانشیز و کاهش هزینه این اعمال جراحی از یکسو منجر به رضایتمندی متقاضیان دریافت این خدمات شده و از سوی دیگر با توجه به کاهش موانع موجود، گامی برای تشویق و بسترسازی به منظور فرزندآوری خواهد بود.

بهره‌برداری از 450 سرویس بهداشتی بین راهی
مهر- معاون سرمایه‌گذاری و طرح‌های سازمان میراث فرهنگی، گفت: بیش از 450 سرویس بهداشتی بین راهی در مسیرهای گردشگری در شرایط بهره‌برداری قرار گرفته است.
سعید شیرکوند گفت: بررسی اسناد در سازمان میراث فرهنگی نشان می‌دهد که پیش از این رییس وقت سازمان از ساخت هزار سرویس بهداشتی بین راهی خبر داده بود که تعدادی از آنها در دست ساخت است و چند سرویس دیگر نیز با مشکل مالکیت، زیرساخت‌ها، دسترسی امکانات و ... مواجه بودند که متوقف شدند. برخی نیز تکمیل شده و وارد چرخه می‌شوند.
وی ادامه داد: فراهم کردن زیرساخت‌های مناسب برای گردشگری یکی از مهم‌ترین اقدامات معاونت سرمایه‌گذاری و طرح‌های سازمان است.
پیش از این رحیم مشایی، رییس وقت سازمان میراث فرهنگی اعلام کرده بود که در هر 25 کیلومتر از جاده‌های گردشگری کشور، یک سرویس بهداشتی و مجتمع بین راهی ساخته خواهد شد. وی تاریخ تحقق این وعده را سال 90 اعلام کرده بود.

چین و ژاپن دو مقصد دانشجویان بورسیه
مدیرکل بورس سازمان امور دانشجویان گفت: دانشجویان بورسیه سال گذشته بیشتر به کشورهای چین و ژاپن اعزام شدند.
 دکتر احمد غلامی در گفت‌وگو با مهر در خصوص زمان اعزام دانشجویان بورسیه خارج سال 93 گفت: تا کنون تعداد دانشجویان بورسیه اعزامی‌ ما کم بودند علت آن هم این بود که این افراد، باقیمانده از پذیرفته شدگان سال 92 هستند که بدون آزمون پذیرفته شده بودند.
وی ادامه داد: اغلب دانشجویان بورسیه خارج در سال گذشته به طور عمده به چین و تعدادی هم به ژاپن و مابقی نیز به صورت پراکنده به کشورهای اروپایی اعزام شدند. مدیرکل بورس سازمان امور دانشجویان عمده رشته تحصیلی این دانشجویان را رشته‌های هوا فضا اعلام کرد و با اشاره به دانشجویان بورسیه سال‌جاری افزود: دانشجویانی که از طریق آزمون سراسری در بورس خارج پذیرفته شده‌اند، 115 نفر هستند که این دانشجویان در 80 کدرشته منطبق بر اولویت الف نقشه جامع علمی کشور پذیرفته شده‌اند.
وی ادامه داد: هنوز بورس خارج این دانشجویان عملیاتی نشده، آخرین کاری که دراین خصوص انجام گرفته این است که با مرکز نظارت و ارزیابی و هیات مرکزی جذب هماهنگ کردیم هر کدام از این دانشجویان را به دو دانشگاه، برای تعیین محل خدمت آینده آنها معرفی کنیم تا زمانی که آنها بتوانند از دانشگاه‌های معتبر دنیا پذیرش بگیرند، این مساله به آنها نیز ابلاغ شده است. وی افزود: اگر پذیرش این دانشجویان توسط کمیته تخصصی ما تایید شد و شرایط بورس خارج که در دفترچه کنکور آمده بود را دارا بودند به تدریج بعد از جایابی و تایید صلاحیت عمومی، اعزام آنها آغاز می‌شود.
احمدی با بیان اینکه همه بورس‌های اعزام شده در سال گذشته شامل دانشجویان مقطع دکتری بود، افزود: فقط 26 نفر در سال 90 برای تحصیل کارشناسی ارشد به روسیه اعزام شده‌اند که اکنون در مقطع دکتری تحصیل می‌کنند و بورس آنها منوط به جایابی در دانشگاه وابسته وزارت علوم است.

کاهش دغدغه‌های مردم برای دسترسی به دارو
ایلنا- رییس سازمان غذا و دارو گفت: با اجرای طرح تحول نظام سلامت جلوی هزینه‌های اضافی را گرفته‌ایم.
رسول دیناروند در حاشیه برگزاری کارگاه تدوین دارونامه بیمارستانی که در اهواز برگزار شد با بیان این مطلب گفت: در اوایل اجرای این طرح وضعیت مراجعه بیماران به بیمارستان‌ها افزایش یافت اما در حال حاضر با مدیریت صحیح و ارایه بسته‌های نظارتی وضعیت مطلوب است.
وی با بیان اینکه مسوولیت نظارت بر سلامت، کیفیت، تامین دارو و ملزومات پزشکی در بیمارستان‌های دولتی، برعهده سازمان غذا و داروی کشور است، افزود: امنیت درمان، مقوله‌ای است که باید با قوت بیشتری دنبال شود.
دیناروند امنیت درمان را شامل تامین ابزار مورد نیاز پزشک عنوان کرد و گفت: ابزاری که پزشک برای درمان نیاز دارد، دارو است و این دارو باید بدون دغدغه در اختیار پزشکان و مردم باشد. رییس سازمان غذا و دارو در ادامه با اشاره به مشکلاتی که در دو سه سال اخیر در حوزه دارو وجود داشت، گفت: متاسفانه در سال 91 و نیمه اول سال 92 با کمبود داروی مورد نیاز مردم مواجه بودیم که خوشبختانه این بحران در نیمه سال 92 فروکش کرد. البته مدعی نیستیم در حال حاضر همه مشکلات برطرف شده است اما از دغدغه مردم کاسته شده و دارو به اندازه کافی در دسترس بیماران قرار دارد.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 1710

Trending Articles