Quantcast
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1710

14

انتقاد معاون پژوهش وزارت علوم در حاشیه نمایشگاه کتب دانشگاهی؛ بودجه‌ پژوهشی دانشگاه‌ها صرف کارهای دیگر می‌شود

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در بازدید از دوازدهمین نمایشگاه بین‌المللی کتب کاربردی و دانشگاهی درباره کم بودن بودجه خرید کتاب‌های خارجی در دانشگاه‌ها گفت که واقعیت این است که ما چیزی به نام بودجه کتاب در دانشگاه‌ها نداریم بلکه این بودجه در قالب اعتبارات خود دانشگاه در نظر گرفته شده است. در واقع دانشگاه‌ها یک اعتبار پژوهشی و آموزشی دارند که معمولا به خاطر مشکلات جاری خود از این اعتبارات، استفاده‌های دیگر می‌کنند.
به گزارش ستاد خبری نمایشگاه، وی افزود: ما در حوزه اعتبارات پژوهشی چند آیتم داریم که یکی از آنها خرید کتاب، مجلات، پایان‌نامه‌ها و... است اما متاسفانه به خاطر مشکلات اقتصادی، جابه‌جایی‌هایی در منابع مالی این حوزه‌ها انجام می‌شود. با این حال، ما در سال 93 به همه دانشگاه‌ها ابلاغ کردیم که برای بخش پژوهش حداقل باید 15 درصد از کل بودجه‌هایشان را هزینه کنند.
دکتر احمدی در ادامه عنوان کرد: تا پیش از این حتی همین 15 درصد اعتبار دانشگاهی هم به خاطر بدهی و مشکلات دیگر دانشگاه‌ها صرف مسایل پژوهشی نمی‌شد. ما حتی این عدد را برای پژوهشگاه‌ها خیلی بالاتر یعنی 30 درصد درنظر گرفته‌ایم که در برخی دانشگاه‌های بزرگ مثل تربیت مدرس و دانشگاه تهران و... این عدد باید بالاتر باشد.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم درخصوص کمک‌های این وزارتخانه برای توسعه زیرساخت‌های آزمایشگاهی و منابع علمی به دانشگاه‌ها گفت: کمکی که ما سال گذشته در این زمینه به دانشگاه‌ها کردیم خیلی بیشتر از سال 2012 بوده است اما همان‌طور که گفتم دانشگاه‌ها این بودجه را صرف اولویت‌های دیگری می‌کنند. ما در سال گذشته به نسبت سال 91 چیزی حدود 30 میلیارد تومان فقط برای تجهیزات دانشگاهی به دانشگاه‌ها اختصاص دادیم اما به عنوان مثال در سال 90 حدود یک ششم تا یک هفتم این کمک صورت گرفته بود. در واقع بودجه کتاب‌های خارجی نه تنها کم نشده بلکه افزایش نیز یافته است، منتهی مسایل جانبی دانشگاه‌ها باعث شده که کتاب در اولویت‌های بعدی قرار گیرد.
دکتر احمدی یادآور شد: در این زمینه طبیعتا ناشران هم باید خودشان را با این شرایط تطبیق دهند. ما در مذاکراتی که با ناشران داشتیم به آنها‌ اعلام کردیم که شما نمی‌توانید با استانداردهای پنج سال قبل کار کنید و باید خودتان را با استانداردهای جدید، دنیای رقابتی و مشکلات ارزی و... تطبیق دهید. با مدیران بودجه‌ای و مالی کشور هم مذاکراتی در این‌باره داشتیم و عنوان کردیم که اعتبارات دانشگاه‌ها به‌خصوص در حوزه پژوهش نیازمند بازنگری است.
وی همچنین در مورد برگزاری نمایشگاه‌های تخصصی کتاب گفت: من با برگزاری نمایشگاه به شیوه فعلی موافق نیستم، بلکه معتقدم استاد و دانشجو هرموقع که اراده کنند باید بتوانند کتاب بخرند در تمام دنیا هم نمایشگاه‌ها مرکز خرید نیستند بلکه محل عرضه کتاب هستند. در ایران، استاد باید صبر کند تا به او بن دهند، نمایشگاهی برگزار شود و برود در صف بایستد و کتاب بخرد. این در شان و منزلت استاد و دانشجو نیست.
معاون پژوهش وزارت علوم تاکید کرد: من به زیرمجموعه خودم گفته‌ام که باید سازوکاری طراحی کنیم تا فرد بتواند هر زمان که می‌خواهد با هماهنگی دانشگاه مربوطه و تایید آن، خرید کتاب‌های مورد نیازش را انجام دهد. اگر شما می‌خواهید تخفیفی داشته باشید، به جای اینکه نمایشگاه بگذارید و بگویید من 40 درصد تخفیف می‌دهم، بگویید این تخفیف را در طول سال با این شرایط در نظر می‌گیرم. یعنی استادان را در منگنه زمانی قرار ندهید که سفارش‌هایی دهند که مورد نیازشان نیست.
دکتر احمدی در پایان گفت: ما هم حاضر به همکاری در این زمینه هستیم و هم قراردادی با دانشگاه آزاد اسلامی و وزارت بهداشت بسته‌ایم که از این به بعد هر فعالیتی در زمینه کتاب و نشریات را با هماهنگی هم انجام بدهیم و هر توافقی در قالب این سه دستگاه باشد.
دوازدهمین نمایشگاه بین‌المللی کتب کاربردی و دانشگاهی از 25 تا 28 آبان‌ماه در سالن تربیت بدنی دانشگاه تربیت مدرس برپا خواهد بود.
انجمن فرهنگی ناشران بین‌المللی ایرانیان با همکاری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دانشگاه تربیت مدرس این رویداد فرهنگی را برگزار می‌کند.

