انتقاد رییس کمیسیون بهداشت از وضعیت بهداشت و درمان کشور: عزم جدی برای توسعه حوزه سلامت وجود ندارد
رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با انتقاد از وضع اجرای طرح پزشک خانواده گفت: در شرایطی قرار داریم که وضعیت دارو اسفبار است و شاهد دریافت زیرمیزی در بیمارستانهای شهرهای بزرگ و کوچک هستیم.
به گزارش فارس، حسین علی شهریاری در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه قانون برنامه پنجم توسعه در دو سال گذشته کاملا اجرا نشده است، اظهار داشت: نگرانیها در خصوص عدم اجرای قانون و به خصوص حوزه سلامت آن همچنان وجود دارند.
وی تصریح کرد: مجلس شورای اسلامی در رابطه با قانون برنامه پنجم توسعه که به صورت لایحه از سوی دولت به مجلس آمد تغییرات زیادی را در این لایحه به وجود نیاورد و اگر چه تغییراتی صورت گرفت با نظر مسوولان وزارت بهداشت و تعاون، کار و رفاه بود.
رییس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در حالی دو سال از برنامه پنجم توسعه گذشته است که عزم جدی در بین مسوولان اجرایی برای اجرای قانون برنامه پنجم توسعه و به خصوص حوزه سلامت وجود ندارد.
شهریاری افزود: به طور کلی در کشور ما مسوولان در قوای مختلف شعار خوب میدهند اما در اجرا ناموفق هستیم ضمن اینکه قانون خوب مینویسیم اما قابلیت اجرایی ندارد.
وی اضافه کرد: در کشور ما به این صورت است که هر کس که بخواهد یک نفره تصمیم میگیرد و هر کاری بخواهد انجام میدهد و برای قانون مشکل درست میکند. یکی از مهمترین بندهای قانون برنامه پنجم توسعه تجمیع صندوقهای بیمهای و سازمانهای بیمهای است که در این بخش قرار است تمام صندوقها زیرمجموعه سازمان بیمه سلامت ایران قرار گیرند که البته تنها صندوق نیروهای مسلح از این قانون مستثناست.رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در ادامه به وجود برخی مشکلات در تجمیع برخی صندوقهای بیمهای از جمله صندوق تامین اجتماعی اشاره کرد و گفت: در ساختار سازمان بیمه سلامت باید تغییراتی در خصوص سهم حق بیمه بیمهشدگان تامین اجتماعی صورت گیرد که در این بخش دولت میتواند لایحهای را به مجلس ارایه و تغییرات مورد نظر را اعمال کند.
شهریاری با انتقاد از نبود نظارت بر اجرای قوانین و مقررات و همچنین بیمههای پایه و پزشکان خاطرنشان کرد: با تشکیل سازمان بیمه سلامت امیدواریم نظارت بیشتری بر عملکرد پزشکان صورت پذیرد و موارد و مشکلاتی که در حال حاضر مشاهده میشود، کاهش یابد.
وی اضافه کرد: در کشور ما در حال حاضر در حوزه سلامت سوددهی وجود ندارد و اگر پزشکان بخواهند سرمایهگذاری کنند و بیمارستانی را راهاندازی کنند تنها به خاطر این است که بتوانند جراحیهای زیادی را در آن مرکز درمانی داشته باشند.
شهریاری خاطرنشان کرد: متاسفانه تاسیسات پزشکی در چند وقت اخیر 10 تا 20 برابر گرانتر شده است ضمن اینکه در حال حاضر کشور ما برای تامین مواداولیه داروها با مشکلات عدیدهای روبهرو است.وی با تاکید بر اینکه هنوز دولت شش هزار میلیارد تومان مختص حوزه سلامت را به وزارت بهداشت پرداخت نکرده است، گفت: هماکنون کمیسیون بهداشت و نمایندگان مجلس شورای اسلامی به دنبال این موضوع هستند تا بتوانند این رقم را از دولت برای وزارت بهداشت مطالبه کنند.رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: متاسفانه ما در سیستمهای خودمان اقتصاد مقاومتی نداریم ضمن اینکه وضعیت دارو در کشور ما نیز اسفبار است.شهریاری ادامه داد: در حالی برای برخی از وسایلها و امکانات از جمله ماشینهای لوکس پول داده میشود که هماکنون برای تامین تجهیزات و مواد اولیه داروها برای بیماران سرطانی و صعبالعلاج پول قابل توجهی تزریق نشده است.وی افزود: باید بازتعریفی از بیمه پایه سلامت و بیمههای تکمیلی بشود و با تعریفهای جدید بتوان خدمات ارزشمندی را به جامعه هدف ارایه کرد.رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس بیان داشت: مجلس شورای اسلامی با شرایط فعلی با اجرای فاز مرحله دوم هدفمندی یارانهها مخالفت کرده است چراکه شرایط فعلی را برای اجرای فاز دوم مناسب نمیبیند.