 

وزیر آموزش‌وپرورش ضمن تاکید بر اجرای قانون جامع ایثارگران:
5000 میلیارد تومان کسری بودجه داریم

وزیر آموزش‌و‌پرورش بر ضرورت اجرای قانون جامع ایثارگران تاکید و اظهار کرد: حدود 130 هزار نفر از پرسنل آموزش‌و‌پرورش از جامعه ایثارگران هستند و وظیفه خود می‌دانیم به امور ایثارگران رسیدگی کنیم.
به گزارش ایسنا، علی‌اصغر فانی در یکصد‌وسی‌وششمین جلسه شورای مشاوران وزرا در امور ایثارگران که در اردوگاه شهید باهنر برگزار شد با بیان اینکه آموزش‌و‌پرورش به لحاظ کمی و کیفی وزارتخانه بزرگی است، اظهار کرد: آمار دانش‌آموزان امروز از مرز 13 میلیون گذشته است و این تعداد در 122 هزار مدرسه با تلاش بیش از یک میلیون همکار فرهنگی مشغول امر سواد‌آموزی هستند.وی افزود: آموزش‌و‌پرورش در دورترین نقاط کشور حضور دارد. حتی اگر عشایر کوچ‌کننده و سیار داشته باشیم مدارس را به همراه آنها کوچ می‌دهیم.
اهرم‌های آموزش‌و‌پرورش در اختیار هیچ نهاد فرهنگی دیگری نیست
وزیر آموزش‌و‌پرورش با تاکید بر اینکه این وزارتخانه به لحاظ کیفی کارکردهای منحصر به فردی دارد و بزرگ‌ترین دستگاه کشور محسوب می‌شود، گفت: امسال سال فرهنگ و اقتصاد است و از کارکردهای جدی آموزش‌و‌پرورش نیز می‌توانند به انتقال فرهنگ از نسل گذشته به نسل آینده اشاره کرد. اهرم‌هایی را که آموزش‌و‌پرورش در اختیار دارد در اختیار هیچ نهاد فرهنگی دیگری نیست.وزیر آموزش‌و‌پرورش به اقدامات آموزش‌و‌پرورش در دوران هشت ساله دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: اعزام دانش‌آموزان و معلمان به جبهه‌ها کاری بود که آموزش‌و‌پرورش در آن زمان انجام داد. یکی دیگر از نقش‌های آموزش‌وپرورش در دوران دفاع مقدس ایجاد مجتمع‌های آموزشی رزمندگان بود. به هر حال دانش‌آموزانی بودند که به جبهه می‌رفتند و در اوقات فراغت و آزاد خود با این مجتمع‌ها آموزش می‌دیدند و تحصیل می‌کردند.فانی ادامه داد: در سال 1365 امام خمینی (ره) پیام مهمی درباره امور تحصیلی فرزندان شاهد صادر کرد و بنده در آن زمان معاون وزارت آموزش‌و‌پرورش بودم و از وزیر وقت درخواست کردم به بنده ماموریت دهد تا مدارس شاهد را راه اندازی کنم.وزیر آموزش‌و‌پرورش با بیان اینکه سالانه یکصد میلیارد تومان حداقل هزینه‌ای است که علاوه بر مدارس عادی در مدارس شاهد با طرح پراکنده صرف می‌کنیم، گفت: منتی هم در این خصوص نداریم و وظیفه خود می‌دانیم به امور ایثارگران رسیدگی کنیم.
بیش از 13 درصد پرسنل آموزش‌و‌پرورش از خانواده ایثارگران هستند
فانی افزود: اکنون 28 هزار جانباز، 14 هزار فرزند شهید با عنوان همکار فرهنگی، 4500 آزاده، 85 هزار رزمنده، 16 هزار خواهر و برادر شهید، حدود چهار هزار همسر شهید فرهنگی و در مجموع 130 هزار نفر از پرسنل آموزش‌وپرورش از خانواده ایثارگران هستند که بیش از 13 درصد از مجموع پرسنل این وزارتخانه را در‌برمی‌گیرند.وی در ادامه به اجرای قانون جامع ایثارگران اشاره و اظهار کرد: این قانون مصوبه مجلس و دولت را دارد و باید اجرا شود اما آمار ایثارگران در آموزش‌و‌پرورش آمار بسیار بالایی است بنابراین از بنیاد شهید درخواست می‌کنیم تا به ما در این خصوص کمک کند؛ ما نیز آمادگی داریم تا جایی که در توانمان است اجرای این قانون را دنبال کرده و اجرا کنیم. بنیاد شهید باید به همه دستگاه‌ها کمک کند ولی لازم است از آموزش‌و‌پرورش به طور خاص حمایت داشته باشد زیرا در حال حاضر آموزش‌و‌پرورش با مشکلات بودجه‌ای روبه‌رو است و پنج هزار میلیارد تومان کسری بودجه دارد.

 

کارت ملی جایگزین دفترچه بیمه
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت از جایگزینی کارت ملی با دفترچه بیمه خبر داد و گفت که این طرح از 15 آذر‌ماه در بیمارستان‌های دولتی اجرایی می‌شود.
انوشیروان محسین بندپی در گفت‌وگو با مهر افزود: بیمه‌شدگان از روز شنبه 15 آذر‌ماه می‌توانند با شماره کارت ملی در مراکز درمانی دولتی استان‌های تهران، مازندران و فارس پذیرش و خدمات دریافت کنند و دیگر نیازی به ارایه دفترچه بیمه نیست.
وی درمورد علت انتخاب استان‌ها نیز گفت: بیمارستان‌های استان تهران چون سیستم HIS (اطلاعات سلامت) در آنها فعال است و همچنین استان‌های مازندران و فارس نیز به‌دلیل اجرای آزمایشی طرح پزشک خانواده و ارجاع در اولویت اجرای طرح جایگزینی دفترچه بیمه قرار گرفتند.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت با اشاره به اینکه در این مرحله دفترچه بیمه حذف نمی‌شود، تاکید کرد: فعلا دفترچه بیمه حذف نمی‌شود و کارت ملی جایگزین آن خواهد شد اما در مرحله بعد شاید به طور کلی دفترچه بیمه حذف شود و همچنین استان‌های دیگر نیز به مرور تحت پوشش این طرح قرار می‌گیرند.
به گفته وی، الکترونیکی کردن دفترچه‌ها پیش‌‌زمینه اصلی تکمیل پرونده سلامت برای همه بیمه‌شدگان و آحاد جامعه است.

جورج جورداق صاحب خیابان می‌شود
ایسنا- رییس کمیته نام‌گذاری خیابان‌های پایتخت از تغییر نام خیابانی به نام «جورج جورداق» خبر داد.
مجتبی شاکری در گفت‌وگو با ایسنا درباره آخرین وضعیت نام‌گذاری خیابان‌ها و تغییر نام برخی از آنها اظهار کرد: تقریبا هر دو هفته حدود 30 تا 40 نام‌گذاری جدید و تغییر نام در خیابان‌های تهران داریم و آخرین تغییرات نیز نام‌گذاری بلوار و پل مدیریت به نام
 آیت‌الله مهدوی کنی بود.
وی با بیان اینکه خیابان شماره 25 مقابل کانون وکلا نیز به نام دکتر کاتوزیان نام‌گذاری خواهد شد، افزود: پیش از فوت مرحوم جورج جورداق در سفری که ایشان به ایران داشتند تصمیم به نام‌گذاری خیابانی به نام ایشان شد که حالا بناست خیابان مجاور بنیاد نهج‌البلاغه که به نام یکی از شهداست به جورج جورداق تغییر پیدا کند.
رییس کمیته نام‌گذاری خیابان‌های پایتخت در شورای شهر درباره اینکه چرا نام خیابانی که به اسم شهدا مزین شده است را تغییر می‌دهند، گفت: در بررسی‌های انجام شده فهمیدیم که علاوه بر این خیابان نام دو خیابان دیگر نیز به نام این شهید بزرگوار بوده است که در همین راستا با هماهنگی انجام شده با خانواده این فرد این تغییر نام انجام خواهد شد.
به گفته شاکری، نام این خیابان هنوز نصب نشده اما به‌زودی این اتفاق خواهد افتاد.
به گزارش ایسنا، پس از فوت مرحوم جورداق، نویسنده و شاعر و نمایشنامه نویس مسیحی مولف کتاب «الامام علی صوت العداله الانسانیه/ امام علی صدای عدالت انسانی»، احمد مسجدجامعی در پیشنهادی خواستار نام‌گذاری یکی از خیابان‌های تهران به نام جورداق شده بود.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 1710

Trending Articles