شهریاری ادامه داد: در حالی دولت بنا داشت مرحله دوم هدفمندی یارانهها را اجرایی کند که هیچ وقت قیمتهای حاملهای انرژی و اینکه در فاز دوم حاملهای انرژی چقدر افزایش خواهند یافت توضیح نداد!
وی ادامه داد: مجلس شورای اسلامی با شرایط فعلی صلاحدید با توجه به اینکه مردم جانشان به لبشان رسیده است فاز دوم قانون هدفمندسازی یارانهها را اجرا نکند چراکه این نگرانی وجود داشت که دولت در چند ماهه آخر عمرش بگوید ماهانه 150 هزار تومان یارانه میدهد و از آن طرف حاملهای انرژی چند برابر خواهد شد!
کمبود اعتبار در کمین نظام جامع رفاه و تامین اجتماعی
| جامعه| در سال 88 به دنبال اجرای نظام جامع رفاه و تامین اجتماعی و قانون مصوب مجلس قرار شد تمامی صندوقهای بیمهای کشور تحت این نظام (رفاه و تامین اجتماعی) تجمیع شوند. بحثهای زیادی در این باره اتفاق افتاد از جمله اینکه ممکن است به این ترتیب استقلال بیمهها به خطر بیفتد یا اینکه حق بیمههای پرداختی که با هم متفاوت است در نحوه و میزان خدماترسانی به بیمهشدهها دچار مشکل شوند آنطور که سرپرست سازمان بیمه سلامت ایرانیان، سیدعبدالله عمادی نیز در همایش اجلاس سراسری مدیران ارشد این سازمان به آن اشاره داشته تفسیرهای مختلفی از این قانون صورت گرفته است و اختلاف سلیقهای بین مدیران تامین اجتماعی و سازمان بیمه سلا ود دارد که چون همگی زیر نظر وزارت رفاه هستند با قرائت جدید وزیر رفاه در نهایت قول داده شد که 17 صندوق بیمهای موجود در کشور را تا دو سال آینده تجمیع کنند ضمن اینکه بر بزرگی کار، زمانبر بودن آن و امکان کمبود اعتبار نیز اشاراتی رفت.
در این ارتباط چندی پیش شیخالاسلامی، وزیر رفاه به مرتضوی و سایر روسای صندوقهای بیمهای نامهای داد و عضویت در کارگروه اجرای ماده «38» در راستای ادغامهای سازمانهای بیمهای در سازمان بیمه سلامت ابلاغ کرد.
عمادی، معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره ادغام تامین اجتماعی با سازمان بیمه سلامت گفت: تفسیرهای متفاوتی از قانون ارایه میشود و مسوولان تامین اجتماعی و ما تفسیرهای مختلفی از قانون داریم اما چون در قالب یک وزارتخانه فعالیت میکنیم، وزیر کار و رفاه اجتماعی میتواند این اختلاف تفسیر را حل کند.
به یکباره نمیتوان ادغام کرد
معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه با اعلام خبر بررسی وضعیت صندوقهایی که مقرر شده است در آینده تجمیع شوند، تصریح کرد: به یکباره نمیتوان تمام صندوقهای بیمهای را ادغام کرد و باید موقعیت تمام صندوقهای بیمهای را ارزیابی کنیم و بعد از استخراج وضعیت موجود یکییکی فرآیند تجمیع طی شود.
وی در لحنی که به نظر میرسید سعی دارد به نفع صندوقهای بیمهای کشور باشد که دو سال فرآیند تجمیع را به تعویق انداختهاند سخن گفت و تاکید کرد:
تشکیل سازمان بیمه سلامت یکی از بزرگترین اصلاحات نظام رفاه اجتماعی است که ممکن است در ادامه با دشواریهایی از جمله کمبود اعتبار مواجه باشد اما آنچه در این میان اهمیت دارد، چشمانداز خوب این سازمان برای مردم است.
تامین اجتماعی نیروهای مسلح و وزارت اطلاعات مستثنا شدهاند
طبق قانون، تامین اجتماعی نیروهای مسلح و وزارت اطلاعات از فرآیند تجمیع مستثنا شدهاند.معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه با اعلام انتخاب سه نفر از هیاتمدیره گفت: تاکنون محمدباقر هداوند، حسنزاده و ابوالحسنی به عنوان اعضای هیاتمدیره به سازمان بیمه سلامت معرفی شدهاند و در این راستا با وزارت بهداشت در هماهنگی کامل به سر میبریم.
به گفته عمادی، در چارت سازمانی بیمه سلامت قائم مقام تعریف نشده است.
وی در ادامه با بیان اینکه منابع سازمان بیمه سلامت در سالجاری همان منابع صندوق بیمه خدمات درمانی سابق است، گفت: از سال آینده در بودجه کشور این سازمان ردیف بودجه مجزا پیدا میکند.
سیل مازندران را درنوردید
جان باختن 8 نفر در سیل بهشهر
مدیرکل روابط عمومی جمعیت هلالاحمر ایران از اعزام 106 امدادگر به مناطق سیلزده استان مازندران خبر داد.
پویا حاجیان در گفتوگو با ایسنا در تشریح جزییات وقوع سیل و آبگرفتگی در استان مازندران گفت: بر اثر جاریشدن سیل و در پی آن آبگرفتگی در شهرستانهای ساری، قائمشهر و بهشهر، 225 نفر حادثه دیدند.
وی با بیان اینکه روستای سارو از توابع بهشهر نیز بر اثر جاریشدن سیل دچار آسیب شد، گفت: پس از اعلام وقوع سیل 22 تیم امدادی به محل حادثه اعزام شدند.
مدیرکل روابط عمومی جمعیت هلالاحمر ایران با بیان اینکه در حال حاضر 106 امدادگر در محل حادثه در حال امدادرسانی هستند، گفت: 22 دستگاه موتورپمپ و لجنکش برای تخلیه آب به محل حادثه ارسال شد.
وی با بیان اینکه با تلاش امدادگران عملیات امداد و نجات در شهرستانهای ساری و قائمشهر به پایان رسیده است، گفت: در حال حاضر امدادگران در این مناطق حضور داشته و به تخلیه آب مشغول هستند.
همچنین محمدرضا البرزی، فرماندار شهرستان بهشهر گفت: متاسفانه سیل دو شب گذشته که از بامداد شنبه آغاز شد با ورود به خیابانها و ایجاد سیلاب خسارت جانی و مالی بر جای گذاشت.
فرماندار بهشهر افزود: بارندگی و وجود درختان تنومند در رودخانه و مسدودشدن رودخانه «برزو» و «فراشمحله» موجب جاریشدن سیلاب در این منطقه شد.
البرزی خاطرنشان کرد: مردم از تردد و اتراق در مسیر سیلاب و رودخانه جدا خودداری کنند تا با رعایت نکات ایمنی از سوی مردم شاهد بروز حادثه یا سانحههای ناگوار نباشیم.
فرماندار بهشهر ادامه داد: مدارس ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان این شهرستان بر اثر جاری شدن سیل تعطیل است.
البرزی از مردم خواست از عبور و مرور در مسیر رودخانه خودداری کنند و حتیالامکان مسیر تردد در شهر را آزاد بگذارند تا امدادرسانی به مردم در اسرع وقت انجام شود.
از طرفی هادی خنجری، مدیرکل بازسازی و حوادث غیرمترقبه استانداری مازندران گفت: آمار تلفات جانی سیل اخیر بهشهر به هشت نفر رسید. بیشترین میزان بارش باران در استان مربوط به شهرستان عباسآباد با 125 میلیمتر، تیرتاش 83 میلیمتر و امیرآباد 26 میلیمتر بود.
مدیرکل بازسازی و حوادث غیر مترقبه استانداری مازندران با اشاره به حضور دستگاههای امدادی در منطقه گفت: در بحث امدادرسانی و بازسازی دستگاههای امدادی در حال بازگشایی مسیرها و معابر هستیم.
خنجری خاطرنشان کرد: آمار دقیقی از خسارت مالی در شهرستان بهشهر گزارش نشده و آمار نهایی در حال بررسی است.
وی با بیان اینکه مدارس و دانشگاههای شهرستان بهشهر تعطیل است، افزود: در این حادثه به دیوارهای منازل مسکونی و 90 دستگاه خودرو خسارت وارد شد.
مدیرکل بازسازی و حوادث غیرمترقبه استانداری مازندران تصریح کرد: به اماکن مسکونی، تجاری، بخشهای کشاورزی و تاسیسات زیربنایی اعم از پل، اماکن حفاظتی، راه، تاسیسات شهری، اراضی کشاورزی و دامی شهرهای بهشهر، رستم کلا و خلیلشهر خساراتی وارد شد.خنجری با اشاره به آبگرفتگی شهر هولار و روستای گلورد ساری اظهار داشت: در روستای تیلهنو شهرستان گلوگاه و محور اصلی ساری- بهشهر آبگرفتگیهای بسیاری گزارش شده است.تا زمان دریافت این خبر اعلام شد که یک نفر در قائمشهر بر اثر سیل فوت شده است.